No, itt a probléma, nem ugyanazt értjük már megint vezér alatt. Aki nem nyert bajnokságot, az neked már nem is vezér.
Dehogynem.
Pontosan értem mit mondasz. Nem mondom, hogy nincs igazad.
Azért vitázok veled, mert úgy érzem, hogy amikor már mindent megtett a srác ami kb megtehető, akkor jössz te (és még jópáran) és előrángattok valami kevésbé könnyen meghatározható mércét, és lesajnáljátok, hogy "háhá, ugyan ő volt a Heat legjobb játékosa, nade nem vezér". Én együtt tudok élni ezzel, virágozzék 100 virág.
Csak van egy olyan sanda gyanúm - foglalkozási ártalom - hogy mindezt azért teszitek, mert amikor a pályafutása végén megmérettetik a többi all time great playával, akkor EZ lesz majd az indok, amivel lehúzhatjátok. Sztem ez nem fair.
Ami Robinsont illeti: ... Avery Johnson egy kőbunkó volt ... Hozzáteszem, jó viszonyuk volt Robinsonnal, szóval nem igazán tudom, miért mondott róla bármi rosszat.
Talán ... Mert így gondolta?
És hogy hány PO-meccset nyert meg a Spursnek? Mondjuk 90 és 96 között? Többet, mint James eddig a Heatnek, elhiheted. Nyugodtan keresd ki a videókat és nézd végig. Ajánlom figyelmedbe majd az időkéréseket, a szoros végjátékokat és nyugodtan megnézhetsz pár interjút is, szerintem neked is fel fog tűnni a különbség közte és James között.
Na ezt hívják blöffnek. Én ugyan ki nem keresek semmit, főleg nem interjúkat. Én azt mondtam, hogy amit te számonkérsz LBJ-től (clutch plays/buzzerbeaters) azt nem kéred számon a kkedvenc játékosodon, sőt úgy csinálsz, mintha Robinsonnál lett volna nagyobb számú ilyen momentum, és így akarod legitimálni őt mint "vezért".
Hivatkozz Te ilyen döntő kosarakra, vagy döntő defensive play-ekre! Szted ugyanis jópár ilyen volt (hiszen ha csak néhány lenne, akkor az nem alapozná meg a "vezér" címet mármint az általad felállított kritériumok alapján). Szóval ha jópár ilyen momentuma volt a jó öreg Admirálisnak, akkor könnyű dolgod van, nemde? :) Az én emlékezetem alapján nem fogsz sok ilyet találni, dehát ki tudja, én nem vagyok Spurs drukker, amíg te őt figyelted addig én Scottie-t.
és ne mondjunk már olyanokat, hogy vezér, meg hogy a nehéz pillanataokban ő veszi a hátára a csapatot és ő nyeri meg nekik a meccset (alapszakaszban még csak-csak, de rájátszásban rendszeresen másnak kell lezárnia a mecccset). Ennyi lenne a lényege a mondanivalómnak Jamesről.
Mutass több ilyet D.Rob-tól!
Aki - Jamessel ellentétben - nagy vezér szerinted.
Ami meg Bird-öt illeti - aki az egyik kedvencem - olyan testbe született (átlagos kosárlabdázó szempontból, ill. hamar hanyatló), ami megadatott neki. És olyan mentális képességekkel bírt (legendás), ami megadatott neki. LBJ pedig a fordítottja kb. Ő is azzal gazdálkodik, amije van. Csak neki ezt hibaként/hiányosságként felrójátok.
Na ez a kettős mérce.