1. Te legalább még azt választhattál akit akartál. Mire én sorra kerültem, kiment Westbrook, James, Towns, Leonard, Cousins, akik közül bárki simán befért volna a választottaim elé.
2. A snake a kisebbik bajom, elfogadom, hogy azt szavaztuk meg. A nagyobb problémám ez:
Draft Order
Manually Set by League Manager
Gépi sorsolásnál legalább esélyem lett volna jobb pickekre, itt az sem volt.
NBA-set még én sem játszottam, csak más sportágat, de igazából pár javaslatom lenne a következő évire, ha lesz megint:
1. Draft után ne változtassunk szabályt. Volt előtte két hét átnézni mindent, akkor lehetett volna módosítgatni.
2. Igazságosabb lenne az aukciós draft, de még ha az nem is tetszik a többségnek, legalább legyen lottery, hogy mindenki egyenlő esélyekkel induljon. Persze így is valaki utolsó lesz, de legalább az esélye mindenkinek megvan a 1st pickre.
3. Hacsak nem lesz olyan nap, amikor mindenki játszik, nincs sok kihívás a roster managementben. Jobb lett volna egy 8 fős aktív keret, 4-5 fős paddal. Ott legalább kéne gondolkodni, hogy kit raksz be, kit hagysz ki. Itt gyakorlatilag minden nap kiraksz két embert azok közül, akiknek nincs meccsük, vagy sérültek. Ha cserélgetési hajlandóság sem lesz, a drafttal túl is vagyunk a szezon összes izgalmán. A kisebb kerettel nagyobb szerepe lenne a free agenteknek is, ott most gyakorlatilag csak tartós sérültek, vagy percemberek vannak, kisebb keretnél ott is több használható játékos lenne.
4. Dobásszázalékoknál nem a legjobb megoldás a mostani, ha valakinek az emberei dobtak 20/10-et (-10 pont összesen, 50% FG), az jobban járt, mint akinek dobtak 100/85-öt (-15 pont összesen, 85% FG). Nem tudom, mi a megoldás, de talán az FGM lehetett volna 2 pont, vagy az FGA helyett inkább az FGMI-t kellene "díjazni" mínusz 1-gyel, az FGA-t meg ki kellene hagyni a statokból (ugyanez a hármasoknál és büntetőknél is). A fenti példát alapul véve a 20/10 az 0 pontot jelentene, míg a 100/85 az 70 pontot.
5. Ez opciós, nem tudom, ki hogy gondolja: a sokoldalúságot súlyozással lehetne jobban díjazni, a tripla-dupla lehetne 2 pont (vagy akár 3 és akkor a dupla-dupla 2 pont).