BuzzerBeater Forums

BB Poland > Ciekawostki w BB

Ciekawostki w BB (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
188493.521 in reply to 188493.520
Date: 3/13/2013 3:25:51 PM
Overall Posts Rated:
179179
ale w czym jest problem jak zmniejszą trochę siłę LI przez większy wpływ bloków ??

Połączyłeś dwie rzeczy w jedno. Zmniejszenie siły LI to jedna zmiana, a zwiększenie siły bloków to druga zmiana. Do zwiększenia siły bloków absolutnie nic nie mam.

Skąd masz takie dane? BBcy w ogłoszeniu nic nie piszą o dodatkowym zmniejszeniu LI?
Leci to tak:
In response to requests from the community, we’re re-evaluating the effect of Shot Blocking in the current game engine and the strength of the Look Inside tactic. We hope to introduce a change that will address both concerns at once.
In response to requests from the community, we’re re-evaluating the effect of Shot Blocking in the current game engine and the strength of the Look Inside tactic. We hope to introduce a change that will address both concerns at once. In the current engine, there are places where shot blocking is the most useful; players alter shots close to the rim much more frequently than anywhere else on the court. These type of inside shots are what managers strive to create when playing an inside-focused tactic. To combat the dominance of the inside focus, we are planning to increase the value of shot blocking in some of these areas.

Dla mnie kluczowym słowem są both. i increase the value of sb....
Myślę że Ty i darkonza wyciągacie nieprawoidłoweea przede wszystkim zbyt pochopne wnioski....no chyba że już rozgrywaliscie mecze na nowym silniku.;) Poczekajmy, potestujmy...

oto co BBek odpisał darkonzie:
(238664.36)

Naprawiliby strefę 2-3 i by wszystko było ok

Moim zdaniem właśnie to robią, (nie pisząc wprost jak to BBcy, ale pieką dwie pieczenie przy jednym ogniu.) Zwiększają skuteczność SB , co następnie ma wpływ, a przynajmniej ma mieć na zwiększenie jakość obron przed taktykami podkoszowymi. Teraz wszyscy możemy gdybać i czekać na możliwość testów.

Last edited by Czesław at 3/13/2013 3:37:43 PM

This Post:
00
188493.522 in reply to 188493.521
Date: 3/13/2013 3:36:05 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10051005
ciekawe czy BS dla PG/SG bedzie wazny/ważniejszy, bo przecież on tez kryją zawodników którzy wchodzą pod kosz. A z tego co wiem nie zaleca/zabrania sie trenowania BS obwodowym :)

This Post:
00
188493.523 in reply to 188493.522
Date: 3/13/2013 3:42:02 PM
Overall Posts Rated:
179179
A komu teraz zalecało się trening SB?;) chyba tylko pewien dziekan aplikuje to swoim studentom;))
Myślę że z tego typu pytaniami trzeba poczekać do pierwszych gier na zmienionym silniku.

Ja bym raczej zapytał selekcjonera, kosztem jakich skilli dla danej pozycji będzie SB trenowane.

This Post:
00
188493.524 in reply to 188493.523
Date: 3/13/2013 3:56:24 PM
Baltic Strong
II.4
Overall Posts Rated:
17181718
W sumie to ja nie rozumiem po co ta cała dyskusja czy BBcy osłabią LI czy...sri ;)
Skoro pozwolili na to, by najlepszą taktyką na grę było bezmyślne i bezduszne wrzucenie wszystkich zawodników do jednego "wora" a dalej trener jest Alfą i Omegą.... Niech jeszcze w cholerę zlikwidują możliwość ustawiania tego jak chcemy atakować i bronić, bo przecież i to trener powinien wiedzieć najlepiej...a my wtedy będziemy tylko podsuwać jemu zawodników....

From: Mario
This Post:
00
188493.525 in reply to 188493.524
Date: 3/13/2013 4:08:32 PM
Overall Posts Rated:
605605
A wie ktoś kiedy ta gra osiągnie mniej więcej poziom równowagi i co sezon nie będzie wkładanych dość istotnych nowinek wpływających bezpośrednio i w dużym stopniu w mechanikę gry?

This Post:
00
188493.526 in reply to 188493.524
Date: 3/13/2013 4:10:24 PM
Overall Posts Rated:
179179
...dodałbym jeszcze możliwość żeby sam trener kupował grajków, bez naszej ingerencji. Oczywiście limitem byłby budżet klubu;)

Zgadzam się z Tobą, ale w tej sprawie jeszcze nie krzyczą na globalu i patrząc na to że ta gra to coraz bardziej symulator pozyskiwania kasy z dodatkiem kosza trzy dni w tygodniu, nie jestem optymistą w temacie zmiany tej sytuacji.

This Post:
11
188493.528 in reply to 188493.527
Date: 3/13/2013 4:25:57 PM
Overall Posts Rated:
179179
[..ale z tego jak to napisali to ja bym to właśnie tak zinterpretował. Inna sprawa, że oni chyba specjalnie piszą tak pokrętnie by to różnie interpretować.

Masz rację, napisali pkrętnie...przynajmniej możemy sobie popisać;))

Jak będzie, wyjdzie w praniu

W każdym razie po drugim zacytowanym przez Ciebe fragmencie, dalej leci:
We hope to introduce a change that will address both concerns at once......ble ble ble ..To combat the dominance of the inside focus, we are planning to increase the value of shot blocking in some of these areas

Ja to rozumiem tak że poprawiają efektywność bloków co w konsekwencji poprawi jakość strefy. Oczywiście Ty pisząc że osłabiają Li masz rację, bo i tak można na to spojrzeć. Jak można i napisać że zwiekszają sprzez te zmiany siłę taktyk obwoowych;)).

Natomiast nie zgodzę się że Li czy generalnie i
nside focused tatcit
dostaje dwa razy po 4 literach...;)) bo nie widzę żeby wspominali o czymś jeszcze, o dodatkowym osłabianiu LI.

Też jednak nie upieram się, poczekamy zobaczymy. Już kiedyś grzebali w silniku, gdy RnG rządziło i teraz mam co mamy. Może teraz nie chcą działac tak samo i stąd ta cała akcja przy SB.
To wszystko jednak pikuś, dla mnie wazniejsza i ciekawsza zmiana byłoby usunięcie jednej takiej opcji w ustawieniach meczowych;))

Last edited by Czesław at 3/13/2013 4:29:04 PM

From: Czesław

This Post:
00
188493.529 in reply to 188493.525
Date: 3/13/2013 4:31:03 PM
Overall Posts Rated:
179179
A wie ktoś kiedy ta gra osiągnie mniej więcej poziom równowagi i co sezon nie będzie wkładanych dość istotnych nowinek wpływających bezpośrednio i w dużym stopniu w mechanikę gry?

Co zmienili sezon i dwa temu? Od sezonu 10 nie było żadnych większych zmian...chyba że coś przegapiłem?;))...ach to ziarno od Banana;p

This Post:
00
188493.530 in reply to 188493.523
Date: 3/13/2013 4:32:12 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10051005
no nikomu :) potwierdzam wizje Dziekana na PeWu we Wrocku :)

może Asta nam kiedyś odpowie, jak już będą testy :)

A tak szczerze to powinni się wziąć za zbilansowanie taktyk, czyli:
grając mecz zawodnikami o takich samych skilach, takim samym nastawienie, entuzjazmem itd. 100% zgodności obojetnie jaka taktyka ofensywną i dowolna taktyka defensywną (tutaj należało by przetestować wszystkie możliwości) 10 taktyk ofensywnych, 5 defensywnych, na neutralnym parkiecie, bez żadnego czynnika losowego moim zdaniem mecz testowy powinien dać remis i wtedy było by OK. Żadna taktyka nie była by mocniejsza/słabsza, a liczyły by sie tylko wytrenowane skile/kondycja/entuzjazm itd.

W takim wypadku nigdzie nie trzea by pisać o osłabianiu/wzmacnianiu którejś z taktyk poprzez jakieś dodatkowe elementy/współczynniki/zmienne/procenty itd.

po za tym trzeba by zmienić ważność i koszt skili ale to na dłuższa pogawędkę...

Last edited by aMORFIczny at 3/13/2013 4:49:59 PM

Advertisement