BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > NBA II.

NBA II.

Set priority
Show messages by
This Post:
00
244403.50 in reply to 244403.49
Date: 6/22/2013 1:46:32 PM
Overall Posts Rated:
310310
Szerintem ha James a 90-es években "Király" becenévvel érkezik a ligába, kb mindenki körberöhögte volna. Lehet, hogy felvette volna a tempót és lehet nem nyafogott volna, de én ezt a Jamest láttam, hát ebből ítélem meg. Most is vannak olyanok, akik nyafoghatnának, mégsem teszik. Már ezért is többre becsülöm őket mint Jamest. Millert meg ne becsüld le, hogy mennyire bírta a gyepálást, szívósabb volt ő, mint a most játszók 95%-a. Amúgy a nyafogást és a hisztit nem arra értettem, hogy kinek mekkora vállai vannak. Ha James a 90-es években bármelyik csapatban levágta volna azt a hisztit, mint amit a 2007-es döntőben, akkor kb be sem állították volna többet abban a szezonban és nyáron elcserélték volna akár két marék mogyoróért is. Lehet, másképp viselkedne, de ezt megtehetné most is. Hátránya nem származna belőle és lehet, kevesebb volna a hater is.

Nos, az Admirális. Ő igenis vezér volt, még ha nem is voltak olyan adottságai a játékhoz, mint Jamesnek. A rájátszásbeli bibiket gondolom főleg a Houston elleni meccsekre érted, nos Olajuwon egyszerűen leiskolázta őt, jobb center volt és kész. Ettől függetlenül 10 évig ő volt a csapat vezére, ez megmutatkozott a pályán kívüli magatartásban is. Odafigyeltek rá a csapattársak (mondjuk hiteles forrásként én nem a kőbunkó Avery Johnsont és a - nem véletlenül Féregnek becézett, mellesleg Robinsonnal összesen 2 szezont játszó - Rodmant hoznám fel), nézd csak meg, mit mondott róla Elliott, Cummings, Duncan, akik azért nem keveset húztak le mellette, vagy ha már olyanokat nézel, akik nem voltak ott sokat, akkor nézd meg az összeállításokban, mit mondott róla Kerr, akinek azért volt összehasonlítási alapja.

Abba is hagyom, mert az Admirálisról kb 5 teljes oldalt tudnék írni. Ha gondolod, összehasonlíthatjuk amúgy James-szel, ha már úgyis annyira odáig vagy a címekért, meg statokért

Rose-ról: Nem mint játékost írtam le, hanem mint vezért. Egy vezér nem ücsörög a padon, miközben a csapatának esélye van kiverni a tavalyi bajnokot. Főleg nem úgy, hogy a dokik két hónapja engedélyt adtak neki a visszatérésre, csak éppen nem érzi az önbizalmat, meg szeretne jobb játékosként visszatérni, meg ki tudja milyen baromságokat hordott össze. Ettől függetlenül szívesen fogom nézni a röpködését, de ha valaki nekem azt mondja majd, hogy ő a Bulls vezére, ugyanúgy elmondom a véleményem, mint Jamesről. Remélem, nem fogod azt gondolni, hogy Rose-hater vagyok

Don't feed the troll
This Post:
00
244403.51 in reply to 244403.50
Date: 6/22/2013 1:52:04 PM
Overall Posts Rated:
310310
Na nem bírom ki, ezt muszáj belinkelnem

(http://www.youtube.com/watch?v=xPY8QjdmQEg&NR=1)

Itt is látszik, hogy Robinson milyen személyiség volt. Szerintem Miamiban összetennék a kezüket, ha James ilyen lenne. Külön érdekesség a riporter

Don't feed the troll
This Post:
00
244403.52 in reply to 244403.50
Date: 6/22/2013 2:35:23 PM
Overall Posts Rated:
2222
Rose esete annyiban speciális, hogy a Bulls orvosa egy kókler, nem egy sztárjátékos visszatérését erőltették már az ő véleményére alapozva, aminek rásárülés lett a vége. Kezdo5-ön van is erről egy cikk, pár hetes.

This Post:
00
244403.53 in reply to 244403.52
Date: 6/22/2013 3:07:03 PM
Overall Posts Rated:
310310
Olvastam, de elhiheted, hogy nem egy orvos dönti el, hogy egy sztár visszatérhet-e. Rose is járt New Yorkban, Los Angelesben, meg még vagy 5 másik városban

Don't feed the troll
This Post:
00
244403.54 in reply to 244403.50
Date: 6/22/2013 4:29:09 PM
Overall Posts Rated:
4343
Az Admirális, mint vezér.
Ha bárki megkérdőjelezi a vezéri képességeit, akkor a személyüket támadod. Miért hiteltelen neked Rodman vagy Johnson véleménye, mármint azon kívül, hogy nem tartották vezérnek? Rodman kétszeres bajnok volt a Pistonssal, alapember. Spurs után meg 3x nyert a Bullssal, szintén alapemberként. AJ szintén játszott néhány szezont Robinsonnal, szóval lehet véleménye. Most komolyan: hova vezette a társait vezérként az Admirális? Mármint amíg Duncan nem nyert neki gyűrűt? :D

1 szó mint 100 az Admirális jó gyerek volt, összerakta a statisztikákat is, de pont annyira volt vezér, mint... ööö... mind1.
A Houstonon kívül is kérdezem: hova vezette a Spurst? Ő hány PO meccset nyert meg a csapatának egy hosszú karrier alatt?

Amúgy meg kicsit olyan ez az egész, mint amikor az öreg fószerok ülnek a padon és ellentmondást nem tűrően kijelentik, hogy régen még vótak játékosok, azok még tudtak focizni, hát a Puskás cipőjét sem köthetné meg aza Ronáldó vagy a Barcelónába aza gyerek!

This Post:
00
244403.55 in reply to 244403.54
Date: 6/23/2013 4:25:04 AM
Overall Posts Rated:
310310
No, itt a probléma, nem ugyanazt értjük már megint vezér alatt. Aki nem nyert bajnokságot, az neked már nem is vezér. Stockton ezek szerint nem volt vezér. Kidd sem volt a NJ vezére, hiszen nem nyert ott bajnokságot. Payton sem volt a SuperSonics vezére. Nem volt vezér Ewing, Larry Johnson, Barkley, meg tudnék mondani még vagy 100 nevet.

Amíg szerinted az a vezér, aki egy bajnokcsapat legjobb statjait hozó játékosa, addig nem fogunk tudni erről értelmesen beszélgetni, mert csak elbeszélünk egymás mellett. Tiszteletben tartom, hogy te így határozod meg a vezért, ezért nem vitatkozom továbbb, készséggel elismerem, hogy ilyen értelemben James a Miami vezére, bár hozzáteszem, egyáltalán nem értek egyet ezzel a meghatározással. Én máshogy definiálom a vezért, és azok szerint a szempontok szerint ő nem vezér. Kicsit sem. Viszont akkor gondolom, abban legalább egyetértünk, hogy James nem volt hét évig a Cavs vezére. Nem látok ugyanis Cavs-szel nyert gyűrűt az ujján.

Ami Robinsont illeti: a 2003-as gyűrűt megköszönheti Duncannek, mert alig volt hozzá köze, de azért a 99-es gyűrűhöz neki is volt némi köze. Konkrétan 15,6 pont, 9,9 lepattanó, 2,5 assist, 1,6 steal, 2,4 blokk. Igaz, Timmy jobb számokat hozott (8perccel többet játszva meccsenként), de (akkor még) nem ő volt a vezér, hanem Robinson. Magyarul Timmy volt a csapat legjobb játékosa, Robinson meg a vezére. Te nem tudod ezt elkülönítve kezelni, hát istenem, nem láthatunk mindent ugyanúgy.

És hogy támadom azokat, akik leszólták Robinsont? Te vetetted a szememre, hogy én kiszemezgetem azt, ami az igazamat támasztja alá. Nos te megtaláltad a két legkevésbé hiteles megmondóembert. Avery Johnson egy kőbunkó volt. Aki ezt nem vette észre játékos korában, az is rájöhetett, amikor elkezdett edzősködni. Nem véletlenül kopott ki először a Dallas, majd a Nets padjáról. Hozzáteszem, jó viszonyuk volt Robinsonnal, szóval nem igazán tudom, miért mondott róla bármi rosszat.
Ami Rodmant illeti, nagyon szerettem mint játékost és nagyon utáltam mint embert. Nem véletlenül volt Féreg a beceneve, nem csak a pályán mutatott munkássága miatt kapta, hanem a pályán kívüli dolgaiért is. Ráadásul 2 szezont volt a Spursnél, azért ne abból ítéljünk meg szerintem egy játékost sem, hogy mit mond róla egy olyan játékos, aki a 14 éves karrierjéből kettőt töltött mellette. Amúgy azt sem igazán értem, mi volt Rodman baja. Konkrétan a Spursben jobb számokat hozott, mint a Bullsban amikor háromszor bajnokságot nyert, vagy mint a Pistonsban a két bajnoki cím alatt.

És hogy hány PO-meccset nyert meg a Spursnek? Mondjuk 90 és 96 között? Többet, mint James eddig a Heatnek, elhiheted. Nyugodtan keresd ki a videókat és nézd végig. Ajánlom figyelmedbe majd az időkéréseket, a szoros végjátékokat és nyugodtan megnézhetsz pár interjút is, szerintem neked is fel fog tűnni a különbség közte és James között.

Hát igen, ez mindig is így lesz, hogy a régiekre nosztalgiával tekint vissza az ember és megszépíti a dolgokat. Szerencsére nincs akkora szakadék a mostani és a 15 évvel ezelőtti liga között, hogy rosszul emlékezne az, aki már akkor is követte.

Még egyszer mondom, én elismerem James fizikai és technikai képességeit, ezekben ő az egyik legjobb manapság (ha nem a legjobb), de a mentális képességei hagynak kívánnivalót maguk után. Nyilván nem várható el, hogy mindenben tökéletes legyen, csak akkor állapodjunk meg abban, hogy egy fantasztikus kosárlabdázó, és ne mondjunk már olyanokat, hogy vezér, meg hogy a nehéz pillanataokban ő veszi a hátára a csapatot és ő nyeri meg nekik a meccset (alapszakaszban még csak-csak, de rájátszásban rendszeresen másnak kell lezárnia a mecccset). Ennyi lenne a lényege a mondanivalómnak Jamesről.

Last edited by LA-Charlie50 at 6/23/2013 4:26:47 AM

Don't feed the troll
This Post:
00
244403.56 in reply to 244403.55
Date: 6/23/2013 5:42:19 AM
Overall Posts Rated:
2222
Amikor LBJ-ről szó van (majdnem) mindenki csak a támadó oldali teljesítményéről beszél,pedig azért van bőven impact védő oldalon is. Parker se csak a sérülése miatt nem tudott alakítani a 7. meccsen,elég sokszor LeBron van rajta,a meccs végén amikor Ginobili eladta a labdát,azért adta el,mert LBJ jól védekezett Duncanen. Szerintem a hetediket simán James nyerte meg a végén, +2-nél beverte a tempót,az említett védekezés,majd a két sikeres büntető. Nem lesz soha akkora vezér,mint MJ,de az is túlzás,hogy képtelen meccset nyerni.

This Post:
00
244403.57 in reply to 244403.56
Date: 6/23/2013 5:47:20 AM
Overall Posts Rated:
310310
Nem mondtam, hogy képtelen, csak hogy nem vezér. 10-ből kb egy meccset nyer meg ő a PO-ban. Abban sem igazán értünk egyet, hogy a hetedik meccset ő nyerte volna meg, túl sok tőle független tényező összjátéka kellett ahhoz, hogy megnyerjék az utolsó két meccset. Parkert meg fogta már máskor is, mégsem volt ennyire betli, szóval szerintem azért elég egyértelmű, hogy itt bizony a sérülés elég komoly szerepet játszott. Amúgy valóban jó védő James, ezt szerintem senki nem is kérdőjelezte meg. Mint már mondtam, mentális hiányosságok vannak, azért nem hívhatjuk vezérnek. Ez még érthető is egy fiatal játékosnál, vagy egy kiegészítő embernél, de a liga legjobbjánál, 10 szezonnal a háta mögött nem.

Don't feed the troll
This Post:
00
244403.58 in reply to 244403.57
Date: 6/23/2013 5:57:56 AM
Overall Posts Rated:
2222
Abszolút egyetértek azzal,hogy fejben nem olyan jó,mint technikailag/fizikálisan,meg azzal is,hogy nem egy igazi vezér,de erről szerintem elsősorban az tehet,hogy már nagyon fiatalon elkezdték hypeolni és olyan elvárásokat támasztott felé a média,amihez nem tudott felnőni,szerintem ennek tudható be a hate now felkiáltásai is. Sajnos ez a korunk sajátja,hogy a médiának ekkora befolyása van,ha 90-es években került volna bele a ligába LBJ,szerintem simán ott lennének a mentális képességek is.

From: Flimo

This Post:
11
244403.59 in reply to 244403.58
Date: 6/23/2013 6:22:00 AM
Overall Posts Rated:
2222
Szerintem meg a mentális képességek adottak nagyjából, azzal főz, amivel tud. Néha belegondolok, hogy ha Larry Bird nem egy rozoga fehér csávó testébe születik, hanem Jamesébe, mit művelt volna. Na ilyenkor megrémülök.

This Post:
00
244403.60 in reply to 244403.58
Date: 6/23/2013 6:35:21 AM
Overall Posts Rated:
310310
Pont ezt mondtam én is...

Sajnos a hype túl sok volt és túl korán. Na persze, attól még dönthetett volna úgy, hogy elmegy legalább két szezonra egyetemre, de hát más utat választott.

Don't feed the troll
Advertisement