Galeria ciekawych zawodników lub formacji, występujących na parkietach PLK. Kryterium może być różne: Ci podziwiani, lub wkurzający, lub kojarzący się wyjątkowo z jakimś klubem lub wszystko na raz. Nie piszemy o własnych zawodnikach. Uzasadnienie mile widziane.
Ja zacznę:
Dario Varano (Warsaw Corsairs) - typ wkurzający. Niska pensja, a potrafi wyjść w pierwszej piątce i nieźle namieszać. Pamiętam jak grywał przeciwko mnie na SFie i robił z Zelkiem co chciał, zwłaszcza na tablicach.
Luderitz, Hodurek, Koliński (Jeziorowcy Wlkp.) - najlepsza podkoszowa ściana PLK w swoim okresie, wyjątkowo irytująca zbiórkami ofensywnymi i skutecznością. W późniejszym okresie zwłaszcza Moritz był nie do zatrzymania. W nowym klubie stracił trochę blasku.
Marek Głuszek (Roztoczańskie Rysie) - świetny rzucający obrońca. Wygrywał ze mną mecze w pojedynkę. Nawet gdy przestał trenować bił swoich przeciwników na głowę cwaniactwem boiskowym.
Włodzimierz Gmoch (Toruńskie Anioły) - jak ja tego gościa nie lubię :) Wchodzi na parkiet jak gdyby nigdy nic, nikt go nie kryje, bo kto by się przejmował taką popierdułką wartą tygoniowo 25 tys., a ten rzuca, zbiera, asystuje i z politowaniem patrzy na rywali.
Witold Orłowski (Superligota) - pamiętam go jeszcze z drugiej ligi. Już wtedy miał zadatki na najbardziej irytującego SF/PFa. Skuteczność + dobry blok + dowświadczenie, czynią z tego podstawowego kiedyś zawodnika, świetne uzupełnienie składu. Jeśli BBcy wprowadzą możliwość zamiany zawodnika w trenera, na pewno obejmie ster Superligoty.
edit: oczywiście również można dopisywać swoje komentarze i wspomnienia do zawodników już przeze mnie wymienionych. Ewentualnie można zgłaszać zapotrzebowanie na skojarzenia, np.: drodzy koledzy, jak kojarzy się Wam mój zawodnik J.... W.....
Last edited by Big Z at 11/22/2011 4:08:56 AM