BuzzerBeater Forums

BB Poland > U21 - Przemówienia kandydatów

U21 - Przemówienia kandydatów (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: aimar

This Post:
00
44369.6 in reply to 44369.4
Date: 8/13/2008 3:12:26 PM
Overall Posts Rated:
16491649
Witam wszystkich.

Jako ze nie widze nawalu kandydatow ,postanowilem zglosic sie sam,co by hatchet zbyt latwo nie wygral.
W BB wlasnie rozegralem swoj pierwszy pelny sezon ,okraszony awansem z IVtej do IIIciej ligi.
Caly czas ucze sie gry i zdaje sobie sprawe ze Hatchet ma wieksze doswiadczenie a takze(skoro jest skautem) wiedze o stanie Polskiego narybku BB.
Jesli jednak to bedzie pierwszy sezon Kadry U21 to dlaczego selekcjonerem nie moglby byc nowicjusz?

Moge obiecac pelne zaangazowanie ,entuzjazm i pasje w prowadzeniu druzyny U21.
Potrafie sluchac i napewno gdybym wygral, nie zamknolbym sie sam w swoim swiecie ,nie sluchajac niczyich rad ktore moglby ewentualnie poprawic gre druzyny.

Reasumujac powodzenia wszystkim a najbardziej sobie:)

Message deleted
Message deleted
Message deleted
This Post:
00
44369.10 in reply to 44369.9
Date: 8/14/2008 4:51:42 AM
Overall Posts Rated:
2626
cóż by tu nakreślić za pomocą klawiatury, w BB jestem od samego początku(sezon 3), i od samego początku miałem farta gdyż przydzielona mi drużyna znajdowała się w pierwszej lidze, z której jak dotąd nie spadłem :P

mistrzostwa kraju jeszcze nie zdobyłem, bo jak nie meduza, to kniagi były nie do ogrania w PO, a w pucharze doszedłem najdalej do 7 rundy,

cóż mogę obiecać kadrze, już jako takie pojęcie o grze mam, jak trzeba to potrafię zaskoczyć rywala(mistrz perswazji i dezinformacji :P)

i to by było na tyle...

PS: jak narazie to chyba mam największą halę w kraju...

From: Wang
This Post:
00
44369.11 in reply to 44369.10
Date: 8/14/2008 9:51:54 AM
Overall Posts Rated:
22
Witam. Nie będę podawał swoich dokładnych danych bo mnie jeszcze na naszej-klasie dopadniecie :D hehe a tak poważnie. Na selekcjonera naszej kadry startuję po raz drugi. Wcześniej ubiegałem się o stołek w reprezentacji seniorów. Nie udało się- trudno. Teraz mam zamiar powalczyć o ten zaszczyt.

Moja nazwa drużyny to New York Yankees. W BB gram od samego początku istnienia polskiej ligi. Moim największym osiągnięciem jest bezapelacyjnie srebro w PP. 2 sezony temu byłem o krok od awansu do 1 ligi. O dziwo w finale konferencji udało się pokonać KKS Chudzielce choć później niestety porażka 2-1 z Murzynami-aktualnymi mistrzami polski !! W ostatnim sezonie klub znalazł się w pozycji spadkowej. Nie dlatego iż klub był za slaby na wyższe miejsce tylko fakt iż wiadomym było, że Chudzielce awansują postanowiłem zrobić rotacje w składzie i pokupić młodych zawodników na aktualny sezon. Może to się wydać dziwne, ale walczyłem w pewien sposób z KomOmbo Team o baraże. Na szczęście udało się zagrać w nich i zgarnąć kasę z biletów. W tym sezonie mam zamiar polepszać skład i walczyc o 1 lige.

Kadra U-21
Fakt, kadra młodzików będzie silna ale dużo zależy na kogo trafimy, choć cel powinien być zawsze jeden: walka o medale. Ważną rzeczą będzie dobra współpraca z obecnym selekcjonerem seniorów al said'em alby jakoś "podzielić" się zawodnikami. Uważam, że część 21 latków powinna przejść do kadry u-21 ponieważ mamy szanse zaistnieć na MŚ z ich wsparciem. Oczywiście do tego przyzwoici 20-latkowie, którzy cały czas się rozwijają i nie odstępują o wiele od grajków z dorosłej kadry jak np. Kubat i Szopa, którzy myślę, że będą pełnić ważna rolę. Można wykorzystać również takich graczy jak Borodziuk, który jak zauważyłem był trenowany pod SF przy graniu LI w meczach repry. Oczywiście wszystkich zawodników dopiero dokładnie bym poznał.

Gdybym został selekcjonerem miałbym wsparcie ze strony mego serdecznego przyjaciela ze szkolnych lat– Janka (Phoenix Suns). Wystarczy spojrzeć na jego osiągnięcia i każdy przyzna, że gracz BB z niego b.dobry. Również grał w finale PP i pare innych sukcesów klubu jak i w reprezentacji – skaut.

Last edited by Wang at 8/16/2008 5:11:21 AM

This Post:
00
44369.12 in reply to 44369.1
Date: 8/14/2008 12:05:11 PM
Overall Posts Rated:
299299
Witam wszystkich serdecznie :)

Część z was pewnie zna mnie trochę z forum, bo dość często się tam udzielam.
W BB gram od 3 sezonu, z pewnymi sukcesami.
Do startu w wyborach przekonała mnie wypowiedź GM-Khazaad :) Więc pozwolę sobie ją zapożyczyć, by odpowiedź na najważniejsze pytania.

Jakie ja stawiam wymagania dla osoby, która zajmie się kadrą:

- Musi mieć doświadczenie w BB, najlepiej, gdyby był tu od początku.
Gram od 3 sezonu, prawie od początku, więc doświadczenie jest całkiem spore

- Musi mieć pojęcie o kadrze, zawodnikach, rozgrywkach itp.
Dzięki al_said-owi pewne doświadczenie mam w tej materii, bo nie daję mi na spokoju na meczach naszej kadry :-) Więc trzon przyszłej kadry U21 znam dobrze.

- Musi być świetnym taktykiem. Składy juniorskie są często bardzo wyrównane, często dyspozycja zawodników, odpowiedni ich dobór i taktyka, taktyka, taktyka wygrywa mecze.
Kilka razy udało mi się już przechytrzyć rywala, co można zobaczyć oglądając moje mecze. Niestety w klubie miałem ograniczone pole do popisu, przez brak odpowiednich grajków, co w kadrze nie powinno być wielkim kłopotem :)
W grze psychologicznej jestem całkiem mocny, o czym się przekonał nasz selekcjoner, w sezonie którym zdobywałem PP, eliminując go po drodze.

- Dobrze, gdyby miał na koncie jakieś sukcesy związane z ligą, PP czy B3.
No to w PP, jeden sukces udało się odnieść, wygrywając go w 3 sezonie (1 sezon w PL). Odbiło się to na wynikach ligowych, którą udało się wygrać dopiero za 3 razem, w 5 sezonie. W finale ligi udało się dość pewnie pokonać finalistę PP, z tego sezonu Finnan-a (Smutni Panowie). Wcześniej decydujące pojedynki przegrywałem z LA-przemek i korsarzem.

- Musi być w stanie dogadać się z selekcjonerem seniorów - inaczej się nie da.
Z tym nie będzie kompletnie żadnego problemu, z al_saidem mam bardzo dobry kontakt, z początku bardzo mi pomógł, poznać sekrety BB, a teraz wzajemnie się dopingujemy i narzekamy na silnik BB :P
Kontakt z nim mam telefoniczny, a przede wszystkim na gg.
Więc można powiedzieć, że na tym polu, współpraca będzie co najmniej bardzo dobra.

- Dobrze, gdyby miał to "coś", co sprawi, że ludzie będą interesować się kadrą, będą chwieli pomagać, wspierać i doradzać. Krótko mówiąc - odpowiedni public relation.
Z tym może być różnie, zależy w sporym stopniu od zainteresowania ludzi kadrą, jeśli będą mieli trochę chęci, to postaram się wymyślić dla nich kilka atrakcji.
Więc powinno z tym być dobrze, bo widzę, w tej społeczności spory potencjał.

- W kadrze juniorów nie trzeba stawiać sobie długofalowych wyzwań, bo gracze szybko się starzeją. Ale trzeba mieć na uwadze kadrę seniorów, która mimo wszystko powinna być priorytetem.
Dokładnie plany długofalowe nie są najważniejsze, dlatego uważam, że skoro w kadrze U21, zdobyte doświadczenie jest niezauważalne, to powinni w niej grać najlepsi, bez względu na potencjał.

- Jak nie będzie współpracował z BBinfo, to mu uszy pourywamy :D
Zostaw moje uszy w spokoju, chyba nie chcecie głuchego selekcjonera :)

Zawodnicy:
Skoro NT, nie walczy o nic, w tym sezonie, w kadrze będą grali najlepsi. Oczywiście tylko tacy, co mają zapewniony przyszły trening.

Cele:
Głównym celem, jest awans do MŚ, za wszelką cenę ;)
Mam nadzieję, że w grupie eliminacyjnej, unikniemy drużyn, ze światowej czołówki, co bardzo by nam ten cel ułatwiło.
Czy zdobędziemy medal ?
Nie mogę nic w 100% obiecać, ale obiecuję walkę w każdym meczu i odważną grę, gdy trzeba będzie zaryzykować. Szansa na medal jest i postaram się ją wykorzystać. Poza tym obiecuję kadrze, moje szczęśliwe ID, które rzadko mnie zawodzi.

To chyba wszystko, jak macie jakieś pytania, zapraszam do U21 - Wątek debaty, postaram się rozwiać wątpliwości.

Pozdrawiam Leszek

This Post:
00
44369.13 in reply to 44369.12
Date: 8/16/2008 2:40:51 PM
Overall Posts Rated:
00
Witam Was drodzy wyborcy!
Mój klub nazywa się NBA-ALL STARS
Za prawda jak wiecie żadnych sukcesów z moim zespołem nie odniosłem, ale zobaczcie na to,że ja wygrałem już dwa mecze z rzędu i w moim składzie jest ponad połowa graczy, których wiek nie przekracza 23 lat!
Moim atutem na pewno jest dobranie takiej taktyki która zmiecie rywala z parkietu, gdyż ja zawsze przed każdym meczem siedzę 2 godziny nad ustawieniem składu oraz wspomnianej wcześniej taktyki.
W tę grę gram dopiero cztery tygodnie a już zrobiłem duże postępy, a prowadzenie reprezentacji było by dla mnie czymś cudownym (jedynym w swoim rodzaju) i na pewno polepszyło by moje umiejętności.

Kadra U-21
Mogę Wam teraz od razu powiedzieć jak ja obejmę stanowisko selekcjonera reprezentacji to będę walczył z nią o wszystkie laury z całego serca. I będę chciał jak najlepiej, godnie reprezentować nasz kraj na arenach międzynarodowych...
Pierwszymi krokami po objęciu kadry będzie solidne przeanalizowanie składu ustawienie taktyki, trening i wybranie odpowiedniego personelu.
Ważna też dla mnie będzie współpraca z selekcjonerem naszej kadry seniorów al-saidem, gdyż na pewno widział też dobrych juniorów, których bym od razu dał do składu. Powiem szczerze współpraca z al'saidem będzie jedną z najważniejszych spraw na celu budowania drużyny.
Pierwszy mecz jaki bym chciał rozegrać to mecz z reprezentacją seniorów, na celu sprawdzenia składu, oraz zaprezentowaniu moich zawodników selekcjonerowi...
To już koniec mojego przemówienia. Dziękuję za przeczytanie go oraz jakby ktoś na moją kandytaturę zagłosował to z całego serca dziękuję.
Jako, że ja walczę o stanowisko fair-play oddam głos na mojego przeciwnika Wanga.

Z poważaniem
materix
Życzę Wam miłej gry
;D ;D ;D ;D