Hmm, takové stěhování z U21, kdy se vystřídá i klub a hráč půjde o ligu nebo dvě výš, zni logicky. To potom znamená, že by jste měli v U21 bantovat top týmy z II. lig... kdo nemá svého reprezentanta?
Ano, přesně tak by to bylo ideální, kdyby mladí hráči byli trénováni a zůstavali v nižších českých ligách, a pak se třeba posunuli, kvůli vysokým platům, k našim prvoligistům. Samozřejmě třeba i v 2.lize se dají trénovat reprezentanti nebo kandidáti, ale z vlastní zkušenosti (mám po 2 kandidátech dospělé i U21 repre) vím, že už třeba na začátku příští sezony pro mě bude problém platy všech 4 utáhnout.
V současné době se v U21 už celkem daří to, že většina nejlepších hráčů zůstává doma - když se podíváme na současnou soupisku, jen 2 hráči hrají v zahraničí - Skokan (který na NT nemá šanci kvůli pot., a už netrénuje) a Mlýnek, který je takové polomonstrum a do NT tím pádem má hodně daleko.
A mezi dvacetiletými, které jsem tu před časem vyjmenovával jako kostru pro příští sezonu, jsou 2 hráči v Polsku u manažerů, kteří vzorně spolupracují, zbytek doma. Teď to ještě chce, aby zůstali doma i poté, co odrostou U21 a budou v tom hluchém, různě dlouhém období, než se vytrénují k seniorům. Jeden takový hráč v nižší lize uživit jde, ale několik najednou jen v jedničce.