BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: flumpinka

To: Casy
This Post:
00
217056.56 in reply to 217056.44
Date: 5/17/2012 1:18:13 AM
Flumpaci
III.1
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Myslím že počet uživatelů dané země není naprosto určující.

Počet uživatelů v dané zemi je zásadní. Předurčuje kvalitu draftu v zemi. Je veliký rozdíl, jestli 100. hráč v draftu má součet kolem 45 nebo přes 50. Je velký rozdíl, jestli máš pod 190 cm nebo nad 215 cm 10 hráčů nebo 100 hráčů. Je velký rozdíl, jestli je potřeba trénovat každého hráče, který má ruce a nohy, nebo jestli můžeš hned po draftu např. škrtnout hráče bez sekundárek.
O to kvalitnější musí být následná koncepce, když je nižší kvalita draftu.

This Post:
00
217056.57 in reply to 217056.48
Date: 5/17/2012 1:22:59 AM
Flumpaci
III.1
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Tvůj nový systém je celkem zajimavý ale podle mě by tím začala trpět uroven týmů,kteří by nemohli trenovat 10 a10+ a tím i cele hry . Když jsem začínal tak mě hodně do začátku pomohli rady od trenera U21 (tehdy Amare a Nightwalker). Nebyt jeho plácal bych se ve sr....ch hodně dlouho . Podle mě jsme hodně manažerům ukázali jak do začátku trénovat a pracovat s týmem a i hodně manažerů díky tomu pokračovalo ve hře dál a zlepšovali se. Tímto systemem nastane ješte větší odliv manažerů (spíš nováčků).

Tenhle argument beru. Nicméně je otázka, kolik nám teď vůbec proudí nováčků do hry, asi mnohem méně než dříve. Existují ale i jiné formy pomoci nováčkům, nemusejí hned trénovat pro U21 nebo NT.

This Post:
00
217056.58 in reply to 217056.50
Date: 5/17/2012 1:26:53 AM
Flumpaci
III.1
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Zase nechoďme z extrému do extrému. Nikdo netvrdil, že se má oslovit jen 20 nejlepších. Ale 130 mi přijde poněkud moc. Spíše to byl námět na zamyšlení, jestli neoslovit třeba jen 80. Kdyby se z 80 chytlo 25%, tak jsme na konci na 20 hráčích. To mi zase nepřijde jako nereálné číslo.
Sám si tady mohl číst od Casyho, že ve 4 z 5 případů, kdy byl osloven, necítil, že by jeho hráč fakt měl šanci na U21. Takže buď opravdu neměl nebo možná měl, ale pak je někde chyba v komunikaci s komunitou či jednotlivými manažery, když tam není ta důvěra.

From: rosomak
This Post:
00
217056.59 in reply to 217056.57
Date: 5/17/2012 1:39:38 AM
Overall Posts Rated:
88
2 se perou, 3 se směje. Volte mě :-D chci všem ukázat, že můžu to dělat sám, nestresovat se :-D zachráním i 10+ tak budu pomáhat manažerům a zlepšovat jejich kvality-můžu být určitý most k flumpince :-DDDD

Vážně, u mého Jehličky se krásně ukázalo, jak nefunguje scouting, kdybych nebyl vytrénovaný od Rwystyrka, Amareho, Nightwalkera tak se o mého Jehličku nikdo nezajímá. Před 3 sezónami, jsem řekl, že vytrénuji monstrum pro U21 a za tu dobu mě prakticky z U21 nikdo nekontaktoval. Nevím jestli to bylo informačním šumem, protože makám ještě na Tečovi pro NT a jsem v kontaktu s Rwystyrkem, ale z U21 se ozval až Honza ke konci loňské sezony, došlo nejspíš k přehazování hráčů mezi lidmi a ti pak ztráceli přehled a to už bylo pozdě, proto Jehlička tak úplně mostrum nebude, sice má ID na 15 a ostatní skilly vysoko-můžu porovnat za dob Adámka měl ID 15 až na konci sezony v U21, tak teď Jehla nejede trénink pro U21.

Tím chci říct, že zkušení manažeři stejně nějak toho hráče do U21 dotlačí a nemusí je kontaktovat scout. Proto to chci dělat sám a věnovat se jen těm méně zkušeným. Oni si tady manažeři dost zvykli na tahání za ručičku, to pak způsobuje nechuť u scoutů, jen ať se lidi sami hlásí o svoje naděje, víc je to motivuje. Tak to bylo u mě na začátku, teď už vím jak na to a nepotřebuji dohled za zády.

This Post:
00
217056.60 in reply to 217056.59
Date: 5/17/2012 2:56:48 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Jaké ambice by měl mít U21 pod tvým vedením? Jaký výsledkový cíl by si stanovil pro letošní ME? Chápu, že nemáš takový přehled o kádru jako Honza jakožto stávající trenér, ale vezmi to bez ohledu na to, že ten kádr neznáš. Cíle by měly být podle mne vysoké, i když se je vždycky nepodaří splnit.

A možná ti unikl jeden příspěvek směřovaný na Tebe, tak bych Tě rád požádal, jestli by si mohl na ty dotazy v příspěvku (217056.18) odpovědět. Předem děkuji

This Post:
00
217056.61 in reply to 217056.59
Date: 5/17/2012 5:23:39 AM
Overall Posts Rated:
2323
Pro mě jsi jediný volitelný kandidát. Osobně jsem přesvědčený, že o koncepci to tak moc není. Ta současná vede jen k tomu, že vytváříme spoustu jen různě povedených klonů. U21 bude mít daleko lepší šance bez ovlivňování trenninku současnými skauty, kteří ji vedou od nikud nikam.
Rwystrykuv nápad prezentovaný Flumpinkou nakonec žádný význam mít nebude. Jen zmenší angažovanost komunity na výsledcích. Která je už, tak mizivá. Což je samozřejmě při jeho uspěších s NT škoda.
Jediný co považuji za smysluplný nápad je docendova myšlenka s otevřenou databází, kterou by si hráči trenující kandidáty spravovali sami.
Tak doufám, že vyhraješ a někam U21 posuneš..

This Post:
00
217056.62 in reply to 217056.61
Date: 5/17/2012 5:50:33 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Je fajn, že máš hned jasno ;-) Pokud jsem si všiml, zatím jsem žádného kandidáta nepodpořil a zřejmě tak ani neudělám, protože nemám žádného vyloženého favorita mezi kandidáty, jsem schopen asi bez větších problémů efektivně spolupracovat se 3 ze 4 kandidátů. U čtvrtého nemám nejmenší tušení co očekávat.
U mne by zabodoval kandidát, který by přišel s nějakou zajímavou koncepcí, která by dávala naději na to, že bychom mohli dostat U21 výsledkově výše. Byť by třeba nakonec nebyla úspěšná. Popravdě řečeno mi nepřijde, že by rosomakova koncepce, že se hráči vytrénují sami, dávala naděje na nějaké extra posun proti současnosti.

This Post:
00
217056.63 in reply to 217056.60
Date: 5/17/2012 6:18:02 AM
Overall Posts Rated:
88
Ten dotaz jsem přehlédl, takže odpovím hned.

Jaké cíle?Kladu si nejvyšší, nemůžu to ale posoudit dokud nebudu mít hráče k dispozici, ale chci vyhrávat. Můžu hodnotit podle svého. Mým cílem bez ohledu na to jestli znám hráč, je postup na MS, pokud ne tak v turnaji útěchy vyhrát. Pokud by se tak nestalo, ponesu za to jako trenér důsledky.

Sice hodnotím práci trenéra jako pozitivní, tak scoutů nikoliv, proto jsem se přihlásil sám. Nechci, aby docházelo k přehazování hráčů mezi manažery, proto bych na to dohlížel sám. Negativní je, že se může stát, že mi někdo proklouzne, od toho ale bude inzerát, aby se manažer přihlásil. Já v tom vidím motivaci. Lidi budou komunikovat přímo se mnou a já si je povedu, vím že za 1 volební období je malá šance na práci, ale posun se dá udělat.

This Post:
00
217056.64 in reply to 217056.18
Date: 5/17/2012 6:35:49 AM
Overall Posts Rated:
88

Já bych měl komentáže a dotazy na rosomaka a jeho kandidaturu:

Nejdříve bych chtěl říct, že Tě považuju za jednoho z těch manažerů, u kterých bych obecně řekl, že si tě dovedu představit jako trenéra U21. Nicméně jak si sám naznačil v řeči, přijde mi Tvoje kandidatura opravdu dost nepřipravená. Působí to na mne dojmem, rozhodl jsem se kandidovat a teprve následně budu zjišťovat, co práce manažera U21 vlastně obnáší. Což ve mně úplně nevzbuzuje důvěru ve směru, jestli na to budeš stačit, zejména asi časově by to mohl být problém.

1) Uvedl si dvě alternativy, že to budeš dělat sám a druhá za pomoci současných skautů. Zůstaňme u té varianty sám. Kolik si tak představuješ, že by si měl na starosti hráčů, když vezmu všechny ročníky od 18 do 21 let?
2) Jaké by si po draftu stanovil kritéria pro to, které hráče sledovat a kdo již není dost dobrý pro U21?
3) Kolik času můžeš denně/týdně věnovat práci pro U21, pokud budeš zvolen?
4) Jaký by sis dal výsledkový cíl pro tuhle sezonu? A případně pro příští?
5) Jak by si chtěl v tréninku směřovat hráče pro jednotlivé pozice? Klidně i variantně, pokud by si chtěl na nějaké pozice vychovávat několik rozdílných typů hráčů

Prvně chci poděkovat za uznání, beru to jako pozitivně od nejlepšího manažera na BB. Ano, moje kandidatura je nepřipravená, neplánovaná a nečekám valný výsledek hlasů, ale s postupem času co o tom přemýšlím, zjišťuji že by to šlo. Ano, nevím co přesně manažer U21 dělá, ale to neví nikdo dokud to nezkusí. Časově by problém něměl být.

1) Preferuji to dělat sám, jsem ochoten popř spolupracovat s LA-Honzou, zdá se mi jako schopný, ale chci to zkusit dělat sám. Počet hráčů je relativní, může se ozvat víc manažerů, někdo může mít více hráčů, ale nepočítal bych to na hráče jako na manažery-tudíž tak 50, samozřejmě někdo může jet svoji linii tréninku bez komunikace a nakonec stejně skončí v U21.

2) Kriteria na draft? potenciál min 6 na podkoš možná 7, pokud uvedu příklad u monstra, tak bych si přál aby měl i doplňkovou obranu aspoň 4 a trochu JS, venkovní skilly jsou trochu loterie a naopak u vnějších je loterie ID atd. Tohle je relativní.

3) Denně jsem na netu tak 2hod, klidně můžu i 10 když na to přijde. Samozřejmě to může omezit práce.

4) výsledek jen ty nejvyšší, postup ze skupiny a samozřejmě medaile, i když je to tu více států co to chce vozit :-)

5) Nejtěžší otázka :-D C momentálně preferuji dělat pro U21 monstrum, vidím že to jde a platově to není náročné, pokud by měl potenciál aspoň 8 může to na konci 21 dotáhnout hodně vysoko, pokud bude ochotný manažer.
PF ještě OD-zavisí co dostane na začatku a JS-zde bych do tréninku zapojil i SF/PF 1n1
SF je na vytrénování do 21 velice těžké, táhnul bych ho po venku
SG 1n1, OD, pas
PG trenink prakticky obdobný jako SG, měl by mít i pěkný nájezdy

PS: prosim neptejte se co budu hrát za taktiky, budu hrát takové na co budu mít hráče. Jestli se tam dostanu.

This Post:
00
217056.65 in reply to 217056.25
Date: 5/17/2012 7:50:04 AM
Overall Posts Rated:
3030
Nechci se vam plest do rozhovoru, mozna jsem to nekde prehledl, ale zajimala by me tahle otazka, co ti polozil Honza a mozna zustala zapomenuta.Diky

Rád bych viděl nějakou statistiku, či konkrétně příklad kdy kvůli U21 trpěl nějaký hráč pro NT.

This Post:
00
217056.66 in reply to 217056.64
Date: 5/17/2012 7:50:13 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Poslední věta mě trochu zarazila. Chápu to v první sezoně, ale pro ty hráče v druhé sezoně se dá celá první sezona v tréninku koncipovat tak, aby byli použitelní pro taktiky, které preferuješ. A kdyby si chtěl u kormidla zůstat déle než 2 sezony, tak ti další hráči se dají ještě více vyprofilovat podle Tvých představ.
Mně právě přijde 3-4 sezony tréninku docela krátká doba na to, aby hráči měli vytrénované všechno. Takže to skýtá prostor pro různé varianty, co během té doby trénovat a co ne. Zejména u hráčů na perimetru si myslím, že vymyslet nějaké jiné směřování tréninku je reálné. Jestli by to přineslo nějaké jiné možnosti a hlavně jestli by byli efektivnější než současní hráči, je otázka. Ale minimálně za pokus by to stálo.

Advertisement