Kaygee: az viszont szerintem nagyjából random, hogy melyik játékos milyen tulajdonságokkal "születik", de ennek nincs szoros kapcsolata a meccsmotorral.
A játékosok születésének nyilván nincs. De akkor a játék mögött van egy totál másik rendszer is, amelyben a játékosok nem csak az általunk látható tulajdonságokkal vannak felvértezve (skillek), hanem létezik egy teljesen másik adatsor is. De szerintem azt nehezebb eldönteni, hogy a meccsmotor ezt hogyan veszi figyelembe, vagy akkor ugyanúgy értékelné, mint a skilleket, és minden játékosnál van egy faultolási szint (tökmindegy, ugyanúgy lehetne 1-10 skálán, mint mondjuk az erőnlét), hogy mennyit üt.
Péter: Én is úgy gondolom, hogy támadásban is van valamiféle agilitás vagy pontosság vagy tudomisén, mint ami a védekezésbeli agresszivitás. Csak ezt jóval nehezebb bizonyítani, míg a faultolásnál gyakorlatilag szinte tökmindegy, hogy hány éves és milyen skilljei vannak a játékosnak, sokkal nagyobb az esély a kipontozódásra, addig szerintem támadásban ez kicsit elmosódik. Mindenesetre megfigyeltem, hogy vannak támadásban totál passzív játékosok, míg ugyanolyan skillel vannak olyanok, akik a jegyszedő néni székét is rádobják a meccsen.