BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > Прашања и Одговори

Прашања и Одговори

Set priority
Show messages by
From: Dadimo

This Post:
00
145214.556 in reply to 145214.555
Date: 1/8/2013 8:04:44 AM
Overall Posts Rated:
5555
kvalitetot na klupata nema nikakva vrska so igranjeto,

Ги измеша работите, нигде не реков дека квалитетот на клупата е причина за ова туку брзото темпо во нападот кое предизвика замор кај играчите во двата тима. Исто така нивото на тренерот нема врска со тоа што е случува на теренот, тој игра улога само во брзината на тренингот, барем така тврдеше Бобанс на времето.
Квалитетот на клупата нема улога со измените на играчите кај симулаторот на натпревари при продолженија но треба да има кај самиот менаџер кога ја мести тактиката за натпреварот. Ако јас имам послаба клупа од противникот а со првите постави очекувам тесен резултат, тогаш дефинитивно ќе ја утнам тактиката ако играм со брзо темпо во нападот.
И без разлика каква им е издржливоста на играчите со такво брзо темпо во нападот мора да дојде до замор во продолжението. Само играчи со екстремно висока издржливост може да бидат свежи при брзо темпо во нападот и 99% сум сигурен дека тоа е причината за ова што му се случи на Ангел. Претпоставувам дека крилото H. Xinyong кој беше единствен стартер кој играше во продолженијата за Angelcinja2 има екстремно висока издржливост 8+ додека B. Andov кај Xsago Phantoms беше така наместен само он да игра како плеј поради тренингот. Се што е со издржливост 7- не верувам дека ќе има сили за продолжение при брзо темпо во нападот.

Мене не ми случуваат вакви работи затоа што многу ретко играм брз напад а затоа Xsago тврди дека секогаш му играле резервите во продолжение, он често практикува брзо темпо во нападот.Нека постира примери Xsago каде претежно играле неговите резерви во продолжение па да видиме дали е 100% точно моето тврдење или има нешто друго.

Last edited by Dadimo at 1/8/2013 9:19:29 AM

Message deleted
From: Onisifor

This Post:
11
145214.558 in reply to 145214.556
Date: 1/9/2013 3:51:18 PM
Overall Posts Rated:
203203
...тренерот нема врска со тоа што е случува на теренот, тој игра улога само во брзината на тренингот, барем така тврдеше Бобанс на времето.
И уште тврди :)

Еј, ама во пресметките кај GE скиловите на резервите имаат улога. Скиловите на стартерот и скиловите на неговата резерва се основни фактори за пресметката колку минути во еден натпревар ќе добие секој од нив. Стартерот ќе игра се додека тој дава поголем ефект отколку неговата резерва. Или обратно, измената настапува тогаш кога GE пресметува дека резервата ќе даде поголем ефект од стартерот.

Во текот на натпреварот, нивоата на скиловите се менуваат - опаѓаат кај стартерот. Во даден „момент“ тие со толку опаднати што паѓаат под нивото на резервата и измената се случува. Во овој процес, издржливоста и темпото не тактиката, играат улога на модификатори. Тие никако не се основни фактори. Тие се еквиваленти на она што претставуваат температурата и катализаторите во брзината на хемиската реакција. Едноставно, издржливоста и темпото делуваат врз нешто што е претходно, пред нив, односно прво. Затоа ги сметам за модификатори, а не и главни фактори. (Горе ставив во наводници „момент“; подолу е објаснето зошто е ставено во наводници).

Инаку прашалниците претходно беа зошто во продолженијата често „играат“ стартерите. Ова е концептуално промашување според мене. Нити некој игра, нити бутур. Мое мислење е дека GE, во принцип, не препознава дали играч влегол во продолжение или во прва четвртина. Тој пресметува скил на играч X минути кои ги одиграл тој играч; ова е многу поедноставен поглед на нештата. Дали во симулаторот ние ги гледаме минутите во продолжението или во некој друг момент од средбата нема ама баш никаква врска со крајниот резултат на равенката. Не дека они влегле во лош „момент“ - тие секако требало да одиграат неколку (пример 8) минути.

Ако пресметката била дека ти треба да загубиш, ќе загубиш. Ќе загубиш дури и ако гледаш дека во продолжението играат твоите подобри играчи во подобра форма од неговите. Затоа често на четот или на форум ќе сретнеме постови од типот „ај објаснете ми како неговиот глуп играч имаше 6/6 во последната четвртина против мојот звер играч“. Епа ете, затоа.

Инаку, ако стартерите ти играле во продолженијата, а според GE не требало они да играат, мое мислење е дека најверојатно ти ќе си изгубил и со поголема разлика - она што погоре го пишував во врска со пресметаниот ефект на стартерот vs. измената.

Симулаторот е само некоја визуелизација на комплексните математички процеси во пресметките на конечниот резултат. Не дека некој стварно помисли дека бекот прави додавање без да гледа, меѓу нозе до центарот кој во двочекорски хук-шот дава кош, ама ајде да потсетам дека симулацијата е само една фина површина на големата санта мраз.

This Post:
00
145214.559 in reply to 145214.558
Date: 1/15/2013 9:52:00 AM
Overall Posts Rated:
2727
Dali e ova samo kaj mene ili ima neko9ja izmena vo mestenje na utakmicite, kaj mene nema opusteno da se igra ili normalno.

This Post:
00
145214.560 in reply to 145214.559
Date: 1/15/2013 11:04:18 AM
Overall Posts Rated:
5555
Ако си влегол во тактиката за пријателска нормално е да немаш бидеќи во овие натпревари нема опуштено/мотивирано, влези во тактиката за следниот првенствен натпревар и би требало да ја имаш оваа опција.

This Post:
00
145214.561 in reply to 145214.560
Date: 1/15/2013 11:06:16 AM
Overall Posts Rated:
2727
Auuuuuuuuuuuuuuuuu, pardon, da moja greska e, sum upadnal za mestenje taktika na prijatelska. :D ;)

From: BRAJAN

This Post:
00
145214.562 in reply to 145214.558
Date: 1/15/2013 1:30:52 PM
Overall Posts Rated:
22
ej so znaci to ocena na trener na ALLSTAR eve link videte http://www.buzzerbeater.com/match/1019001904/boxscore.aspx
ako znaj nekoj ve molam neka kazi

From: Onisifor

This Post:
00
145214.563 in reply to 145214.562
Date: 1/15/2013 3:23:33 PM
Overall Posts Rated:
203203
Стар систем на рејтинг - се користеше до сезона 3.
Претпоследниот параграф: http://www.buzzerbeater.com/community/rules.aspx?nav=Game...

From: BRAJAN

This Post:
00
145214.564 in reply to 145214.563
Date: 1/16/2013 10:28:32 AM
Overall Posts Rated:
22
fala

This Post:
00
145214.565 in reply to 145214.564
Date: 1/17/2013 9:40:42 AM
Overall Posts Rated:
1111
nesto slicno kako za reprezentacijata dali bi bilo dobro klubot za kolku igraci ke dade za all starot za toj odreden broj na igraci da dobie odreden broj na pari ne mnogu tulku bi rekol za 1 igrac po 10000 poradi toa sto nekoi timovi vo koi sto vleguva i mojot za vreme na ovaa nedela prikodite ne rastat tolku poradi toa sto nedelava ne igrav na domasen teren vo ligata.Mislam deka vakvo resenie za ova e prifatlivo ama dali e realno vie kazete :)

Advertisement