SLOVENSKO 111/124 LOTYŠSKO (80396)1. kolo kvalifikácie ME, sezóna 69Začala sa nám súťažná sezóna v podobe kvalifikácie na ME. Dostali sme sa do ťažkej skupiny, kde posledný nasadený tím sú Gruzínci, aký to rozdiel oproti súperom typu Malta. Bude to teda dosť vyrovnaná skupina, v ktorej sú jasný favoriti z Izraela a Francúzska. Tí mimochodom včera zahrali normal na Holandsko pri snahe eliminovať potenciálneho najväčšieho súpera v boji o postup zo skupiny. Do druhej skupiny, čakateľov na zázrak, by som k Holandsku a Lotyšsku zaradil nás, ale samozrejme kvalitu majú aj ostatní súperi a žiaden zápas nie je ľahký.
No a práve Lotyši boli náš prvý súper. Teda priamy konkurent v boji o potenciálne 3.miesto v skupine. Prehra o 13 bodov je teda bolestivá. Najdôležitejším faktorom sa javí trafená protitaktika súpera. Mal som pred zápasom dve alternatívy čo sa týka útočnej aj obrannej hry nakoniec som sa rozhdool teda 2x nesprávne. uvažoval som aj ja nad protitaktikou, opäť nesprávne rozhodnutie. Súperov risk vyšiel a má zato zaslúženú odmenu.
Zápas sme prehrali na PG poste, aj keď tie enormné čísla súperových PG sú až príliš kvalitné nato, že v podstate sa proti sebe postavili takmer rovnakí hráči. Vo výsledku v mínuse skončili iba 4 naši hráči, súperovi 5, ale je z toho aj tak prehra.
Budúci týždeň nás čaká Gruzínsko, síce súper z posledného koša, ale určite kvalitnejší, čo už potvrdil aj výhrou nad Nórskom.
1 BBB, 23 Leagues, 11 Tournaments, 3 Europe Titles (SVK), 2 World Bronzes (SVK), 2 Europe Bronzes (SVK,FRA), 48 Seasons NT coaching