Látom már hol a hiba!
Fejtsd ki nekem bővebben kérlek szépen, hol hoz 2-3 szezon alatt a stadion mondjuk 600k hasznot? Ne beszéljünk már totál baromságot, mert teljesen félreviszitek a frissen regisztráltakat. Tudjátok ti mi a haszon? Azt hívjuk haszonnak, ami a befektetés feletti nyereség. Építsen az újonc 1000 állóhelyet. 1000x200 az ára. 200k!!!!!!! Egy szezonba jó esetben van 11+1-2 hazai meccsed. Feltételezzük (ez persze az elején kizárt) hogy minden meccsen telt ház van 6-os jegyárakkal 1000x13x6 egy szezonban a bevétele! Ez 78k. Ahhoz, hogy a beleölt 200k nyers visszajöjjön, mennyi szezon kell? És ahhoz, hogy a megvett 1000 hely mondjuk 300k hasznot termeljen kell 6,5 szezon. Gyönyörű jövőkép egy frissen kezdett játékos számára.

Az edzéssel kapcsolatban ott van teljes félreértés, hogy miért edzenének 40-50k fizetéses srácokat, meg 2 db összesen 200k fizetésű játékost? Ez az amit külföldön jobban okosabban csinálnak. Nem kell drága játékosokat venni 50-100k-s játékosokat. 2-3 szezon edzés után, ha ésszel van csinálva a fizetésük nem ugrik meg. 20-21 évesen félkész állapotba eladhatóak, és nehogy valaki azt mondja nekem, 2-3 szezon normális edzéssel nem lehet darabját 400k-ért e ladni. Nem kell világverőket edzeni. Nem kell 5-ös edző nem kell semmi. Ésszel kell csinálni. Ha eladod ez első kört, nem kell ugyan annyiért venni helyettük, vissza lehet térni a 50-100k-s plaják neveléséhez, a különbözeten stadiont fejleszteni edzőt cserélni. És azt se mondja nekem senki, hogy a kezdő csarnokkal nem lehet pozitív egyenleget csinálni hétről hétre. és ha 3-4 hetente az addigi bevételekből folyamatosan lehet stadiont fejleszteni. A gond az, ti mindent feketén vagy fehéren láttok. Mint a szemellenzős lovak. Van mindenből arany középút.
És ha ebbe a játékba csak azzal lehetne haladni, hogy valakinek nagy a csarnoka, és csak arra a bevételre számíthat, akkor az egészet rég megette a penész. Az, hogy vannak olyan emberek akik az edzést eladást edzőcserét nem optimálisan csinálják, nem a játék hibája. Rengetegen élnek csak edzésből. Az meg alapból rossz a közösségünkben, hogy mindenki ragaszkodik a játékosaihoz, nem cserélik az edzetteket ezzel pénzt generálva. Mindenki akkor ad el amikor már sok a fizetése vagy már idős vagy stb stb! Ez általános hiba. Akkor kell eladni, amikor a piac a legjobban megfizeti, nem akkor amikor már rákényszerülünk. Ezt tanulja meg mindenki. Ezért van az, hogy mi mindig rohadt drágán hozunk haza külföldről játékosokat, de az itthon nevelődötteken meg nem keres senki semmit. Annyi előnye van a mostaniaknak, hogy a fatalok ára lejjebb van, 4-5 héttel a draft után jó magassággal és megfelelő pottal már potom pénzért lehet venni játékosokat.
De ha úgy gondoljátok, csinálhatunk egy versenyt, stadionozás vs az én menüm. 3 szezon, ki nyer több pénzt!