BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kezdő/Haladó Mentor Program! II.

Kezdő/Haladó Mentor Program! II.

Set priority
Show messages by
This Post:
00
232903.59 in reply to 232903.58
Date: 8/29/2013 2:56:47 PM
Overall Posts Rated:
350350
Jött valaki, mert olvasta a fórumot! :) Egyelőre elvagyok vele

This Post:
00
232903.60 in reply to 232903.59
Date: 10/5/2013 4:16:59 PM
Overall Posts Rated:
411411
jöhet 1-2 ember, ha nem derogál nekik, hogy egy 4. osztostól tanulnak

This Post:
00
232903.61 in reply to 232903.10
Date: 10/23/2013 3:23:45 PM
Overall Posts Rated:
00
Sziasztok! Egy hete Regisztráltam, és szeretnék egy mentort! :)

This Post:
00
232903.62 in reply to 232903.61
Date: 10/24/2013 1:16:20 AM
kk zte
II.3
Overall Posts Rated:
3434
Second Team:
kk zte II
PM - ment, aki írtam Őt keresd meg!

This Post:
00
232903.63 in reply to 232903.62
Date: 10/26/2013 2:27:02 PM
Overall Posts Rated:
411411
Hölgyek, Urak!

Fontos dolog, amit most ide írok. Valaki egyet fog érteni velem, valaki nem. Az elmúlt időbe osztottam szoroztam, végig gondoltam a régi időket, átgondoltam a mentoráltjaimmal mit hogyan csináltunk, mit lehetett volna jobban csinálni.

Mostanában sokszor sok helyen elhangzott, hogy mit kéne csinálni egy friss regisztráltnak. Olvastam sok véleményt, volt aki írta, meg kell teremteni a gazdasági hátteret már korán, hogy hosszútávon sikeres tudjon lenni a manager. Van aki azt javasolja kezdjenek el az új srácok stadiont építeni, ezzel biztosítva a jövőt.

Én ezt nem tartom jó dolognak. Eddig se ajánlottam senkinek, és ezután sem. Hogy miért nem? 200 dodó egy állóhely, jó esetben 6-7 dollár 4. osztba a jegyár. Ha feltételezzük, hogy minden meccsen telt háza van, akkor is 2 szezon minimum mire visszahozza az árát, és csak utána kezd nyereséget hozni lassan. 4. osztban nem lehetnek eltartási gondjai, ezért ott még nem kell akkora csarnok. Ha arra költ áll a pénze a csarnokba jó ideig. Ráadásul nem tudja erősíteni a csapatát, nem biztos, hogy nyerni fogja a meccseket, nem tuti, hogy sikerélménye lesz az elején.

Ha viszont a pénzét egy használható edzőre és 3 értelmes fiatalra költi, akkor korán megtanulhatja, hogy kell jól edzeni (ez a legfontosabb a játékban szerintem továbbra is) megszokja azt, hogy kell tervezni ügyeskedni. Ezt amíg a játékban van hasznosítani tudja. Mivel normális játékosokat ajánlunk nekik, már 4. osztban is nyerheti a meccseket, a csapata 2-3 szezon alatt 3 kinti emberrel kész lesz a feljutásra, a heti egyenleg így is bőven pluszos lesz, lehet a csapatot erősíteni 2 szezon után. Ha 2-3 szezonban gondolkodunk, egy jól edzett fiatal 20-21 éves hozhat 200-300k pluszt a vételáron felül, ami akár 600-900k haszont is jelenthet. Ekkora hasznot stadionozással sose érsz el. Edzeni kell és eladni, ezzel lehet gyorsan eredményesen haladni. Ezek mellett persze nem mondom azt, ha ügyesen sáfárkodunk a pénzünkkel, olcsón tudunk edzőt és fiatal játékosokat szerezni, KÖTELEZŐ stadiont fejleszteni, de nehogy ez legyen az első dolog egy kezdőnek, mert bár előnye lesz azokkal szemben akik nem csinálnak semmit, ez csak hosszútávú stratégiának jó, rövidtávon hátrány azokkal szemben akik elkezdenek edzeni. Stadiont lehet építeni bármikor amikor csak van pénzünk.

Azt meg a kezdőknek írnám, ha rendesen akarod csinálni az edzést, nincs semmi különbség válogatottságra való edzés vagy sem között. Ha elkezded és csinálod u21 lehet a srácod kis szerencsével 4-es edzővel is. Volt rá példa tudtommal mostanában is! Szóval hajrá kezdjetek el fiatalokkal foglalkozni. Mind1, hogy magyar vagy sem csináljátok tényleg.

üdv Dzsevasz!

This Post:
00
232903.64 in reply to 232903.63
Date: 10/26/2013 2:51:54 PM
Overall Posts Rated:
350350
Nem szeretném a vitát elölről kezdeni, de pont ezért kaptuk a leb..ást (mármint a hajdani u21 stáb), hogy háttér nélkül nevelkedtek a centerek pl. És igen, eleinte az első két évben még simán eltartható, de ha csak 40-50k-ra felszökik a bére legyen akár dh vagy c az adott játékos, akkor már nehéz lesz eltartani háttér (stadion) hiányában.
Fontos, hogy eleinte szisztematikusan a stadiont is fejlesszék, mert megsütheti később, ha csak 6-7000-es stadionja van.
Tegyük fel feljut stadion nélkül a 3-ba, de ott már azért egy erősebb keret kell (cca 140-150k ) a 4-hez viszonyítva.
Mindkét dolgot kéne csinálni, a kis pénzt játékosba és olcsó 4-es edzőbe tenni és a maradékból folyamatosan bővíteni az arénát! Kár (mármint úgy kár, hogy nem magamtól eszméltem rá a lényegességére), hogy nekem is külső segítség kellett (Charlie vezetett rá) mennyire nem mindegy 8-10 szezont lehúzni infrastruktúra nélkül vagy relatív kis stadionnal. Most már vígan elvagyok, pedig én is fintorogtam azon, hogy a fejlesztés milliókba kerül. Muszáj építkezni, mert anélkül a tartós játékban maradás elég nehézkes.

Ami meg a az Nt nevelést illeti, szarban a haza.. Fogy az edzők száma, kell az utánpótlás nevelőkben is!
Háttér nélkül egy Vasst, Borgulyát, stb... nem lettek volna képesek feledzeni az anyaklubban addig ameddig tették.
Az 1. ligás mondjuk úgy felvevő csapatok száma is véges, marad a 2. liga, de mit látok?
Van 8-10000-es stadionnal rendelkező 2. oszt-os csapatunk is! Az nem elég egy Nt esélyes hosszú távú nevelésére, eltartására meg pláne nem. Tehát ebből a szempontból is rászorulunk a "bővítésre" mind pü-i szempontból mind létszám tekintetében.
Muszáj erősíteni, újítani a létszámot, bővíteni a stadionokat és az edzőcsapatok számát ha nemcsak egy helyben szeretnénk topogni, hanem előrejutási céljai is van a válogatott csapatainknak.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 10/26/2013 2:55:31 PM

This Post:
00
232903.65 in reply to 232903.63
Date: 10/27/2013 3:38:57 AM
Overall Posts Rated:
310310
Én sem akarom előlről kezdeni, de azért a fontosabb dolgokat elmondom újra.

1. Ha nem épít az elején, mikor fog? Folyamatosan fejleszteni kell a keretet, cserélgetni a személyzetet, erre megy el a pénz, nem marad stadionra. "Stadiont lehet építeni bármikor amikor csak van pénzünk." - írod. És mikor lesz pénze rá, ha fizetni kell a kinevelt emberek magasabb bérét, cserélgetni kell az edzőket, stb?

2. A fiatalok edzése ma már nem hoz annyi pénzt, mint régen, sőt ha beleszámolod a 3 szezon alatt végrehajtott edzőcseréket, még az sem biztos, hogy kijön pluszosra. Pont a múlt szezon elején mondta valaki ellenérvként, hogy ő majd eladja a két edzettjét 3 milla fölött és keres rajta egy millát. Kint is voltak a srácok három, vagy négy alkalommal, 1,8-ért, 1,5-ért, sőt az egyikük 1,2-ért, még licit sem érkezett rájuk, máig az eredeti csapatuknál vannak ketten együtt 200k fölötti fizetéssel. Abból lehet normális pénzt csinálni, ha te draftolsz egy jó indulós MVP-t, vagy legendát, akit nevelgetsz évekig és utána eladod, de ehhez kell a szerencse, vagy az eredmnytelenség a megfigyeléssel kombinálva.

3. Ne mondjunk már olyan hülyeséget, hogy stadionozással nem lehet elérni 3-4 szezon alatt 6-900k hasznot. Ez szezononként 2-300k hasznot jelent, ha csak három évre számolunk. Ha négy évre (21 éves kor végéig), akkor még kevesebbet. Vegyünk szezononként 250k-s átlag hasznot, ez a 11 hazai meccsel számolva +22-23k haszon meccsenként. Ezt simán el lehet érni "stadionozással", ráadásul egy fontos dolgot kihagytál: ha eladod a három edzettet, kell venni három másik játékost, mert ennyivel kevesebben vannak a csapatodban, azaz a 3-4 szezonon keresztül folytatott edzés egyszeri hasznot hozott, amit rögtön el is költesz. Ezzel szemben a stadion egyszeri befektetés mellett "élethosszig" tartó hasznot hoz.

Don't feed the troll
This Post:
00
232903.66 in reply to 232903.65
Date: 10/27/2013 4:52:21 AM
Overall Posts Rated:
411411
Látom már hol a hiba!

Fejtsd ki nekem bővebben kérlek szépen, hol hoz 2-3 szezon alatt a stadion mondjuk 600k hasznot? Ne beszéljünk már totál baromságot, mert teljesen félreviszitek a frissen regisztráltakat. Tudjátok ti mi a haszon? Azt hívjuk haszonnak, ami a befektetés feletti nyereség. Építsen az újonc 1000 állóhelyet. 1000x200 az ára. 200k!!!!!!! Egy szezonba jó esetben van 11+1-2 hazai meccsed. Feltételezzük (ez persze az elején kizárt) hogy minden meccsen telt ház van 6-os jegyárakkal 1000x13x6 egy szezonban a bevétele! Ez 78k. Ahhoz, hogy a beleölt 200k nyers visszajöjjön, mennyi szezon kell? És ahhoz, hogy a megvett 1000 hely mondjuk 300k hasznot termeljen kell 6,5 szezon. Gyönyörű jövőkép egy frissen kezdett játékos számára.

Az edzéssel kapcsolatban ott van teljes félreértés, hogy miért edzenének 40-50k fizetéses srácokat, meg 2 db összesen 200k fizetésű játékost? Ez az amit külföldön jobban okosabban csinálnak. Nem kell drága játékosokat venni 50-100k-s játékosokat. 2-3 szezon edzés után, ha ésszel van csinálva a fizetésük nem ugrik meg. 20-21 évesen félkész állapotba eladhatóak, és nehogy valaki azt mondja nekem, 2-3 szezon normális edzéssel nem lehet darabját 400k-ért e ladni. Nem kell világverőket edzeni. Nem kell 5-ös edző nem kell semmi. Ésszel kell csinálni. Ha eladod ez első kört, nem kell ugyan annyiért venni helyettük, vissza lehet térni a 50-100k-s plaják neveléséhez, a különbözeten stadiont fejleszteni edzőt cserélni. És azt se mondja nekem senki, hogy a kezdő csarnokkal nem lehet pozitív egyenleget csinálni hétről hétre. és ha 3-4 hetente az addigi bevételekből folyamatosan lehet stadiont fejleszteni. A gond az, ti mindent feketén vagy fehéren láttok. Mint a szemellenzős lovak. Van mindenből arany középút.

És ha ebbe a játékba csak azzal lehetne haladni, hogy valakinek nagy a csarnoka, és csak arra a bevételre számíthat, akkor az egészet rég megette a penész. Az, hogy vannak olyan emberek akik az edzést eladást edzőcserét nem optimálisan csinálják, nem a játék hibája. Rengetegen élnek csak edzésből. Az meg alapból rossz a közösségünkben, hogy mindenki ragaszkodik a játékosaihoz, nem cserélik az edzetteket ezzel pénzt generálva. Mindenki akkor ad el amikor már sok a fizetése vagy már idős vagy stb stb! Ez általános hiba. Akkor kell eladni, amikor a piac a legjobban megfizeti, nem akkor amikor már rákényszerülünk. Ezt tanulja meg mindenki. Ezért van az, hogy mi mindig rohadt drágán hozunk haza külföldről játékosokat, de az itthon nevelődötteken meg nem keres senki semmit. Annyi előnye van a mostaniaknak, hogy a fatalok ára lejjebb van, 4-5 héttel a draft után jó magassággal és megfelelő pottal már potom pénzért lehet venni játékosokat.

De ha úgy gondoljátok, csinálhatunk egy versenyt, stadionozás vs az én menüm. 3 szezon, ki nyer több pénzt!

From: Cimi

This Post:
00
232903.67 in reply to 232903.66
Date: 10/27/2013 6:58:23 AM
Overall Posts Rated:
146146
Akkor elmondom az én véleményemet is erről.
Igen az újoncokat meg kell fogni valamivel és ha 20-ból csak egy is ráérez a játékra már az is jó.
Én mindig azt tanácsoltam vegyen 3 játékost minimum sztárt max szupersztárt és 4-es edzöt ez 300-ból simán megvan. Azt kell először megtanítani,hogy kell edzeni méghozzá az 1 posztos edzés lényegét. Szerintem ez az alap. Van 3 edzhető játékosa van egy csapata na utána lehet stadiont építeni és kell is. Ha 50 helyet épít 50-et épít. Simán összhangba lehet ezt hozni de sajnos ezt 20-ból 1 emberrel lehet megcsinálni. Na ezt kéne kicsit fellendíteni.
Tessék egy példa(27800871) 56 ezerért vette és válogatott. Na ennyiért simán lehet venni játékosokat akik 3 szezon edzés után hozzák a hasznot. aki egy ilyet kinevel utána mehet egy jobb potos pl.
Ez az én véleményem.

From: JoeBlack

To: Cimi
This Post:
00
232903.68 in reply to 232903.67
Date: 10/27/2013 7:06:04 AM
Overall Posts Rated:
411411
ugyan azt írod amit én.:P

From: Cimi

This Post:
00
232903.69 in reply to 232903.68
Date: 10/27/2013 7:18:19 AM
Overall Posts Rated:
146146
Mert ez az én véleményem. De azt is mondom, hogy stadiont is kell építeni mert az is fontos.
De a legfontosabb ebben a programban,hogy fogjuk meg az ujoncokat valahogy.

Advertisement