Podle mne docela zajímavé podněty, jak od Casyho, tak od Honzy.
Důležité je, že se za ty sezony jednak významně změnila ekonomika BB v úrovni cen hráčů. Podle mne by v drtivé většině případů si měl manažer trénovat toho hráče pro U21 s tím vědomím, že si ho po té, co U21 odroste, nechá jakto platného člena týmu. Případně pokud ho prodá, že tím neudělá žádné velké terno. Nicméně je potřeba si uvědomit, že klesly nejen prodejní ceny, ale taky nákupní, takže v tom nevidím zásadní problém, že ceny hráčů klesly a že se ten hráč neprodá za 2-3M.
Honza zase naznačil, že výrazně stoupla kvalita druhých lig a tam začíná další otázka, jak ve druhé lize trénovat třeba hráče od 18 let a neovlivňovat tím týmové ambice. Já si myslím, že to vhodnou skladbou týmu jde, ale přijde mi, že s tím docela dost manažerů bojuje a neví moc, jak pro takový plán tým poskládat.
A pak jeden můj podnět. Zájem o BB upadá, bez ohledu na U21 nebo NT. V posledních sezonách nám skončila spousta zkušených manažerů, někteří z nich vytrénovali pro U21/NT více, někteří méně, o to je složitější najít za ně náhradu. Na druhou stranu to mělo ten efekt, že třeba v první lize se poněkud změnily zaběhnuté pořádky a umožnilo to dalším týmům natrvalo proniknout až do první ligy.