Далеку од тоа дека јас велам оти требало да победам,да домашниот терен требаше да биде она пресудното за твојата победа ама според крајниот резултат испадна дека ти без проблем ќе ме победеше и на мој терен.Очекував пораз ама мислев дека ќе биде далеку поизедначен натпревар во кои ти ќе ме тепаш со некои 7-12 разлика.
Не знам дали го следеше натпреварот и она што се случуваше на теренот,јас сум разочаран од ГЕ поради тие настани а не затоа што ете ти ме победи.
За мене е несватливо при една твоја неутрална тактика да имаш над 15 закуцувања преку моите центри,башка да не правам муабет дека кај мене сите 3 високи играи беа во 9 форма а кај тебе само Лазовски беше со 9 форма ама и тој е под нивото на Јаха.
Во 3 четвртина 6 минути не успеав да дадам кош,како кај мене да се некои просечни играчи,во истиот период Панчев 3 пати едно подруго закуцува покрај Јаха.панчев во 7 форма Јаха во 9 да не правам муабет дека Јаха има појак скил на внатрешна одбрана отколку Панчев на Внатрешен напад.Ама затоа Јаха се изнапромаши во шутеви кои беа карактеризирани како внатрешен шут.
Сто пати сум рекол дека ГЕ работи со бројки ама јас да имам 8(средна) а ти 7(висока) на скокови а ти да имаш 18 скокови повеќе е не знам во која статистика му е грешна проценката.Па ти во првата утакмица кога имаше подобра форма на центрите и во тимот имаче појаки скокачи не направи оваква доминација.
И на крај ме дотолчи со бројот на изгубени топки 15 ,10 беа уште на полувреме.А дека тоа не е заслуга на твоите дефанзивци покажува податокот дека тие имале 6 украдени топки
Да се вратам пак на нелогичноста со скоковите?Андов +Карај на скокови =8,кај мене Миролај+Оли+Хафиз =14 во просека за нијанса моите подобри ама затоа твоите бекови имаа 13 а моие само 5 скокови
Моите бекови 7 асистенции твоите 21.Миролај и Хафиз се подобри од твоите бекови на додавање можам да кажам дека Оли е тапа за нив ама затоа ГЕ израчунал дека и Оли и Миролај иако разликата во додавање е 10(десет) скилови имаат ист број на додавања.И сега ти ми велиш дека ова постојано се случува со ГЕ ама јас прв пат сум го забележал тоа?
Затоа реков веќе не се замарам со тактики,залагање,форми ,нема ништо тука логично.Следната сезона ќе ја играм постојано со основен напад ,секој можете дами ја погодувате тактиката на крај пак мислам дека ќе биде се исто.
Мене искрено еден куп пати ми се имаат случено ситуации од ваков тип (како во полза на противникот, така и во моја полза). Натпреварот не го следев искрено, немав време, а за скоковите на Чуфлај и самиот ти посочив дека се за мене изненадување. Не ја спорам твојата анализа од погоре, на место си е, само би сакал да ти посочам дека домашниот терен и ентузијазмот имаат влијание на скоковите и тоа поприлично (и залагањето најмногу ама таму сме исти). Со тие рејтинзи јас и очекував да те добијам на скокови само не до таа мера. Разликата како што кажав е на крилен центар каде Чуфлај неочекувано доминираше.
Инаку отприлика 12-13 поени е разликата дома-неутрален терен според моите математики, така што 25 е ако ја свртиш обратно дома гости. Ако ти беше домаќин ќе имаше тесна победа според мене.
П.С. Немој да читаш премногу во статистиките од еден натпревар, и во реалната кошарка има чудни варијации од време на време. Битен е просекот, ама за жал во ББ нема доволно алатки за да се анализира тој дел од играта, а и премногу има тактизирања и противници со различен квалитет што статистиките на играчите (освен можеби оценките) се прилично неупотребливи (не можеме да процениме што значат).