Zobaczymy jak nasze gwiazdy zareagują
Kogo miałeś na myśli?:D
super grajków Wisełki
byłem stałym bywalcem od 1998 roku
byłem na meczu jak nóż cudownie zjawił się w głowie Dino Baggio. Nawet to widziałem - jak leci:)
byłem na wspaniałych czasach,
byłem też w gorszych (byłem na meczu z Bełchatowem - z Gargułą w skłądzie - jak przerywali nam serię bodajże 70? meczów bez porażki u siebie)
nie widziałem takiego zachowania kibiców w stosunku do niektórych zawodników
ale sami sobie winni
gwiazdeczki
:)
ja jako obecny niedzielny kibic stwierdziłem jedno
oglądając ot tak Ligę przeciętny kibic z takiej drużyny jak Piast Gliwice może wymieni ze dwóch - trzech graczy (ja kojarzę podgórskiego, Hurado i Robaka ...a i Trela na bramce)
natomiast wielu przeciętnych kibiców w całym kraju potrafi wymienić przynajmniej kilku zawodników Wisły. To znaczy jedno: marka tego klubu jest ponad marką Piasta...tylko gdzie Piast a gdzie Wisła. Tutaj niestety działa klimat krakowski. Ogólnie Kraków to miasto prywatne i sposób działania (załatwi się wszystko jak si ę zna kogo trzeba) pasuje do Wisły. Pojawiają się figuranci do zajęcia stołka lub zarobienia kasy za nic-nie-robienie. Patrz Garguła, Łobodziński (chyba rekord zagrał z 6 spotkań i ciągle był kontuzjowany a pensję miał liczoną w setkach tysięcy) i inni. To są dopiero gwiazdy. Teraz może coś fajnego się zrodzi. Tylko jak ci przyzwyczajeni do minimalizmu (byle jak ale by byszło - ambicję zatrzymam dla siebie) i przepłacani gwiazdorzy zareagują na to, by coś fajnego uklecić? Bo potencjał jest ...tylko to zarządzanie. Polonia był a do wzięcia za gratis. Lech wziął teodorczyka, Legia Dwiliszwiliego i Brzyskiego, Śląska Kokoszkę (ten akurat niech do Wisły nie wraca)...generalnie brali co chcieli. Wisła nic! Gdzie rozeznanie rynku? Jak Sobota był do wzięcia za czapkę gruszek to nasi wybadali grunt jak już świecił w Śląsku. A wtedy to drogo! :)
Skauting normalnie jak w U21;)
Last edited by Astarotte at 6/13/2013 1:37:34 AM