10) Έλεγχος των κρατικών δαπανών στα Νοσοκομεία, την μεγάλη πληγή. Διορισμός διευθυντών-μάνατζερ στην διοίκηση τους και όχι κομματόσκυλων, που δεν έχουν ιδέα τί τους γίνεται. Θα ελέγχονται κάθε μήνα για τις επιδόσεις τους από ανεξάρτητο κλιμάκιο ή απευθείας από τον Υπουργό Υγείας και αν διαπιστώνεται συνέχιση της σπατάλης και διόγκωση τους χρέους, θα έχουν κατευθείαν ποινικές κυρώσεις. Τότε να δούμε αν οι γιατροί και οι νοσοκόμοι θα μπορούν να κάνουν αυτά που κάνουν. Όσον αφορά τα Νοσοκομεία. ΚΑΜΙΑ νοσηλεία αλλοδαπών ή ατόμων που δεν έχουν βιβλιάριο και φυσικά χρέωση των αλλοδαπών (πράγμα που δεν γίνεται τώρα και σαν μ....ες πληρώνουμε την νοσηλεία τους).
2) Φίλε mamuwalde, δεν έχω μπλέξει καθόλου τα πράγματα. Αλλά δεν μπορώ και να ακούω επί 3 μέρες για την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ σαν να αποτελούν την λύση όλων των προβλημάτων. Αποκρατικοποίηση αυτών των 2 δεν θα έλυνε το πρόβλημα. Ο ΟΤΕ ουσιαστικά ιδιωτικός είναι. Δυστυχώς και συ απαντάς με παράδειγμα για μια εταιρεία τσιγάρων, που είναι απλά σταγόνα στον ωκεανό. Επίσης, θα ήθελα να προτείνω αναπτυξιακά και διάφορα άλλα μέτρα που θα έχουν στόχο περισσότερα έσοδα.
1) Φορολόγηση των εταιρειών που έχουν παραγωγικές μονάδες σε ευαίσθητες χώρες, εχθρικές, κατά το λεγόμενον (Τουρκία, Σκόπια, Αλβανία κτλ). Έτσι με την παράλληλη ελάφρυνση των φορολογικών συντελεστών στην Ελλάδα θα είναι περισσότερο εύκολο να ξαναγυρίσουν οι μεγάλες βιομηχανίες στην χώρα μας. Κέρδος θα είναι η επιστροφή τους και η έμμεση οικονομική ζημιά στους «εχθρούς» μας
2) Πτώση του Φ.Π.Α. στο 15% και του μικρού στο 5%.
3) Φορολόγηση 80% στις υπεράκτιες εταιρείες και ποινική δίωξη στους φοροδιαφεύγοντες.
4) Υποχρέωση των Ε.Ε. να στέλνουν μηνιαίες καρτέλες εσόδων στις Εφορίες, ώστε σε περίπτωση που 1,2,3 μήνες φαίνονται μηδενικές οι απολαβές τους να περνά έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων και της μεταβολής αυτών. Έτσι θα σταματήσουν να είναι μόνιμα υποζύγια οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι.
5) Φορολόγηση της σημαίας στην ναυτιλία. Όσα ελληνικής κτήσης πλοία έχουν ξένη σημαία θα φορολογούνται περαιτέρω. Επίσης, υποχρέωση των πλοιοκτητών να έχουν μόνο έλληνες σαν πλήρωμα και όχι να υπάρχει το φαινόμενο ελληνικό πλοίο να μην απασχολεί κανέναν έλληνα.
6) Επιστροφή στην Ελλάδα του 1 τρις € σε καταθέσεις, που υπάρχουν στην Ελβετία. Αν υπάρξουν αντιδράσεις από τους κατόχους, φορολόγηση 80%. Με 1 τρις € δεν χρειάζεται συνέχεια να εγγυόμαστε σαν κράτος για τις τράπεζες (άλλωστε δεν θα υπάρχουν ιδιωτικές τράπεζες) μεγαλώνοντας έλλειμμα και δημόσιο χρέος. Φορολόγηση αυτού του 1 τρις με 5% (πολύ μικρή σε σχέση με αυτά που κατέχουν) άρα επιπλέον έσοδα 50 δις €.
7) Κρατικοποίηση των τραπεζών που έλαβαν ενίσχυση, δημιουργία δημόσιου πυλώνα τραπεζών με 3-4, ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός ή δημιουργία μιας υπερτράπεζας (που θα είναι και η μοναδική κατά το πρότυπο της παλαιάς Εθνικής Τράπεζας), ώστε και να υπάρχει έσοδο για το κράτος, από τα δάνεια που θα παρέχει με μικρό επιτόκιο ως 3% και να υπάρχει φθηνό χρήμα για επιχειρήσεις και ιδιώτες, πράγμα που θα βοηθήσει και στην ανταγωνιστικότητα των τιμών, λόγω του ότι στο κόστος των προϊόντων μπαίνουν και τα έξοδα των τοκογλυφικών επιτοκίων της τράπεζας και να μην οδηγεί τους ιδιώτες σε αυτοχειρίες, επειδή δεν θα μπορούν να πληρώσουν. Αν δεν μπορούν να πληρώσουν δόσεις, να υπάρχει περίοδος χάριτος 3 μηνών. Με φθηνό δάνειο τα προϊόντα θα είναι φθηνότερα λόγω κόστους χρήματος. Οι κρατικές τράπεζες θα διοικούνται και αυτές, όπως είπα και για τα Νοσοκομεία πιο πάνω, από τεχνοκράτες, των οποίων οι μισθοί δεν θα πρέπει να ξεπερνάνε τα 3000€ (εκτός ύστερα από πολλά χρόνια στην ίδια θέση και αν έχουν επιτυχίες).
8) Έλεγχος όλων των κρατικών προμηθειών από την αρχή της Μεταπολίτευσης, ώστε να εμφανισθεί ποιος υπερκοστολόγησε τα έργα, ποιοι έφαγαν και να ζητηθούν πίσω τα λεφτά ή να γίνουν μηνύσεις στις εταιρείες και να ζητηθούν αποζημιώσεις με προσαυξήσεις (τύπου Siemens, Thyssen, Benz, Hohtief κτλ).
Last edited by epanastatis79 at 5/30/2011 5:56:17 AM