Minatata sezona imav 2jca 200k+ plata i 2jca blizu 200k plata, i jas nenormalen li sum da kupuvam takvi lapaci na pari ako nemaat efekt...
Ако ти си ненормален за вакви играчи тогаш што да кажам за себе што имав играчи со плати 250К Касале, 280К Млинаревиќ, над 300К Рентеира и др. Кога кажав дека ретки се тимовите во нашава елита со звезди мислев на играчи со поголеми плати како што беше Фоничи, како што е Пикле Томовски сега и можеби уште некој. Можеби не секогаш но најчесто ваквите играчи имаат најмалку 2-3 примарни скила со над 18-ка. Ако беше муабетот за еден скил со над 18-ка имам видено такви играчи и со многу плати дури под 50К, дури едно време кога исто така се разочарав од играва бев на идеја да имам прва постава со 18-ки+ на одбрана и да имаа што помали плати до кај 50К и да штедам пари па белки нема да испаднам од лигата.
Уживајте си слободно во играва, мене ми е мило тоа, но остајте ме мене да си бидам разочаран од големиот број на нелогичности што ги прават играчите несоодветни за нивните скилови. Се додека играчи со високи нивоа на скок шут и надворешен шут неможат тројка да дадат, се додека играчи со 8-ки на додавање и техника ќе имаат по 5 асистенции од натпревар како плеј како Давид Масаро(мој бивш играч) а Арнаудовски со 18-ка додавање и солидна техника ќе губи по 3-4 топки во натпревар, се додека бекови како Касале со непостоечки скил на скокови ќе фаќаат по 4-5 скока во натпревар и др. јас ќе си останам на овој став.
Еве најнова глупост е што Ализоти маестрално го чуваше одличниот Стојку(ако Гари го гледаше во живо мечот може да потврди дека Стојку очи не можеше да отвори од Ализоти и повеќето кошеви ги даде кога во игра беше високото дете Апостоловски) а истиот тој Ализоти вчера играјќи со многу поголем ентузијазам и став беше наполнет со 38 поени од некој си таму Norbert Bíró, се додека има вакви глупости нема да ме убедите во спротивното.
Last edited by Dadimo at 6/26/2013 1:55:28 PM