BuzzerBeater Forums

BB Poland > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Campos

This Post:
00
306068.54 in reply to 306068.53
Date: 9/12/2020 11:01:01 AM
CampoLeony
II.3
Overall Posts Rated:
832832
Second Team:
CampoLeons
Niestety jak każdy wizjoner zostałem wyśmiany i zmieszany z błotem! Jest to dla mnie trudne, ale sądzę, że jakoś to przeżyję.

Jednak prawda jest taka, że moje myślenie wyprzedza 'naszą epokę'! Prędzej czy później sami przyznacie mi racje i będziecie żałować, że nie daliście mi robić swojego jak mi się jeszcze chciało!

Tak czy inaczej cieszę się, że zmotywowałem kilka innych osób, nie udzielających się tutaj wcześniej do wpisów! Miło Was było poczytać. Oby ta tendencja się dalej utrzymała! Być może z rozpędu rozważycie zaangażowanie się w trening pod NT?

Tak, żeby Młot miał kim grać później w B3!

;)

Last edited by Campos at 9/12/2020 11:05:12 AM

From: darkonza

This Post:
00
306068.55 in reply to 306068.54
Date: 9/12/2020 11:09:35 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
850850
odpowiedź jest do mnie wiec pozwolę sobie zauważyć ze o żadnym wyśmianiu nie ma mowy
są jedynie argumenty, ważenie plusów i minusów
i moim zdaniem minusy takiego planu zdecydowanie przewyższaja plusy (ale to tylko moje zdanie)

This Post:
11
306068.56 in reply to 306068.53
Date: 9/12/2020 11:17:55 AM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10051005
poproszę priv - wytrenuje ss10= około 140 minimum i potem bierz :)najlepiej podkoszowi

co do kadry masz rację, kadra nie jest od nabijania expa, ma wygrywac turnieje

@ Campos co Ty od... pare sezonów temu trzeba było robić rewolucje a nie teraz jak sa sukcesy, poza tym zastanawiam się czy widziałeś zawodników z kadry Chin, hiszpanii i czy masz pojecie w jakich skilach my od nich odstajemy...

This Post:
33
306068.57 in reply to 306068.56
Date: 9/12/2020 6:11:09 PM
Szerszony
PLK
Overall Posts Rated:
13101310
Second Team:
Szerszony II
Campos zrobił zmyślny trolling ale zaszło to trochę za daleko... skupiliśmy się wszyscy na marginalnych sprawach, zamiast zadawać poważne pytania i skupić się na debacie.
Trochę przypomniało mi to sytuację z pewnego wydarzenia z tego roku w naszym kraju, gdzie ludzie zupełnie stracili pojęcie na co zwracać uwagę w sprawach ważnych.

PS. Darko bardzo ładnie wypunktował sam pomysł Camposa od strony merytorycznej i ciężko cokolwiek więcej dodać w tym temacie.

OG.
From: Campos

This Post:
00
306068.59 in reply to 306068.58
Date: 9/14/2020 9:38:46 AM
CampoLeony
II.3
Overall Posts Rated:
832832
Second Team:
CampoLeons
Przynajmniej Ty jeden mnie rozumiesz! 😎✌🏽

From: Michael

This Post:
00
306068.60 in reply to 306068.18
Date: 9/14/2020 11:47:53 AM
My Entire Team Sucks
II.2
Overall Posts Rated:
194194
Wolałbym żebyś jakoś merytorycznie odniósł się do sprawy Ledwonia niż ciągle te same odgrzewane kotlety typu: sam zrób lepiej, dlaczego nie wytrenowałeś lepszego, dlaczego sam nie trenujesz dla kadry, piszesz tylko w takim i takim czasie, odzywasz się tyko w czasie X, czepiasz się Y (a nigdy nie pochwalisz), doceń to, doceń tamo, itd. Proponuję jeszcze odświeżyć hasła typu "odwetowcy spod znaku Hupki i Czai". Dla mnie poziom piaskownicy, ale ok przeżyję bez odpowiedzi. Od kilkunastu kadencji to samo, że każde odmienne zdanie jest traktowane jako brudny atak, bo wiadomo, że tylko klepanie się po plecach jest dozwolone. Chyba od czasów B.B. Kinga totalny brak argumentów, o cyferkach (które On akurat lubił) jako poparcie dla swojego zdania nie mówiąc.

Już bardziej by mnie przekonało coś w stylu: "graliśmy lLedwoniem, bo wróżka mi powiedziała, że z nim wygramy z Chinami". Argument dyskusyjny, nawet bardzo, ale jednak i tak znaczny postęp w porównaniu do tego co jest.

Ostatnio na TL-u widziałem włoskiego oraz chińskiego PF-a. Pierwszy +30 TSP nad Ledwoniem, Drugi ~ 40. Skille podkoszowe mieli podobne (kwestia podpoziomów w jedną i drugą stronę) - SS4-63, a mówimy o innej pozycji. Dwa, zakładam, że Olaso, który w ogóle nie grał w ostatnim sezonie w Hiszpanii, u nas byłby dalej najlepszym PF-em. I takie rzeczy mi się nie podobają.

PS. przypomnę, że poprzednio nie podzielałem zachwytu nad Ciesielczukiem i z tego co pamiętam to w ostatniej kadencji ta niezastąpiona gwiazda zbyt wiele nie pograła (niestety nie mogę obecnie sprawdzić dokładnie przez błędy BB).

This Post:
00
306068.61 in reply to 306068.22
Date: 9/14/2020 11:52:49 AM
My Entire Team Sucks
II.2
Overall Posts Rated:
194194
Ale ja aż tak się nie czepiam U-21, tylko pewnych braków w NT. :) Gracze, których widziałem z naszej kadry młodzieżowej byli na poziomie innych nacji, a było kilku jeszcze lepszych. I uważam, że tak powinno być.

Dwa, w wątkach U-21 raczej nie spamuję. :)
W U21 w tym sezonie byl swietny PG - Indyk zagral bardzo malo meczy bo do menadzera zadne prosby nie trafialy i najczesciej forme jaka mial to przecietna, porzadna. Gdyby mial taka jak Sadocha (sprawna 95% meczy) caly sezon gralbym tylko Li.

I byś się pewnie nadział na GDP. :p

This Post:
11
306068.62 in reply to 306068.23
Date: 9/14/2020 12:00:36 PM
My Entire Team Sucks
II.2
Overall Posts Rated:
194194
mysle ze z Sevcana mozesz smialo robic calkiem fajnego podkoszowego dla NT :)

Oj, to aż tak źle z naszą kadrą, że muszą ją ratować bękarty ze Stambułu*? :)

Skille widział, czy po wzroście sugeruje? ;)

* - na potrzeby cenzury prostuję, że nawiązanie nie jest do naszego szanownego kandydata, lecz do książki Elif Şafak (swoją drogą powieść bez szału), a także nazwiska mojego wydraftowanego grajka.

This Post:
00
306068.63 in reply to 306068.42
Date: 9/14/2020 12:12:00 PM
My Entire Team Sucks
II.2
Overall Posts Rated:
194194
- nie lepiej byłoby żeby właściciele tych zawodników zamiast grać nimi 60-70 minut grali minut 90? albo w drastycznym przykłądzie minut 144? przeciez w ten sposób zdobędą więcej expa niż te dodatkowe 24 minuty w reprezentacji
oczywiście to bedzie kosztowąło te kluby słabsza formę zawodników i gorsze wyniki, ale w Twoim planie też są koszty które poniosą właściciele dzisiejszych reprezentantów

Dodam jeszcze, że 144 minuty tygodniowo znacznie podnoszą ryzyko kontuzji. Najbardziej by to bolało kiedy zawodnik ma 18-19 lat i przepadnie bonus wynikający z trenera młodzieżowego. Natomiast dokładną wartość w odniesieniu do expa (ten jest stały za dany rodzaj spotkania) ciężko odnieść do straty wynikającej z kontuzji (wiek, rodzaj treningu [ba, nawet skille poboczne i wpływ treningu przekrojowego], długość kontuzji / ilość straconych minut - zbyt wiele czynników).

PS. jak już iść w projekt, to trzeba zaczynać od 18-lkatków. 23 latkowie już stracili 4-5 lat expa. ;)

From: Sztuker

This Post:
88
306068.64 in reply to 306068.60
Date: 9/14/2020 12:15:10 PM
Szerszony
PLK
Overall Posts Rated:
13101310
Second Team:
Szerszony II
Poczytaj wątki o NT najpierw, a później krytykuj. Tam jest napisane, kto grał, kto nie grał i dlaczego. Dwa sezony temu jak mnie atakowałeś o podobne rzeczy odpisałem Ci merytorycznie i wyczerpałem temat, też możesz się cofnąć do tego. Co jeszcze mam więcej napisać? Szukasz w moich wpisach jakiejś hipokryzji, że nagle napiszę coś innego niż dwa sezony temu i zaraz będzie, że coś kręcę?

Nigdy nie napisałem, żebyś sam zrobił lepiej i nie mówiłem, że masz trenować Kadrowiczów - to Twoja sprawa. Każdy prowadzi klub jak chce i ja się do tego nie mieszam. Nie pisałem też, żebyś startował na Selekcjonera jak Ci się nie podoba jak prowadziłem NT. To Twoje zdanie i masz prawo tak uważać.

O Ciesielczuku też jest napisane w wątkach Kadrowych. Śledzisz Kadrę, czy nie?
Wysilę się i Ci napiszę po krótce - nie grał w tym sezonie, ponieważ nie miał formy przez znaczną część sezonu, dopiero pod koniec ją złapał, kiedy właściwie potrzebni obwodowi też ją mieli (Ryznar, Rełko, Płotka i Garbol niemal przez cały sezon, później dołączył Barczuk, dalej nie pamiętam kogo mieliśmy na obwodzie). Poza tym, jak pewnie pamiętasz, Ciesielczuk nadaje się tylko pod taksy podkoszowe, więc chcąc zaskoczyć rywala z obwodu nie było sensu go powoływać...
Ponadto miałem na Guardów już wyczerpane sloty i musiałem wyrzucać wysokich, bo tam bardzo często bywało, że miałem z 3 do gry, jeden nie miał formy, inny złapał kontuzję, a trzeci został sprzedany przed meczem. Dlatego też między innymi grał Ledwoń.

Zawsze też możesz się cofnąć do postów sprzed 4 sezonów, gdzie przegraliśmy mecz z Izraelem w Pucharze Pocieszenia. Wywiązała się bardzo fajna, merytoryczna dyskusja, gdzie ustalono, że jednak trochę więcej przydałoby się głównych skilli do mixu "multiskillowych" podkoszowych. Dlatego grały też takie ananasy swego czasu jak Świniarski (SS10=124?) czy właśnie Ledwoń. Nimi wygraliśmy Puchar Pocieszenia dwa sezony później. W ME (trzy sezony od fiaska z Izraelem) nie przypominam sobie, żeby w kluczowych meczach grał ani jeden, ani drugi. w MŚ też nie - Ledwoń sukcesywnie był odsuwany ze składu, kiedy było to tylko możliwe. Zagrał w pamiętnym meczu z Chinami (gdzie było -30), ponieważ nikt inny nie gwarantował takich dolnych skilli. Jeśli chodzi o górę, to spokojnie znaleźlibyśmy przynajmniej -naście lepszych zawodników, ale doły były na poziomie 18 17 15 8. 58, a 65 na dole to jednak przepaść.

OG.