nekem a fiaimnál jók a tapasztalatok 22 éves korba 1:1 edzés terén, úgy lépnek ahogy illik, 2,5 edzésenként 1-2 szintet. nekem is pozitív meglepetés ez. a te területedet nézve lehet, hogy az 1:1 jó dolog ir edzésnél, mivel ott a passz és a kv és egy icike picike dobótáv talán ami egyposztos főskill, ezekből a passz irgalmatlanul gyorsan megy. így irányítókra lebontva az érvelésed jogos lehet. de vegyük az szóban forgó bedobó edzést. egyposztos főskill a két védek ami fiatal korba se húzható valami gyorsan, és eléggé lassul felnőtt korban, ráadásul az egyikre (vagy mindkettőre) nem optimális a magasságod! emellé még edzened kell a 2 pontosát is ez többségében megoldható támadó tempó és támadó 1:1-el, de azért direktbe is nyomatni kell. valamint edzeni kéne nem sokat de minimálisan direktbe dobótávot is. 4 olyan képesség ami idősebb korra azért nagyon le tud lassulni. 2 lehetőség van, vagy fiatalon megalapozod a főskilleket, és nem adsz alább az nt szintnek, és a kieget meg idősebb korba, és akkor ha valamit elszámoltunk vagy benéztünk akkor max kaygee-nak be kell nyelnie azt, hogy kiegbe nem olyan erős, vagy elkezded gyúrni a kieget, (itt kérdéses ugye az, mégis meddig, mert a főskill edzés is húzni fog rajta majd rendesen, és így könnyen túl edzhető a kieg is akár) és ha idős korba elszámoltál valamit, akkor van egy kiegbe erős játékosod akinek főskill hiánya van. a példámból kiindulva itt már 21 évesen 14-16-os 1:1 skillek voltak, és a tempó mondjuk szinte sehol sem az nt szinthez képest! beletesz még 4-5 szintnyi tempó edzést mondjuk, az meddig tolja fel az 1:1 skilleket? és nem vettük még a védekezés meg a többi edzésnek a kereszt edzés hatását. így akár 19-20 is lehet a végén. viszont 21 éves korba jár 22-es védekezésnél, ha bd-t nézünk 27-28 jó lenne minimálisan neki, ez 6 szint és itt még nem vettem a 2 pontos elmaradásokat, mert ezeknek az 1:1-ből erős playáknak mind van elmaradása ilyen téren is! azt a 6 szint védeket majdnem 2 szezon bele edzeni a fiúba! ha most csak 10-12 között lenne nekik az 1:1 de lenne helyette 25-26 a védek nem állnánk jobban?
ez egy nagyon érdekes és számomra fontos téma, tudom többen olvastok nemzetközi fórumokat, ott nincsenek ilyen témakörbe boncolgatások vélemények?