Mně osobně se vyplatil přístup, když chci koupit mladé hráče z draftu, tak být po draftu aktivní a prostě jejich majitelům nabízet, že je odkoupím. Ze své pozice si to můžu dovolit, protože nejsem členem realizačního týmu NT ani U21, tak jim nemusím vysvětlovat trénink apod., to už je na jiných, když se nepovede hráče dostat na trh. Pokoušela jsem se o nákup jak těch, co byl možný přestup avizovaný, tak těch, kde se taková informace neobjevila.
Výsledkem byl nákup Vachka do hlavního týmu 9 dní po draftu, takže už druhý trénink po draftu u mne drtil naplno. To byl hráč, kde byl přestup předem majitelem avizovaný.
Zubríka jsem se pokusila taky koupit, ale dostal jsem odpověď jak od kluka z třetí třídy základní školy "promin alenebudu ho prodavat ted ho budu trenovat a tak".
O sezonu dříve jsem dostala echo, že Slezáka dostal manažer, který v minulosti zabil několik talentů, tak jsem neváhala, byla připravená sáhnout hlouběji do kapsy a majitel nabídce neodolal a hráče dal na trh. Nakonec to dopadlo trochu jinak, protože jsem koupila Skokana, který se objevil na trhu paralelně a Slezáka vzal pod svá křídla Radim, ale další hráči se tak zachránili pro budoucnost NT.
Prostě jak už tady bylo řečeno, ještě v den draftu bychom měli mít minimálně pro NT přehled o potenciálních hráčích a od těch nejlepší se snažit je dostat na správnou adresu. U U21 je to asi více o vysvětlování toho tréninku, nepředpokládám, že budeme mít tolik manažerů připravených na koupi, abychom v sezoně pokryli až 10 přestupů pro NT a k tomu třeba 15-20 dalších pro U21.