Hip Hop Macedonia 124 - 61 GEMIDZII Veles (56335534)
На првата утакмица од овие три Гемиџијата не се ни обиде да стави 5 играчи остави само 4ца а не пак да ги стави резервите, зошто тие играчи плус домашниот терен плус ниското залагање на противникот може да поматата план. Вака сигурна и јасна ситуација каде што му се пушта утакмица на противникот. Што повеќе од ова сакате да ви кажа ситуацијава не е ЈАСНА ?
ОК, само треба да знаеш дека Гемиџијата тој натпревар против HHM го играше во Недела 7 во регуларната сезона. Има две опции.
1) Или не си информиран дека во Недела 7 еден тим има можност да одигра 2 куп натпревари (таа можност ја имаше Xsago откако ме победи). Брат, јас со кој состав да играв во вториот куп натпревар таа недела ако најсилниот го испукав против HHM (притоа, тоа да не ми ја загрозеше минутажата за следната, 8-ма недела)? Пилињата на гранчињата знаеа дека Гемиџијата ќе одигра опуштено и со трета постава во саботата, камо ли менаџар од профилот на HHM.
2) Или, ти многу добро знаеш за 7-мата недела па сега лупеташ.
За другите средби не би сакал да коментирам, пошто ќе навлегувам во шпекулации. А за „анализата“ на мојот натпревар само ќе кажам декс со голема леснотија излегуваш со обвинувања за состојби за кои нема никаква основа. Ајде момак, објасни ми за заверата што јас ја правев и на овие средби сезонава:
kavadarci vs. GEMIDZII Veles 89 - 60
(56335483)Pelister Bitola vs. GEMIDZII Veles 128 - 32
(56335518)