Én nem ellened vagy a kollégáim mellett írtam a botos dolgot hanem általánosságban. A Keleti konf botulás előtti majd utáni állapotára gondoltam. Pl Taki csak 27-tel nyert, te meg 129-cel egy konferencián belül. Mit fogsz tenni, ha a végén ezt valaki számon kérné rajtad, hogy +100 pont előnyt szereztél emiatt. Tudom, hogy nem tehetsz róla meg a vétlen fél sem, de korrektebbnek érezném a 25:0-át egységesen minden bot ellenében kiosztani.
Természetesen más ligában is vannak szezon közben botulók, ott is igaz lenne az egységes pontdifi osztás. Pl minden bot ellen 25:0 a meccs úgy, hogy te ne járj rosszul az edzéssel és megkapjad a 48 percet. Jelen esetben ezt csak akkor tudod megtenni ha 5 embert viszel, mert biztos bekavar az edző ha pl többet és berak nem edzettet is edzett posztra.. K.. nehéz 48 percezni ha bucira nyersz egy mecset akár 6 emberrel kiállva is...
Jut eszembe, amit a szombati ellenfelem csinál az is ilyen jellegű kiszúrás más edzésével. Ő leadja 11-szer a bajnoki meccseit, mondjuk 12-edszer már nem értem még mindig miért nem? Eközben aki degeszre nyerik magukat (50-60 pont) és az edzett emberük (48 perces ) nem kap csak pl 36-ot. Ez korrekt azzal, aki tisztességgel kiállt a meccsre?? Szerintem ez sem korrekt, azon túlmenően, hogy még pontelőnyt is kap "Jézuskától" ajándékba a győztes.
Azt is meg lehet tenni, hogy van egy "rendes" csapatod (20-40k-s emberek), és azzal minden bajnoki meccset feladsz egytől-egyig mondván te a kupára gyúrsz (tudok más ilyen példát is mondani, ő legalább következetesen csinálja és nem árt vele senkinek sem ezzel a bajnokikon!)
Ami meg a tabella manipulációt illeti... Azt írtátok "úgy áll ki ahogy akar".. persze ez igaz is ha nem árt vele senkinek sem.
Ezek szerint a bundázás korrekt és megengedett dolog?? Ugyan nem tiltja még semmi, de nem jelenti azt, hogy fair dolog.
Most az emberi oldalát nem is tekintve... Ezek szerint az is bármikor megcsinálhatom, az utsó körben pl leadom a meccsem, hogy azzal hátrébb zárjak, mert nem akarok kukubence ellen mérkőzni??
Sajnos megcsinálható.. Én ezt sem tartom korrektnek, ez is büntethető lenne, mint pl a nem kiállás-féle büntetéssel és azzal beszedet 0-25 a hozzáállás nem jóváírásával együtt!
Egy szó, mint száz lenne még sok minden vitaalapot javítani a játékban, fenti példában csak a bundára tértem ki, azon felül még a hozzáállásos vitáknak is véget lehetne vetni mindörökre ha eltörölnék, de akár a szezonvégi rendezési elvet is módosíthatnák az ilyen pontdifis galibák miatt pl egymás ellenire elsődleges szempont szerint.
Megint hosszúra sikeredtem, de van bennem nem is kis tüske az unfair hozzáállás miatt..
Last edited by ReMiX ™ ☎ at 12/15/2011 6:20:22 AM