BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > Забавна

Забавна

Set priority
Show messages by
This Post:
00
222759.51 in reply to 222759.50
Date: 9/19/2012 3:01:52 AM
Overall Posts Rated:
128128
Toa e taka zatoa sto na nekoj nacin engine-ot ja presmetuva ela sredba odednas a raspredelbata na poeni po cetvrtini e vo golema mera slucajno. Normalno ne sum siguren vo ova no odamna sum na toj stav i se pokazuva kako logicen.

From: Onisifor

This Post:
00
222759.52 in reply to 222759.51
Date: 9/19/2012 5:06:30 AM
Overall Posts Rated:
203203
Тоа е сосема точно и затоа разочарувањето кај РакијаДете повеќе го гледам кај флеш гледачот отколку кај енџинот.

This Post:
00
222759.53 in reply to 222759.50
Date: 9/19/2012 2:36:16 PM
Overall Posts Rated:
5555
Како прво го делам мислењето на Xsago дека поените по четвртини се распределуваат случајно па често сум бил сведок како сум губел натпревар а сум водел и до 20 разлика и обратно. Големите пресврти се дел од ББ, некогаш ќе победиш некогаш ќе изгубиш. Да бидам искрен, кога излегоа двата стартни центри бев сигурен дека ќе изгубам иако водев но среќниот фан како да им донесе среќа на останатите мои играчи да забележат важна победа како утеха што Ализоти ќе остане без 10 минути тренинг оваа недела. Можеби ќе ти звучам пристрасен но мислам дека победата беше заслужена. Се покажа тактичко промашување тоа што го стави Grozea како крило кој не само што беше некорисен во твојот напад туку му овозможи на Martinoski да ти го наполни кошот. Всушност ако не се случеше последната четвртина јас ќе требаше да се лутам затоа што Mingaudas го преспа цел натпревар за да се разбуди на крајот и сам те победи. Колку што се сеќавам од последната четвртина сите твои шутеви преку среќниот фан беа успешни а примаше поени од моите бекови така што среќниот фан имаше само епизодна улога во последната четвртина а не го потценувај Hannon бидеќи платата не е показател за корисноста на еден играч кој патем е искусен и во одлична форма.

This Post:
00
222759.54 in reply to 222759.53
Date: 9/19/2012 8:06:05 PM
Pelister Bitola
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
1818
Никаде не спомнав дека победата ти е незаслужена или слично едноставно сакав да кажам дека сум многу разочаран од реалноста на играта во последно време. Во моментите кога екипата треба да доминира во секој сегмент (скок игра и напади под кош) таа игра катсрофално во напад и прима поени како од шала. Доколку ти ме водеше со 15, 20 или 30 разлика пред почетокот на последната четвртина и при вакви услови јас ја намелев разликата на 4-5 поени и ти ме победеше ќе беше сосема поинаку и многу реално. Едноставно не ми е целта да се жалам за поразот затоа што тоа никогаш и не сум го правел туку едноставно сум разочаран од случувањата во таа последна четвртина која и тоа како ми ја намали љубовта кон играта.

This Post:
00
222759.56 in reply to 222759.55
Date: 9/26/2012 3:35:24 PM
Overall Posts Rated:
1111
custvuvam deka za edna sezona ke se vratam vo vtora kako sto mi raste ekonomijava i nemame timovi so potencial vo ligava
:P

From: Dadimo

This Post:
00
222759.57 in reply to 222759.56
Date: 9/28/2012 5:03:27 PM
Overall Posts Rated:
5555
Со сета почит кон твојата работата како ГМ морам да кажам дека според мене не е во ред да го толерираш типов од србија кој сака на нечесен (за жал на дозволен) начин да заработи преку ноќ со продавање на наш просечен талент за повеќекратно повисока цена. Веќе трет пат по ред во изминативе 4 недели се обидува да прелаже некој наш менаџер да му го купи играчот за многу повисока цена отколку што реално вреди притоа перејќи ни го мозокот дека се работи за многу голем талент за многу мали пари а јас како борец за фер-плеј морам да реагирам и да апелирам до поновите наши менаџери да не наседнат на неговите расипани финти за брзо богатење на сметка на незнаењето кај понеискусните меаџери кои сеуште немаат осет кој играч колку вреди на ТЛ.

Ако не е против форум-правилата би те замолил да ги избришеш неговите 2 последни поста, доволно му е првиот пост во кој се обидува да најде некоја жртва меѓу нашите менаџери.

Нормално се работи за Dr Jekyll а неговиот играч и неговите постови тука не смеам да ги постирам.

From: Xsago

This Post:
00
222759.58 in reply to 222759.57
Date: 9/28/2012 7:39:41 PM
Overall Posts Rated:
128128
Iako kompletno se soglasuvam so tvojot stav (vprocem i mu napisav na privatna poraka deka namerite mu se neferski i deka treba da go trenira kvalitetno cela sezona najmalku ako saka takva cena), sepak za zal toj gi pocituva forumskite pravila i mislam deka nema nisto sto moze da se prezeme, osven da gi sovetuvam site ako im se dopaga igracot da pocekaat da go potrenira uste nekoe vreme za da se isplaka da dadar takva cena za nego. Vaka ednostavno ne se isplaka. Ne e slucajna cenata za koja se prodade toj igrac na pocetokot.

This Post:
00
222759.59 in reply to 222759.58
Date: 9/29/2012 6:37:59 AM
Overall Posts Rated:
5555
sepak za zal toj gi pocituva forumskite pravila i mislam deka nema nisto sto moze da se prezeme,

Го рекламира веќе третпат за 4 недели истиот играч, зарем тоа веќе не е спамирање, грубо ја злоупотребува форум опцијата за рекламирање на играчи за продавање. Мислам дека има основа да биде и баниран од нашиот форум и да му се избришат последните 2 поста. Но ако смета Bobans дека се е во ред со неговото однесување тогаш барем да ги остави овие мои постови со кои се обидувам да ги заштитам нашите понесикусни менаџери да не си ги фрлат парите за џабе.

This Post:
00
222759.60 in reply to 222759.58
Date: 9/29/2012 6:52:36 AM
Overall Posts Rated:
5555
da gi sovetuvam site ako im se dopaga igracot da pocekaat da go potrenira uste nekoe vreme za da se isplaka da dadar takva cena za nego. Vaka ednostavno ne se isplaka.

Што ќе чекаат кога тој за секоја зелена стрелка рапидно ја зголемува цената иако и претходната беше нереално висока. Јас би ги советувал менаџерите кои се заинтересирани за овој играч да не контактираат нас поискусните преку приватна порака па ќе ги советуваме дали да го купат или да почекаат цената да биде пореална.

Само да додам дека сум крајно разочаран и шокиран што еден менаџер од прва лига на наша соседна земја која е многу посилна од нашата се служи со вакви некоректни начини да дојде до лесни пари. Ако со вакви нечесни потези стигнал до прва лига и до успеси со клубот тогаш нека му служи на чест.

Last edited by Dadimo at 9/29/2012 6:53:44 AM

From: Xsago

This Post:
00
222759.61 in reply to 222759.60
Date: 9/29/2012 1:17:59 PM
Overall Posts Rated:
128128
Ima kolku sakas vo BB menadzeri koi na toj princip zarabotuvaat. Mene iskreno ne mi smetaat bidejki za razlika od poveketo menadzeri ovie barem kvalitetno i vistinski gi treniraat igracite. Ako za smetka na toa sto gi treniraat igracite gi drzat celo vreme na TL neka gi drzat ne mi preci. Na primer, do denes postojano veke 3-4 sezoni na TL bese Maksimovski (dimac resi seriozno da se podmladi :)) za ludi sumi no gazdata nekolku sezoni navistina solidno go trenirase.

Advertisement