Во право е Гари, проблемот е во слабата надворешна одбрана на Мартиноски и веќе традиција е на сите мечеви на кои он игра играчот што он го чува да биде меѓу најефикасните на натпреварот :)
Тоа е и главната причина што Мартиноски никогаш не доби шанса макар ревијално на пријателска да го облече националниот дрес.
Кога се спремав за тој меч ми беше јасно дека ако го оставам Мартиноски како П во одбрана ќе треба да го чува твојот најопасен надворешен играч и тоа може скапо да ме чини како што и се покажа на крајот со твоја победа но бев настинат тие денови и веројатно сум бил сигурен дека ќе нападнеш внатрешно како против Гемиџиите поради добрата форма на твоите центри па затоа сум го заборавил да игра како П во одбрана.
А изолациите во напад како и стрпливиот напад во кој највеќе се форсира најдобриот шутер е меч со 2 острици, ако пробиеш имаш добри шанси за победа но ако од спротивната страна имаш одличен дефанзивец можеш да изгориш како и јас на овој меч од приватната лига:
http://www.buzzerbeater.com/match/55372651/boxscore.aspxRoberto Casale има речиси совршени скилови за скок шут, надворешен шут, продорност и техника но и тоа не му помогна да го пробие одличниот дефанзивец од противничкиот тим, а ако играч како Casale неможеше подобро да изигра кој речиси е совршен за напад испаѓа дека не вреди да се има ваков играч во својот тим кога еден играч со скоро 20-ка одбрана може многу успешно да го спречи.
Last edited by Dadimo at 12/19/2012 10:05:47 AM