BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > NBA II.

NBA II.

Set priority
Show messages by
This Post:
00
244403.57 in reply to 244403.56
Date: 6/23/2013 5:47:20 AM
Overall Posts Rated:
310310
Nem mondtam, hogy képtelen, csak hogy nem vezér. 10-ből kb egy meccset nyer meg ő a PO-ban. Abban sem igazán értünk egyet, hogy a hetedik meccset ő nyerte volna meg, túl sok tőle független tényező összjátéka kellett ahhoz, hogy megnyerjék az utolsó két meccset. Parkert meg fogta már máskor is, mégsem volt ennyire betli, szóval szerintem azért elég egyértelmű, hogy itt bizony a sérülés elég komoly szerepet játszott. Amúgy valóban jó védő James, ezt szerintem senki nem is kérdőjelezte meg. Mint már mondtam, mentális hiányosságok vannak, azért nem hívhatjuk vezérnek. Ez még érthető is egy fiatal játékosnál, vagy egy kiegészítő embernél, de a liga legjobbjánál, 10 szezonnal a háta mögött nem.

Don't feed the troll
This Post:
00
244403.58 in reply to 244403.57
Date: 6/23/2013 5:57:56 AM
Overall Posts Rated:
2222
Abszolút egyetértek azzal,hogy fejben nem olyan jó,mint technikailag/fizikálisan,meg azzal is,hogy nem egy igazi vezér,de erről szerintem elsősorban az tehet,hogy már nagyon fiatalon elkezdték hypeolni és olyan elvárásokat támasztott felé a média,amihez nem tudott felnőni,szerintem ennek tudható be a hate now felkiáltásai is. Sajnos ez a korunk sajátja,hogy a médiának ekkora befolyása van,ha 90-es években került volna bele a ligába LBJ,szerintem simán ott lennének a mentális képességek is.

From: Flimo

This Post:
11
244403.59 in reply to 244403.58
Date: 6/23/2013 6:22:00 AM
Overall Posts Rated:
2222
Szerintem meg a mentális képességek adottak nagyjából, azzal főz, amivel tud. Néha belegondolok, hogy ha Larry Bird nem egy rozoga fehér csávó testébe születik, hanem Jamesébe, mit művelt volna. Na ilyenkor megrémülök.

This Post:
00
244403.60 in reply to 244403.58
Date: 6/23/2013 6:35:21 AM
Overall Posts Rated:
310310
Pont ezt mondtam én is...

Sajnos a hype túl sok volt és túl korán. Na persze, attól még dönthetett volna úgy, hogy elmegy legalább két szezonra egyetemre, de hát más utat választott.

Don't feed the troll
This Post:
11
244403.61 in reply to 244403.55
Date: 6/23/2013 7:28:51 AM
Overall Posts Rated:
4343
No, itt a probléma, nem ugyanazt értjük már megint vezér alatt. Aki nem nyert bajnokságot, az neked már nem is vezér.

Dehogynem.
Pontosan értem mit mondasz. Nem mondom, hogy nincs igazad.
Azért vitázok veled, mert úgy érzem, hogy amikor már mindent megtett a srác ami kb megtehető, akkor jössz te (és még jópáran) és előrángattok valami kevésbé könnyen meghatározható mércét, és lesajnáljátok, hogy "háhá, ugyan ő volt a Heat legjobb játékosa, nade nem vezér". Én együtt tudok élni ezzel, virágozzék 100 virág.
Csak van egy olyan sanda gyanúm - foglalkozási ártalom - hogy mindezt azért teszitek, mert amikor a pályafutása végén megmérettetik a többi all time great playával, akkor EZ lesz majd az indok, amivel lehúzhatjátok. Sztem ez nem fair.

Ami Robinsont illeti: ... Avery Johnson egy kőbunkó volt ... Hozzáteszem, jó viszonyuk volt Robinsonnal, szóval nem igazán tudom, miért mondott róla bármi rosszat.

Talán ... Mert így gondolta?

És hogy hány PO-meccset nyert meg a Spursnek? Mondjuk 90 és 96 között? Többet, mint James eddig a Heatnek, elhiheted. Nyugodtan keresd ki a videókat és nézd végig. Ajánlom figyelmedbe majd az időkéréseket, a szoros végjátékokat és nyugodtan megnézhetsz pár interjút is, szerintem neked is fel fog tűnni a különbség közte és James között.

Na ezt hívják blöffnek. Én ugyan ki nem keresek semmit, főleg nem interjúkat. Én azt mondtam, hogy amit te számonkérsz LBJ-től (clutch plays/buzzerbeaters) azt nem kéred számon a kkedvenc játékosodon, sőt úgy csinálsz, mintha Robinsonnál lett volna nagyobb számú ilyen momentum, és így akarod legitimálni őt mint "vezért".
Hivatkozz Te ilyen döntő kosarakra, vagy döntő defensive play-ekre! Szted ugyanis jópár ilyen volt (hiszen ha csak néhány lenne, akkor az nem alapozná meg a "vezér" címet mármint az általad felállított kritériumok alapján). Szóval ha jópár ilyen momentuma volt a jó öreg Admirálisnak, akkor könnyű dolgod van, nemde? :) Az én emlékezetem alapján nem fogsz sok ilyet találni, dehát ki tudja, én nem vagyok Spurs drukker, amíg te őt figyelted addig én Scottie-t.

és ne mondjunk már olyanokat, hogy vezér, meg hogy a nehéz pillanataokban ő veszi a hátára a csapatot és ő nyeri meg nekik a meccset (alapszakaszban még csak-csak, de rájátszásban rendszeresen másnak kell lezárnia a mecccset). Ennyi lenne a lényege a mondanivalómnak Jamesről.

Mutass több ilyet D.Rob-tól!
Aki - Jamessel ellentétben - nagy vezér szerinted.

Ami meg Bird-öt illeti - aki az egyik kedvencem - olyan testbe született (átlagos kosárlabdázó szempontból, ill. hamar hanyatló), ami megadatott neki. És olyan mentális képességekkel bírt (legendás), ami megadatott neki. LBJ pedig a fordítottja kb. Ő is azzal gazdálkodik, amije van. Csak neki ezt hibaként/hiányosságként felrójátok.
Na ez a kettős mérce.

This Post:
11
244403.62 in reply to 244403.61
Date: 6/23/2013 9:44:50 AM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
Ami meg Bird-öt illeti - aki az egyik kedvencem - olyan testbe született (átlagos kosárlabdázó szempontból, ill. hamar hanyatló), ami megadatott neki. És olyan mentális képességekkel bírt (legendás), ami megadatott neki. LBJ pedig a fordítottja kb. Ő is azzal gazdálkodik, amije van. Csak neki ezt hibaként/hiányosságként felrójátok.
Na ez a kettős mérce.

Off: 1979-92 között volt egy újság a magyar piacon:HIFI Magazin volt a címe. Azért volt jó,mert nem csupán a zenei eszközökről szólt,hanem szemléletmódot formálóan írtak benne-főként a két szerkesztő,Darvas László és Sólymos Antal.
Egyik kedvenc mondásuk szerint: "A piactérre nemcsak egy út vezet!"

On: Pont ez jutott eszembe, ahogy olvastalak benneteket...

This Post:
11
244403.63 in reply to 244403.61
Date: 6/23/2013 10:36:49 AM
Overall Posts Rated:
190190
Nem lehet összehasonlítani a két esetet, hiszen teljesen különböző alkatok, ráadásul a kosárlabda sokat változott Robinson fénykorától mára. Régebben csapatjáték volt, most az egyéni képességek dominálnak. Ha egy alkatilag Jameshez hasonló játékost vennél a régiek közül, valószínűleg fizikailag mindenki gyengébb lenne, ellenben a játékosok 70%-a intelligensebb lenne a játékhoz, valamint jelentős részük jobb lenne valamiben az akkori csapatában, mint James most, a szerepét hatékonyabban töltötte be. Csak egy-két gondolat: Magic Johnson jobban passzolt és látott a pályán, Barkley, Rodman jobban szedett pattanót és védekezett, Malone hatékonyabb volt pontszerzésban. De akkor az volt a kosárlabda, ma meg másmilyen, ráadásul elég rossz irány szerintem, mert fizikailag nem lehet bírni ezt az egyénieskedést, ráment Rose, ráment Rondo, ráment Kobe, valamint a rájátszásban Westbrook. Az is megmutatkozott, hogyha z egyénieskedő játékra nincs alternatíva, akkor sok esetben visszaesik a teljesítmény, lásd Thunder, ha pedig van, akár jó is kisülhet belőle, a Lakers is tudott ám Kobe nélkül játszani, ráadásul egész jól. Számomra ez nem így már nem csapatsport, csak játékosok dobálgatnak egymás mellett. Ezzel szemben a Spursnél lehet értelmes csapatépítést látni, ahol a játékosok kiegészítik egymást, ráadásul elég régen csinálják ezt. Tény, elfogult vagyok, de számomra fontosabb, hogy mindenki tudja a szerepét, fejlődjön és összeérjen a csapat és be lehessen építeni egy kieső ember helyett valakit. Visszatérve a fizikumra, nem véletlen, hogy az európai játékosok egyre kevésbé tudnak beépülni a csapatokba, sokkal fizikálisabb lett a játék, mint régen volt. Szerencsétlen Rubio, aki visszahozott valamit a klasszikus irányítóposztból, úgy néz ki mint egy ropi a többiek között, bele is rokkant a szezonba.
Nem tudom, meddig marad ez az irány, de egyelőre James és Durant az, akinek fizikailag ez jön be, hiszen elég magasak, hogy erőt fejtsenek ki és ne nyomják el őket, ellenben nem olyan magasak, hogy ügyetlenek legyenek a labdával. Ezért áll jelenleg nekik a zászló.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
Message deleted
From: Dawa
This Post:
11
244403.65 in reply to 244403.62
Date: 6/23/2013 11:26:46 AM
Overall Posts Rated:
106106
James-ben az is jó, hogy gond nélkül lehet fikázni: nem vezér; nem elég okos; jól van, jól tud ugrani, de ennyi; miért lenne ő Király, ha csak "ennyit" tud?; homlokpánt nélkül hogy néz ki; bunkó módon otthagyta a Cavs-t; összeálltak hárman, pedig régen legyőzni akarták egymást a legjobbak; stb, stb.

Bullshit (magyarul: tehénlepény).

Egy olyan csapat, aki
a, nem a csapatjátékával hódít
b, "nincs vezére"
c, 3 játékoson túl a többi lényegesen kisebb játékerőt képvisel
d, és nincs szuper edzője
egyszer döntőbe jut, majd nyer 2 bajnokit. 27-0.

James egy egyedi adottságokkal rendelkező kosaras, aki méltán gondolja az általa elvégzett munka alapján, hogy képes önerőből bajnoki gyűrűt nyerni és nem mások farvizén kell feleveznie.
Otthagyja a csodaváró Cavs-et, ahol olyan dolgokat erőltettek, ami láthatóan nem ment (max. 37 évesen másodhegedűsként lett volna esélye ott bármire is) , majd nyernek a Miamival 2 gyűrűt.
Kevés olyan ember van, aki a népharagot is bevállalva kiáll a célja mellett és megvalósítja, azt ami fontos neki.
Pl. Vince Carter, Tracy McGrady, stb, stb. is egy rohadt jó játékos volt (itt lehetne még sorolni a neveket), szerették is őket, aztán mire mentek vele.

James azt csinálja, amit tud: megy előre és nyer. Ő erre képes és ezt mindenkinél jobban csinálja. Ebben nem hogy utolérni, közelíteni sem tudja, senki. Ezért Király.
Van ahol ezt felfogják. Meg lehet próbálni belenyomni a dolgokba olyanokat is, amik nincsenek ott.
Mint az óvodában a négyzet formába beleerőszakolni a csillagot. Meg lehet csinálni. És meg is lehet magyarázni.
Azt nem tudom, hogy mi értelme.

Last edited by Dawa at 6/23/2013 11:27:51 AM

From: kaygee

To: Dawa
This Post:
00
244403.66 in reply to 244403.65
Date: 6/23/2013 11:42:30 AM
Overall Posts Rated:
173173
Ebben egyébként sok igazság van, mert a történelem tetszik, nem tetszik, a győztesekre fog inkább emlékezni. Ebből a szempontból fog emlékezni a Spursre is, meg a Heatre is, nem lesz benne különbség. Másképp nyertek, de egy dologban közösek voltak, nyertek...

Ha James 4-5 szörös bajnokként vonul majd vissza (vagy akár marad kétszeres), egy dolgot aligha tudnak majd a szemére hányni, "Öreg, minek mentél el nyerni, amikor lehettél volna totális csődtömeg is ezzel a tehetséggel". Szóval hülyén hangozna.

Egy teherautónyi kiváló játékost fel lehetne sorolni, akik gyűrű nélkül vonultak vissza, pedig végigküzdöttek egy pályafutást. Akármennyire is intelligens James (vagy nem) láthatta játszani Ewing-ot vagy Malone-t.

This Post:
00
244403.67 in reply to 244403.63
Date: 6/23/2013 1:26:58 PM
Overall Posts Rated:
4343
Sztem mindenki értette mit akarok mondani.
Lehet, hogy Dawa jobban megfogalmazta mint én. Az a lényeg, hogy LBJ ellen mára gyakorlatilag annyi puskapor maradt, hogy nem "vezér" - bármit is jelentsen ez. A Decesion-ben is nekem az volt az unszimpi, ahogyan bejelentette. Nem pedig a döntés maga.
És megismétlem: _nem_ gondolom azt, hogy mindent összevetve jobb mint MJ.

És azt is szeretném leszögezni, hogy a Spurs-féle csapatépítés a számomra szimpatikus, nem pedig az amit a 3 grácia csinált.
De a profi sportban 1 dolog a leglényegesebb. A győzelem.

Biztos néhányan közületek jártak hazánkban régebben - 10-20 éve - futballmérkőzésre. Azokon rendre felhangzott a jól ismert rigmus: "Nézzetek a táblára, menjetek a p*csába!".
No LBJ is ezt üzente egyeseknek, csak ő úgy mondta, hogy "Hate now!".
Ennyi.

Advertisement