BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > Nedostaci Buzzer-a

Nedostaci Buzzer-a

Set priority
Show messages by
This Post:
00
198021.56 in reply to 198021.55
Date: 2/3/2012 10:00:02 AM
Overall Posts Rated:
134134
Ako ulazes po 40.000 i zavrsis prvi dobit ces odlicnog igraca al ne znam jel se isplati.
Ulazi malo i zavrsi zadnji pa se hebi 2 sezone da se vratis gdje si bio a nezagarantovano je da ces se vratiti u vecu ligu

This Post:
00
198021.57 in reply to 198021.55
Date: 2/3/2012 11:52:56 AM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Bosnian Tigers Junior Team
Sad si bubnuo takvu glupost da ti ne mogu to rjecima opisati.

Upravu si to nisu neke velike svote u cetvrtoj ligi (iako jesu, pogotovo u sistemu u kojem mozes igraca od 100k kupiti za 500k), pobjednik trece dobiva 500k, druge 1m.

Ti bi sad ostetio 8 igraca iz lige a drugih 8 iz te lige koji su usli u play off nagradio sa nekih 300k vise samo u cetvrtoj ligi, srazmjerno tome u prvoj ligi bi onda ti prvih 8 nagradio sa nekih milion a drugih 8 bi gladilo muda??? Ili si ti mozda mislio da isti nagradni fond ima kako cetvrta liga tako i prva liga?

Mislim da sva dalaj raspava je ne potrebna, da taj sistem nagradjivanja valja i da je produktivan bio bi na BB-u nije ovo neka igra od jucer, igra se ovo dugi niz godina ljudi su sigorno oko toga vodil rasprave i pravili kalkulacije. Ovaj sistem daje puno vise prostora slabijim ekipama da napreduju dok bi sistem sa nagradjivanjem napravio klasnu razlikzu, gdje bi u jednoj skupini bilo nekih 15-20 ekipa koje bi uvijek dominirale a ostale ekipe bi bile sretne ako neka od ovih prvih 20 ekipa odustane od igre pa bi se vodila grcavita borba da se udje na to mjesto.

From: ...

To: Gule
This Post:
00
198021.58 in reply to 198021.57
Date: 2/3/2012 1:17:04 PM
Overall Posts Rated:
104104
Pa dobro brate Gule jel čovjek rekao da je novi..........

This Post:
22
198021.59 in reply to 198021.57
Date: 2/3/2012 1:27:19 PM
Overall Posts Rated:
155155
ima jedna izreka u narodu kaze: nevidis dalje od prsta :)
fino sam ispiso primjer i naravno da bi to zavisilo od lige i ne bi bilo nikakvih miliona o kojima ti pricas
recimo da prvi u prvoj ligi dobije 5oo ooo sto je ok suma a nize lige manje
ovako je igra pasivna bolje je biti 7 nego 1 sto je smjesno,ljudi nemogu trenirati previse igrace jer ako im skoce skilovi rastu im i plate a nema izvora zarade
uz bonuse bi skocile malo cjene igraca i raja bi imala vece zarade na igracima i niko ne bi bio u podredjenom polozaju
volio bi kad bi se jos neko ukljucio u raspravu

From: ...

This Post:
00
198021.60 in reply to 198021.59
Date: 2/3/2012 1:35:19 PM
Overall Posts Rated:
104104
Iskreno brate ja mislim da je i glavni segment ove igre doći do love. Igra je napravljena tako da ne možeš brzo do nje doći. Kao PowerPlay manager u njemu za kratko vrijeme možeš skupit veliku lovu ali brzo dosadi dok ovdje baš ako vrijeme ide ti posmatraš svoj tim kako napreduje i napreduje. Znajući da si puno muke uložio na to osjećaš se ( barem ja) ponosam na svaki trofej koji osvojiš, na svaku pobjedu protiv težeg tima. Jes da je obična internet igra ali ti popravi dan :)

This Post:
00
198021.61 in reply to 198021.59
Date: 2/3/2012 2:08:52 PM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Bosnian Tigers Junior Team
ima jedna izreka u narodu kaze: nevidis dalje od prsta
fino sam ispiso primjer i naravno da bi to zavisilo od lige i ne bi bilo nikakvih miliona o kojima ti pricas
ovako je igra pasivna bolje je biti 7 nego 1 sto je smjesno,ljudi nemogu trenirati previse igrace jer ako im skoce skilovi rastu im i plate a nema izvora zarade
uz bonuse bi skocile malo cjene igraca i raja bi imala vece zarade na igracima i niko ne bi bio u podredjenom polozaju

Jbt kontas ti da vec imaju iznosi po ligama za pobjednike osim za prvu ligu, znaci cetvrta liga 300k, treca 500k, druga 1m, a prvak u prvoj ligi dobija nulu.

Po tvom sistemu ti mjenjas cijel sistem nagradjivanja, e onda moras promjeniti i jos milion drugih stvari od trenutnih TV prava po ligama, od prihoda za domace igrace u tim (tacnije od prihoda od prodaje dresova i suvenira), oko placa igraca, treninga tih istih igraca, ubacivanjem dodatnog novca u igru rastu cijene igraca koje bi vrlo brzo dostigle jedan nivo za koji ti ne znas ali koji je bio abnormalan da npr. igraca od 30k kupis za 2 miliona i slicno.

Sjecas se onog tvog odozgo: "nevidis dalje od prsta" e i ja bih tebi rekao nesto slicno a to je da ne vidis dalje od prsta.

This Post:
00
198021.62 in reply to 198021.61
Date: 2/3/2012 2:31:49 PM
Overall Posts Rated:
155155
ima jedna izreka u narodu kaze: nevidis dalje od prsta :)

Jbt kontas ti da vec imaju iznosi po ligama za pobjednike osim za prvu ligu, znaci cetvrta liga 300k, treca 500k, druga 1m, a prvak u prvoj ligi dobija nulu.

Po tvom sistemu ti mjenjas cijel sistem nagradjivanja, e onda moras promjeniti i jos milion drugih stvari od trenutnih TV prava po ligama, od prihoda za domace igrace u tim (tacnije od prihoda od prodaje dresova i suvenira), oko placa igraca, treninga tih istih igraca, ubacivanjem dodatnog novca u igru rastu cijene igraca koje bi vrlo brzo dostigle jedan nivo za koji ti ne znas ali koji je bio abnormalan da npr. igraca od 30k kupis za 2 miliona i slicno.

Sjecas se onog tvog odozgo: "nevidis dalje od prsta :)" e i ja bih tebi rekao nesto slicno a to je da ne vidis dalje od prsta :).

nema veze beze se raspravljamo a necemo nista promjeniti time :)
znam da imaju iznosi za prvake al to je lova za promociju u visi rang,al samo prvaci 2,3 i 4 lige ostali nedobivaju nista,al kao sto reko necemo ovom raspravom nista postici :)

This Post:
00
198021.63 in reply to 198021.62
Date: 2/3/2012 2:35:30 PM
K.K MILLENIUM
II.1
Overall Posts Rated:
617617
Second Team:
K.K MILLENIUM II
jebo vas led i nagrade :P :P :P ima li neko voljan pomoci ?? :P :P

This Post:
00
198021.64 in reply to 198021.63
Date: 2/3/2012 2:45:39 PM
Overall Posts Rated:
99
Baš mi je drago što uvijek ima prepametnih, arogantnih i nabusitih ljudi. Toga nam u ovoj fildžan državi izgleda nikada neće zafalit.

This Post:
00
198021.65 in reply to 198021.64
Date: 2/3/2012 8:29:15 PM
Overall Posts Rated:
104104
Najbolje je kako jeste.Eto proslu sezonu sam bio u III.16 kod BHF u ligi,ona je bila prejaka za mene i vratim se u IV.32 koja je preslaba za mene,nemam poraza.Sad se nadam uci u osrednju ligu da bih mogao opstati,a ako upadnem u jacu bez pojacanja sam nula.S obzirom da sam uzeo igraca od 90 k i planiram jos jednog od 50k bice belaj placati,ali moram arene malo prosiriti.U svakom slucaju ovde je pitanje zivota ili smrti,ako imas taktiku i znas ti ces i da prezivis.

Bilo bi dobro neke nagrade,ali u skladu da platis igrace,a ne da budes mnogo jaci u odnosu na losijeg plasiranog.

This Post:
00
198021.66 in reply to 198021.65
Date: 2/4/2012 8:53:33 AM
Overall Posts Rated:
66
Koji ce ti vrag PG od 92K? nećeš ga moći plaćati, bolje ti je da si uzeo neke tipove od 30 31 godinu, prosjek ocjena 12, plaća najviše do 20K, i eto ga opstao si u ligi... i vidim spomenuo si nadograđivanje dvorane, kako je mislis nadograđivati s tjednom plaćom od 150k (bubam)? A možeš opstati u ligi s tjednom plaćom od 70 80 tisuća (samo ih rasporedi kako treba)... Moj ti je savjet da sačekaš koji tjedan da ti se digne postotak od prodaje i da se riješiš toga Ramba od 90k i nabaviš si prosječne igrače, i kad to uradiš ostatak sezone posveti nadogradnji dvorane i sljedeću sezonu ciljaj na PO, ako ne i na prvaka... ( ovo ti je moje skromno mišljenje)

A ipak pitaj ti iskusnije menadzere oni će ti reći najbolje šta i kako trebaš... ;)

Last edited by Pozer at 2/4/2012 9:39:44 AM

Advertisement