BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > Прашања и Одговори

Прашања и Одговори

Set priority
Show messages by
From: Xsago

This Post:
00
145214.547 in reply to 145214.546
Date: 1/5/2013 6:20:22 PM
Overall Posts Rated:
128128
Kolku sto jas imam igrano prodolzenija, vtorata postava SEKOGAS igra barem vo prvite minuti od prodolzenieto. Zosto e toa taka imam teorii no realno ne znam. Ama edno e jasno, ne igrase samo ti so vtora postava i jas igrav, taka sto nema prostor za zalenje mi se cini.

From: Angel961

This Post:
00
145214.550 in reply to 145214.549
Date: 1/7/2013 6:20:39 AM
Overall Posts Rated:
2929
Tocno e deka i ti igrase so rezervite koi imaat pogolema plata od mojata prva postava.So ova nekoe pravilo sto samo vie go znaete nema sansi nekoja poslaba ekipa da pobedi vo prodolzenie. Po moe ova e napraveno samo za da pobedi poskapiot tim i da igraat vo zavrsnica tie ekipi. So ova nie poslabite ekipi nemame sansi za nikakvo iznenaduvanje.Kako moze koga se odlucuva utakmicata da mi igra vtora postava ,a kaj tebe prva . A zatoa sto imam mnogu pojaka vtora postavada mi go igra celo prodolzenie. Neka se javat i drugi menadjeri na koi ova im se slucuva.

From: Dadimo

This Post:
00
145214.551 in reply to 145214.550
Date: 1/7/2013 7:10:16 AM
Overall Posts Rated:
5555
Neka se javat i drugi menadjeri na koi ova im se slucuva.

Моето искуство вели дека во продолженијата си игра тимот најнормално, значи си играат претежно стартерите.
Еве само како пример, мојот последен меч со продолженија:
(53031273)
Може на кратко да влезат резервите да ги одморат стартерите ама да го играат скоро цело продолжение како што викаш ти досега не ми се случило и тоа е многу чудно. Ќе го разгледам твојот меч да пробам да дојдам до логичко објаснување а ти ако можеш кажи ми како ти беше наместен во тактиката делот за замени и проблем со лични.

Last edited by Dadimo at 1/7/2013 7:12:38 AM

From: Angel961

This Post:
00
145214.552 in reply to 145214.551
Date: 1/7/2013 10:15:48 AM
Overall Posts Rated:
2929
Eve ja postavenata
Замени: STRIKNO SLEDI JA OZNACENATA POSTAVA
Напад: TRCAJ I SUTIRAJ
Одбрана: COVEK
Проблем со Лични: OSTAVI GI DA IGRAAT
Став:NORMALNO

A ako sakas moze i da go prosledis prodolzenieto. Ako sum greska izvinete no ako ne nekoj treba da im gi objasni vakvite situacii na drugite menadjeri zosto ovase slucuva.POZZ

This Post:
00
145214.553 in reply to 145214.552
Date: 1/7/2013 9:19:41 PM
Overall Posts Rated:
5555

Замени: STRIKNO SLEDI JA OZNACENATA POSTAVA
Проблем со Лични: OSTAVI GI DA IGRAAT

Само ова ми требаше и тука се е во ред од твоја страна.
Ги изгледав последните 5 минути од последната четвртина и цело продолжение но за жал до логично објаснување не дојдов. Мене вакво нешто не ми случило стартерите да одмараат цели 4 минути и 10 секунди од вкупните 5 минути во продолжението. Ако други тврдат дека ова е нормално нека дадат примери. За волја на вистината и кај Xsago тоа време играа резервите но он има далеку подобра клупа и тоа беше голема предност за него. Можеби единствено логичко објаснување е она што го дадовме со Xsago после мојот меч со РакијаДете (кога најголемата предност моите играчи ја направија откако влезе среќен фан на местото на мојот стартен центар кој направи 6 лични) а тоа е дека симулаторот на натпревари го пресметува конечниот резултат а распределбата на поени за време на натпреварот ја прави сосема случајно и понекогаш нелогично, но најчесто во корист на посилниот тим па затоа неможеме да и забележиме на играва дека не е реална. Ако во една игра најчесто победува подобриот тим тогаш таа е реална, а овие чудни случувања можеби се направени за да биде поинтересна и понепредвидилива.
Знам дека не си задоволен од ова што го напишав но вистинските причини ги знаат програмерите во BuzzerBeater, ние можеме само да нагаѓаме :)

Last edited by Dadimo at 1/7/2013 9:20:04 PM

This Post:
00
145214.554 in reply to 145214.552
Date: 1/7/2013 9:29:39 PM
Overall Posts Rated:
5555
Кога ќе размислам подобро мислам дека ова е можниот одговор на твоето прашање, и двајцата игравте брзо темпо во нападот (трчај и шутирај/ брз основен напад) па можеби затоа и кај двајцата во продолженитето претежно играле резервите. Затоа јас избегнувам тактики со брзо темпо кога имам слаба клупа.

Last edited by Dadimo at 1/7/2013 9:34:24 PM

This Post:
00
145214.556 in reply to 145214.555
Date: 1/8/2013 8:04:44 AM
Overall Posts Rated:
5555
kvalitetot na klupata nema nikakva vrska so igranjeto,

Ги измеша работите, нигде не реков дека квалитетот на клупата е причина за ова туку брзото темпо во нападот кое предизвика замор кај играчите во двата тима. Исто така нивото на тренерот нема врска со тоа што е случува на теренот, тој игра улога само во брзината на тренингот, барем така тврдеше Бобанс на времето.
Квалитетот на клупата нема улога со измените на играчите кај симулаторот на натпревари при продолженија но треба да има кај самиот менаџер кога ја мести тактиката за натпреварот. Ако јас имам послаба клупа од противникот а со првите постави очекувам тесен резултат, тогаш дефинитивно ќе ја утнам тактиката ако играм со брзо темпо во нападот.
И без разлика каква им е издржливоста на играчите со такво брзо темпо во нападот мора да дојде до замор во продолжението. Само играчи со екстремно висока издржливост може да бидат свежи при брзо темпо во нападот и 99% сум сигурен дека тоа е причината за ова што му се случи на Ангел. Претпоставувам дека крилото H. Xinyong кој беше единствен стартер кој играше во продолженијата за Angelcinja2 има екстремно висока издржливост 8+ додека B. Andov кај Xsago Phantoms беше така наместен само он да игра како плеј поради тренингот. Се што е со издржливост 7- не верувам дека ќе има сили за продолжение при брзо темпо во нападот.

Мене не ми случуваат вакви работи затоа што многу ретко играм брз напад а затоа Xsago тврди дека секогаш му играле резервите во продолжение, он често практикува брзо темпо во нападот.Нека постира примери Xsago каде претежно играле неговите резерви во продолжение па да видиме дали е 100% точно моето тврдење или има нешто друго.

Last edited by Dadimo at 1/8/2013 9:19:29 AM

Message deleted
Advertisement