Kilka spraw mam do omówienia więc zaczynamy.
Zaczniemy od tego co jest aktualnie popularne czyli od SS:) mam w bazie 500 zawodników ze skilami aktualnymi(oprócz ostatniego treningu) więc pora na taki większy raport:). Skile od 1 do 10.
Odpowiednio: Nazwisko, SS, wiek, pensja
C/PF:
Zygmuntowski | 102 | 23 | 42k:) uwielbiam tego chłopaka:d
JW | 100 | 26 | 484k - ale to powoli bedzie koniec tego zawodnika, bo bez formy to on nam sie nie przyda.
Napierski | 96 | 24 | 190k - on nam sie jeszcze przyda i mam nadzieje ze dobije do 100:)
Ferkaluk | 95 | 23 | 190k - postać dla większości anonimowa, pora aby o jego DV się wiecej osób dowiedziało bo poziom świetny jak dla C to jest coś:)
Buda | 95 | 25 | 84k - byłby świetny ale jego RB nie pozwalaja aby grał w NT i pewnie go nigdy w niej nie zobaczymy...
Ciekawostki: W pierwszej dziesiątce jest dwóch 22-latków a na pozycji 11 z SS równą 91 jest 21-latek. Co dowodzi ze jak sie chce to się ma naprawdę dobrych zawodników. Oprocz tego 21 latka w na miejscu 17 jest zawodnik z SS równo 88. Dobre pokolenie nam się tworzy:)
PG:
Weszka | 113 | 25 | 120k | to jest PG/SG jaki mi był potrzebny do grania szybko pod koszem. Jego DV jest ... fajne:D szkoda ze ma troszke braki w IS ale i to mi nie przeszkadza. Szkoda ze go "zobaczyłem" tak późno.
Gradzik | 109 | 23 | 117k | nie chce skubaniec już skakać a przydało by się aby kilka razy jeszcze skoczył. Tak czy inaczej przyda się naszej NT:).
Markiewka | 108 | 24 | 111k | lekkie braki w OD bo jakby mial tak o 2-3 poziomy lepsze to by byl naprawdę super graczem a tak to go się boję wystawiać na obwodzie z takim OD.
Panicz | 103 | 23 | 99 k| ciekawy gracz z takim prawie różowym dołem:) szkoda okropnego ISa:/
Kordyka | 102 | 25 | 83k | w tym przypadku OD tego gracza to jest duży plus:) i gdyby mial lepsze PS to by był prawie idealny do LI
Ciekawostki: W pierwszej 10-tce jest 9 zawodnikow z SS równą bądź większą niż 100 i w dodatku jest wśród nich dwóch 22-latków. SS w przedziale od 100-90 ma aż 31 graczy. W tej grupie jest jeden 21 latek!.
SG:
Swiatczak | 117 | 26 | 188k | Nasz najlepszy zawodnik, świetny SG jaki i PG. W defie radzi sobie równie dobrze co w ofensywie i do tego cudownie podaje.
Zuba | 106 | 24 | 110k | Gorszy od Patryka ale nieznacznie w skilach górnych ale w dolnych to już widocznie.
Rybaczuk | 105 | 26 | 134k | Gracz z najlepszym JSem który powrócił po średnio udanej wyprawie "na zachód" typowy SG, podawać to tak umie "przeciętnie".
Jaśko | 105 | 23 | 54k! | powiem tak, pensję będzie miał wyższą po tym sezonie ale i tak postępy w tym sezonie mnie zadziwiły. Dobrze rzuca, dobrze broni i w SS nie jest gorszy od Rybaczuka a on przecież ma 3 sezony przewagi:). Poza tym gracz chyba dla 99% graczy jest anonimowy.
Skobanski | 103 | 23 | 65k | gracz też pensją nie paraliżuje przeciwnika ale jak widać po SS ma to "coś" w sobie:) będę się jemu bacznie przyglądal bo jego dół mi się bardzo bardzo podoba;] a pozycja domyślna nadal SG wiec to coś mówi o nim fajnego.
Ciekawostki: Wszyscy zawodnicy z pierwszej 10-tki mają SS większy od 100 lub też równy. 55 graczy ma SS w przedziale od 99-90. Swiatczak najlepszym graczem pod względem SS i nie tylko:).
SF:
Granieczny | 107 | 26 | 74 | mówiąc szczerze to ten zawodnik się tak średnio udał managerowi, niektore skile ma świetne ale obrony to mu brakuje i to wszędzie, co w moich oczach go skreśla.
Wojdan | 107 | 23 | 43k! problem ten co wyżej, jeszcze nie ten def jak na NT. Ale znacznie lepej niż wyżej.
Klaczynski | 106 | 22 | 33k! | powiem tylko tyle. Nadzieja na lepsze jutro:)
Talarek | 103 | 24 | 81k | Moim zdaniem nasz najlepszy SF na chwilę obecną
Rudy | 102 | 25 | 51k | Rudy 102 ale bez defa wiec troszke nie to co NT potrzebuje.
Jodko | 98 | 25 | 63k |
Ciekawostki: SFów którzy mają SS w przedziale 107-90 jest najmniej w bazie bo tylko 13. Co jest moim zdaniem wymowne.
Za chwile meczu.