Igraci koji su se pokazali ovo kolo po mom izboru:
BŠ L. Casano- Gladiatorrs 46 pts. 6 reb. 6 ast. ocjena 9,5 index +10 (Gladiatori pobjedili)
KC V. Kunić K.K. Bosna ASA BHT 31 pts. 17 reb. 2 blk. Ocjena 13.5, index +21 (Pobjeda bosne)
KR P. Kemény K.K. Bosna ASA BHT 33 pts. 4 reb. 2 ast. Ocjena 9.5, index +31 (Pobjeda bosne)
PL G. Casal kk.cleveland 32 pts. 4reb. 7 ast. 5 stls. Ocjena 10. Index -15 (poraz clevlanda)
BŠ R. Peñuela KK Kuljani_city 31 pts. 7reb. 3 ast. 2 stls. Ocjena 10. Index+ 19 (pobjeda citija)
KC D. Vlah Srkis Detroit Pistons 23 pts. 7 rebs. 5 ast. ocjena 7.5 index.+28 (pobjeda srkija)
C J. Uzquiano KK Marinovac 13 pts. 13 rebs. 5 ast. ocjena 11.5 index: 34 (pobjeda marinovca)
PL Z. Mehica KK.ILIDŽA 20 pts 3 rebs 3 ast. ocjena 8.5 index + 18 (pobjeda ilidze)
C L. Cunjiang Minenapolis 19 pts. 15 rebs. 2 ast. 5 block. Ocjena 15 index +17 ( pobjeda minenapolisa)
Ovo je neka moja procjena igraca koje treba spomenuti ovo kolo. Kunic je oddigrao brilijantnu partiju, I nosio je bosnu do pobjede, uz odličnu individualnu igru (mvp kola moja izbor, mozda sam previse subjektivan prema njemu, ali sta cu hhee). Treba spomenuti I najboljeg strijlca lige Casana iz gladiator koji je sam nosio ekipu do pobjede pa I Peneuelu koji je opet prevodio city do pobjede.Spomenut cu sjajnog centra Cunjanga koji je pružio brilijantu partiju, ocjena 15 mislim da to jos niko nije ostvario u ovoj ligi, također timska odbrana moje ekipe se pokazala kao beton jer ograniciti najbolju napadacku ekipu na samo 76 koseva je zaista odlicno, tako da bi moja prva petorka izgledala ovako:
PL Z. Mehica KK.ILIDŽA
BŠ L. Casano- Gladiatorrs
KR P. Kemény K.K. Bosna ASA BHT
KC V. Kunić K.K. Bosna ASA BHT
C L. Cunjiang Minenapolis
MVP: KC V. Kunić