Sveiki visiem!Šodien mūsu valstsvienība spēkosies ar Armēnijas valstsvienību. Mūsu vīri šodien spēlēs izbraukumā, taču mēs ceram, ka tas pārāk daudz nesarežģīs mūsu uzdevumu – uzvarēt. Latvija šobrīd pasaules reitingā ieņem 12. vietu, kamēr Armēnija 78.vietu.
Armēnija Armēnija atrodas starp Kaspijas un Melno jūru, taču ne ar vienu no tām nerobežojas. Sauszemes robežvalstis tai ir 4 – Turcija, Gruzija, Azerbaidžāna un Irāna. Galvaspilsēta ir Erevāna. Platības ziņā Armēnija ir 2 reizes mazāka par Latviju, bet iedzīvotāju skaits ir ~2 995 000. Armēnija ir sadalīta marzēs (reģionos). Šādas marzes ir 10, plus galvaspilsēta Erevāna, kura skaitās atsevišķa marze. Naudas vienība šeit ir drams. Armēnija atrodas diezgan augstu kalnu reģionā, tāpēc tur sāk attīstīties slēpošanas kūrorti. Augstākā virsotne ir Ararat kalns (4095m), kurš ir slavens arī, kā kultūras objekts, jo bieži ir attēlots uz grāmatām, plakātiem u.t.t. Armēnijā ir kontinentālais kalnu klimats, tādēļ ziemas šeit ir aukstas, bet vasaras karstas. Slavenākais zīmols, kas nāk no Armēnijas ir alkohols, jeb konkrētāk alkoholiskie dzērieni, kuru nosaukums ir tieši „ArArAt’’, par godu slavenajam kalnam. Nacionālais sporta veids Armēnija ir futbols, taču vērā ņemamu titulu, vai medaļu Armēnijai futbolā nav.
Armēnija BBArmēnijai BB ir niecīga komanda. Aktīvās komandas ir tikai 14, un divīziju skaits ir 2. Lielo izlasi vada ārzemnieks – itālis, kamēr U-21 vada pašmāju speciālists. 17.sezonas grupu turnīrā Armēnija piedzīvoja zaudējumus visās spēlēs, tādejādi iegūstot bilanci – 0:7. Spēlētāji arī ir noteikti daudz zemāk novērtējami, nekā mūsu talanti. Lielākā alga ir centram - ~100k/nedēļā, kas zinot mūsu izlases spīdekļus liksies smieklīgi. Spēle, kā jau minēju tiks aizvadīta Armēnijas valsts teritorijā, bet pat zinot dažādus „random jokus”, nekam ārkārtējam nevajadzētu notikt, un mūsējiem jāizcīna uzvara.
Mača anekdote:
Armēnijas izlases spēlētājs Nerses Hayogan (226cm)
(17120906) skatoties no augšas saka mūsu Mariušam Baurovskim (208cm)
(9608230): „Un tu, taisies mani nosegt!:o.
Baurovskis pavīpsnā un saka: Vecīt, labāk paskaties kāds ir mans ID. Es par savu algu vismaz sev maizei sviestu varu uzziest!:D”
Latvijas NT komanda