BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Mistrzostwa Świata sezon 23

[U21] Mistrzostwa Świata sezon 23

Set priority
Show messages by
This Post:
00
239716.500 in reply to 239716.497
Date: 6/11/2013 11:31:21 AM
Warsaw Mutants
III.10
Overall Posts Rated:
10811081
Ja jednak sądzę, że część koszykarzy NBA nie bierze dopingu. To czy muszą brać doping czy nie by tak wyglądać zależy od genetyki. Uważam, że niektórzy mogą mieć takie predyspozycje, że pogodzą zbudowanie i utrzymywanie sporej tkanki mięśniowej z grą nawet 100 meczy w sezonie bez dopingu. Każdy organizm jest inny więc nie chcę generalizować. Napewno jednak duża cześć koszykarzy o muskulaturze pokroju LBJ brała i bierze środki dopingujące by taką zbudować a potem utrzymać.
Co do sprinterów to faktycznie jest jak piszesz. Wyglądają jak gladiatorzy ale są wyjątki i to na samej górze bo Usain Bolt nie jest zbyt masywny. Ale oczywiście nie twierdzę, że nie używa dopingu. Zresztą nie wiem czy czytałeś ten artykuł do którego link podałem kilka postów wyżej. Ale podobno w sztabie trenerskim Bolta jest osoba, która była zamieszana w aferę BALCO. Wnioski mogą więc nasuwać się same :-)
Jeśli zaś chodzi o ostatnią część Twojej wypowiedzi to nie zgodzę się z tym, że doping stanowi pewną receptę na niedociągłości. Przytoczę swoją nedawną wypowiedź z forum pewnej federacji BB:
W zawodowym sporcie (jeszcze nie taką skalę na szczęście w sportach drużynowych) doping farmakologiczny jest właściwie niezbędną składową sukcesu. By być najlepszym, zwłaszcza w sportach indywidualnych, niezbędne jest kilka czynników: predyspozycje genetyczne, talent, optymalne i nowoczesne metody treningowe, idealne odżywianie oraz suplementacja a także doping farmakologiczny (w tym oczywiście zabronione zwykle przez organizacje substancje). Gdy zabraknie jednego z czynników, przy tak wysokim obecnie poziomie, nie ma mowy o największych sukcesach.

Last edited by Kaznodzieja at 6/11/2013 11:34:23 AM

This Post:
00
239716.501 in reply to 239716.499
Date: 6/11/2013 11:42:23 AM
Warsaw Mutants
III.10
Overall Posts Rated:
10811081
Mówisz masz :-) Ale sam też myślałem by to zrobić.
Założyłem wątek o dopingu w sporcie:
http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thr...
Proszę o kontynuowanie dyskusji na temat dopingu właśnie w nim.

This Post:
00
239716.503 in reply to 239716.500
Date: 6/11/2013 11:54:24 AM
Overall Posts Rated:
914914
Nigdy nie widziałem, aby ktoś miał bardziej rozbudowane mieśnie brzucha niż Bolt. Mięśnie barków oraz pleców tez ma facet gigantyczne. Facet po prostu jest wysoki jak na sprintera i może to robić złudne wrażenie, ponieważ jest jedynym z najproporcjonalniej zbudowanych biegaczy.

This Post:
00
239716.504 in reply to 239716.503
Date: 6/11/2013 12:09:46 PM
Warsaw Mutants
III.10
Overall Posts Rated:
10811081
kozlik4, Dziekan PeWu: odpowiedziałem Wam w wątku Doping (farmakologia) w sporcie:
http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thr...
Zapraszam do dalszej dyskusji na ten temat już tam :-)

Last edited by Kaznodzieja at 6/11/2013 12:10:15 PM

This Post:
55
239716.505 in reply to 239716.471
Date: 6/12/2013 12:32:48 PM
My Entire Team Sucks
II.2
Overall Posts Rated:
194194
a jak dla mnie to po wyborze kadra jest własnością selekcjonera na dwa sezony i oczywiście jego sztabu jeśli taki jest. Można go ocenić po kadencji tak jak to sie własnie odbywa i toczy ta dyskusja, z tym że ta dyskusja nie dotyczy tego co Joa zrobił jakim był selekcjonerem przez 4 seony (4 medale) tylko zostało robuchane Po-normal Joa z Włochami.

Kadra nigdy nie była i nie będzie własnością selekcjonera, to jest wspólne dobro całej społeczności. Selekcjoner ma za za zadanie reprezentować zespół narodowy w jak najlepszy sposób (chyba, że inaczej to nakreśli w swoim programie wyborczym oraz jakimś cudem wygra głosowanie) i z tego powinien być rozliczany.
Nie byłoby żadnego problemu gdyby były zabronione, a jśli istnieje taka mozliwość i można "oszukać" przeciwnika zgodnie ze sztuką wojny mistrza Sun Tzu :)

Ten sam Sun Tzu powiada:
Są drogi, którymi nie należy podążać, armie, których nie należy atakować, fortece, których nie należy oblegać, terytoria, o które nie należy walczyć, zarządzenia, których nie należy wykonywać.

Twoim celem musi być zdobycie wszystkiego bez zniszczenia czegokolwiek.

Świat nie jest czarno - biały. Umawianie się na podwójny TiE/PO-normal jest grą nie fair. Ale jak się już umawia, to warto chociaż sobie z gęby szmaty nie robić. Jak się z kimś na coś umówiłeś i nie dotrzymałeś słowa to w najlepszym razie jesteś kłamcą, a w najgorszym oszustem.

Tym bardziej godne politowania jest to, że można się tak zachowywać w głupiej gierce internetowej. ;)

A jak już jesteśmy przy terminologii wojny to warto zauważyć, że selekcjoner nie tylko oszukał Włochów i wyborców, ale równocześnie przegrał wojnę (prawdę mówiąc to była to tylko już nic nie znacząca bitwa, bo wojna (złoto) została przegrana wcześniej złym gospodarowaniem enta, a także ślepym klepaniem bungi). Dodatkowo, skoro od wielu kadencji na medale składa się bunga z ustawianiem się z rywalami, to rzucił niezłą kłodę pod nogi następnym selekcjonerom.

This Post:
00
239716.506 in reply to 239716.473
Date: 6/12/2013 12:35:25 PM
My Entire Team Sucks
II.2
Overall Posts Rated:
194194
za radykalnie jak dla mnie stawiasz sprawę
oczywiście, że trzeba trzymać się własnych słów, jednak czasem dopusczzam sytuację, kiedy sytuacja zmusi Cię do wyboru: słowa o Bundze lub ustawkach, kontra słowa o obietnicach medalu.
Czy jeśli ustawka byłaby w grze o medal (i była ale dotrzymana, dzięki temu mamy medal) to co byłoby ważniejsze? Grać o medal mimo wszystko, czy odpaść zgodnie ze swoimi słowami i bez medalu?)
ja tylko zaznaczam, że czasem niekoniecznie wszystkie obietnice z kampanii są do osiągnięcia. Potem to już kwestia wyboru selekcjonera co uważa za ważniejsze. Jeśli np w Twoim przypadku ważniejsze było zagarnie fair - to nie zagłosujesz już na niego, jeśli ktoś jednak chciał walki do końca bez względu na środki - to jak najbardziej jest w stanie przeskoczyć rozbieżność obietnic i efektu.

Wystarczy w mowie wyborczej zaznaczyć, że od medalu jest ważniejsze odpowiednie zadbanie o scouting, bunga nie zostanie zagrana pod żadnym pozorem, nawet jeśli miałoby to nas kosztować złoto, a ustawek nie bierzesz pod uwagę w żadnym wypadku. Bez bungi nie udało się nam zdobyć medalu, podobnie z ustawkami, więc presji by nie było żadnej. ;)

Last edited by Michael at 6/12/2013 12:36:41 PM

This Post:
11
239716.507 in reply to 239716.474
Date: 6/12/2013 12:37:23 PM
My Entire Team Sucks
II.2
Overall Posts Rated:
194194
kozlik dla mnie czy zagrał tie czy ct to szczerze powiewa, zrobił wszystko w moich oczach by wygrać.

Ze strony taktycznej to nic nie zrobił żeby wygrać.
Może się mylę, ale większość, może nie Ty, ale gdyby Joa zwyciężył pialibyście z zachwytu i złota/srebra.

Widzę, że jednak nie odróżniasz szamba od perfumerii. Swoją drogą to ciekawe czy byłbyś taki dumny z coach'a Łotwy gdyby przewiózł Polskę w podobny sposób. ;)

This Post:
00
239716.508 in reply to 239716.506
Date: 6/12/2013 12:44:57 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10051005
+1 za konstruktywną krytykę i oczywiście cytat
co do treści nie wypowiem się skończyłem temat

From: Joa
This Post:
55
239716.509 in reply to 239716.507
Date: 6/12/2013 2:29:56 PM
Overall Posts Rated:
382382
A wy dalej swoje... jeszcze się nie znudziło?

Gra jest tylko grą... robisz wszystko żeby wygrać w każdy możliwy, oczywiście legalny, sposób (jak widać dalej się loguję toteż nie jestem zbanowany). Jeśli moja zagrywka miała negatywny wpływ na Was, na Wasze Rodziny, na postrzeganie świata jako sprawiedliwego czy choćby na odczuwanie radości z tej gry - przykro mi, nie chciałem. Następny selekcjoner Wam to wynagrodzi ;)

W sumie to nie wiem po co ta dyskusja - moja decyzja i mój problem - nie ja pierwszy i nie ostatni który tak zagrał.

Tak jak PeWu zauważył - sztaby się zmieniają, selekcjonerzy też. Nikt nie będzie wypominał następcy, że jego poprzednik zagrał tak a nie inaczej. Ruskim zaufałem po ich nieczystych zagrywkach parę sezonów wstecz i sie nie zawiodłem. Każdy selekcjoner to inny człowiek i tak wydaje mi się, że oceniają to inni zarządzający kadrami. Nikt nie będzie czytał tematów forów z zeszłych sezonów..

Z selekcjonerem Łotwy miałem dobre relacje od początku 22 sezonu i dyskutowałem z nim od tego czasu o różnych sprawach także nie miałem żadnej wątpliwości co do tego, jak zagra. On też nie miał. Z innymi zespołami pewnie nawet bym się w tak ważnym meczu nie umawiał.

Entuzjazm podczas meczu z Włochami mieliśmy taki sam - nie może być mowy o złym jego gospodarowaniu... no być może normal z Włochami w grupie nie był potrzebny, ale na pewno nikt nie przewidział tak okazalego zwycięstwa.

Co do przyszłych rywalizacji z Włochami. Ich trener zrozumiał moją decyzję i nie ma do mnie żalu, no bo po co miałby mieć?
W tym sezonie nie mamy z nimi raczej szans - ich dwie bestie - Valieri i Montemurro robią mega przewagę, a nie znamy przecież innych zawodników. U Nas w tym sezonie pod koszem też mamy : Wołoszyka czy Maciałka ale raczej będzie to za mało, żeby z Włochami konkurować. Włosi idą po złoto więc nie będą na Nas tracić enta, nawet ewentualnej umowy nie zerwą, bo to tylko zabierze im enta, który będzie im potrzebny do walki chociażby z Łotyszami, którzy aktualnie w kadrze mają 3 Centrów w okolicach 95k pensji oraz z ostatnio mega mocną Rosją - pewnie z tymi drużynami będą rywalizować w półfinale, w którym może i my się znajdziemy - zobaczymy.

Nie wierzę, że Nasza kadra będzie w jakiś sposób oczerniana. Przez te 4 sezony nabyłem sporo nowych "przyjaciół" w tej grze, mowa tu oczywiście o selekcjonerach.. a próba utarcia nosa zawsze pysznym, pewnymi siebie Włochom.. no cóż - szkoda że się nie udało.. ale nikt (no moze poza Włochami, być może) nie będzie o tym pamiętał po wyborze nowych "władz".

Brak złota dla pewnej ilości osób jest porażką.. naprawdę chciałem zdobyć choć jedno.. i nie żałuję żadnej decyzji z tych, które mogłyby mnie do niego zbliżyć - żadnej z tych 4 sezonów.

From: Kowal

To: Joa
This Post:
00
239716.510 in reply to 239716.509
Date: 6/12/2013 3:35:52 PM
Penetrator City
IV.29
Overall Posts Rated:
309309
Polać mu :) !!!!

Zawsze miałeś mój głos i poparcie :)