Јас нема да го предивдувам скорот победи-порази на екипите но ќе се обидам да дадам своја прогноза која е поразлична од таа на Xsago. Еве како мислам дека би изгледала конечната табела според моменталните состави на екипите:
За првите 2 позиции се издвојуваат Gemidzii Veles и kavadarci, предност давам на Гемиџиите а ја поздравувам оваа храброст на gorge да поседува вака скап и моќен состав, само нека биде внимателен.
1.Gemidzii Veles
2.kavadarci
За плеј-оф, односно 3-5 место ќе се борат 3 екипи. Според моменталните состави би си дал предност на себе иако кај мене има потенцијал за ново ослабување на тимот а кај другите 2 тима потенцијал за засилувања.
3.Vardar Dimoa
4. KK Trtka
5.KK Teorel
За 6-7 место ќе се борат LAs BITOLAs и born4pwnage, тимови кои ми е многу тешко да ги раздвојам но би му дал мала предност на born4pwnage кој имаше одлична дебитантска сезона 20 со оглед на тоа колку ефтин ростер имаше.
6.born4pwnage
7.LAs BITOLAs
8.Heraklea
Ќе се обидам да направам нешто вакво и за кај црвените но би забележал дека Xsago контсантно ме потценуваше мене и Gaber изминативе сезони иако за Gaber оваа сезона е во право а од друга страна константно преценуваше некои екипи, пред се KK Players а до некаде и Pelister Bitola и KK Teorel.