Ha már szóba került a két válogatott (U21 és NT) kapcsolata itt jegyzem meg, hogy csehek kicsik szintjén feladják a versengést. Nincs olyan ütőképes u21-gyük, mint nekünk, a nagy válogatottjuk előbbre tart.
DE itt jön elő, amit fentebb már írtam:
Alapvetően a draft megszabja egy generáció sikerességét és a hosszútávú NT- lehetőségeinket is
Ha volt a draftban egy gyengébb évjárat, az NT szinten 1 év veszteség és csak abban lehet reménykednünk ez nem lesz tartós / állandó folyamat.
Pontosan ismerjük a siker receptjét, ez mutatkozik meg a vigaszági vb-győztes csapatunkban is.
Miért kéne más fűszert kipróbálni, ha a siker receptjét már egyszer felírtuk a szakácskönyvünkbe?
Nem hinném, hogy gyökeres változtatás kéne és lehetne (a lehetőség híján adott esetben) az edzésben.
Mindenki oda kerül besorolásra amilyen kategóriába való, ez így volt így is lesz ezután is
Az u21-et sem fogjuk beáldozni csak NT érdekek miatt az is biztos. Ha még egyszer én ülnék abban a székben, nem hagynám magam alárendelni az eredményesség szempontjából.
Van 1-2 emberünk, aki speciális NT orientált képzést fog kapni, ezt nem tudjuk tömegével csinálni bázisok híján.
Ennek tükrében az U-21et sem kéne feladnunk versenyképességi szempontokból.
Mindig is az erős U21-es centerek kerültek be az NT keretbe, ezután is szükségünk lesz monsterre és a divat úgy diktálta, hogy multisra is. A kettő kiegészíti egymást, mindkét fajtát edzetjük, akkor nem tudom hol a baj az edzetés terén??