BuzzerBeater Forums

Poland - II.1 > Sezon26

Sezon26

Set priority
Show messages by
From: Dolar

This Post:
00
251950.490 in reply to 251950.488
Date: 3/18/2014 7:58:18 PM
DLR Basketball Club
IV.26
Overall Posts Rated:
512512
Second Team:
D L R
... lub zabrałeś mi awans . Nie będę ukrywał że przegrana z Tobą + zakupy Alicji dały mi do myślenia.

Może następnym razem ktoś kto chce awansować, wydając około miliona na pensje, napisze to wcześniej na forum. Byłoby nam wszystkim łatwiej, a i tej osobie co chce tak awansować też ;)

From: alicja

This Post:
11
251950.491 in reply to 251950.490
Date: 3/19/2014 3:28:59 AM
Overall Posts Rated:
635635
Dolar, to przez ciebie mam takie pensje :P
Pisałam, że będę w tym sezonie walczyła, a ten twój ruch transferowy gościa za 200k dał mi do myślenia i zrobiłam podobnie ale już się nie wycofywałam. Stwierdziłam,że raz kozie śmierć :)

From: Dolar

This Post:
00
251950.493 in reply to 251950.491
Date: 3/19/2014 6:50:34 AM
DLR Basketball Club
IV.26
Overall Posts Rated:
512512
Second Team:
D L R
Ale tego ostatniego co dokupiłaś to już chyba nie przeze mnie.
I bardzo dobrze że się nie wycofywałaś. Bo awans masz prawie w kieszeni. Jak już bulić takie pensje, to powinno się przebić każdego w lidze co ma przewagę parkietu. Huan z Wujkiem w zeszłym sezonie w pokazali, grając najbardziej wyrównany finał od kilku sezonów, że z przewagą hali można wydawać trochę mniej od rywala i wygrać. Dla mnie to było nie realne przebić Ciebie, wiec dlatego odpuściłem.

From: Tomi.
This Post:
22
251950.494 in reply to 251950.492
Date: 3/19/2014 7:56:55 AM
ASPK
PLK
Overall Posts Rated:
10881088
Second Team:
ASPK Gostynin
Co sezon przy okazji PO pojawia się ten sam problem i ten sam temat.
KUPOWANIE SOBIE AWANSU. Niestety tak to trzeba nazwać. Pojawiły się różne pomysły na ograniczenie tego i rzeczywiście BB-cy pewne kroki już poczynili. Wydaje mi się jednak, że te utrudnienia przypominają trochę sankcje UE dla federacji rosyjskiej.;-). Tak naprawdę są żadne. Bo niby co taki podatek przeszkodzi w skompletowaniu sobie składu za milion pensji tydzień przed PO? Nic!!!!. Wystarczy mieć odłożoną lekką rezerwę finansową i jeden czy dwa tygodnie spokojnie da się przeżyć.
Co proponują jeszcze BBcy? Obniżenie formy grajka. Kolejny żart. Co to za kara skoro przy wciśnięciu trena formy można ją spokojnie odbudować w jeden tydzień. ?!!!
Co tam jeszcze nam dali,? Jakieś limity na kupno, że niby LeBron nie będzie chciał grać w Izolatorze Boguchwała w V lidze.
W czym to przeszkadza skoro granica limitu jest absurdalna! Najniższe ligi może i mają trudniej ale wyżej to i tak można kupić sobie praktycznie każdego grajka na TLu.
Czy coś jeszcze? A.. już wcześniej nas postraszyli i teraz trzeba trzymać grajka conajmniej tydzień w składzie, żeby móc się go dopiero pozbyć. Ojojoj... boję się. Taa.. martwy przepis w tym wypadku bo i tak zazwyczaj taki mutant potrzebny jest nam na całe playoffy, czyli na dwa tygodnie.

Farsa polega na tym, że nikt się tym nie przejmuje. Nie wiem czy zauważyliście ale trend coraz wyższych pensji na same PO jeszcze wzrósł! Taka moda na awans po prostu, której te dotychczasowe obostrzenia nic dadzą.

Potrzeba nam skutecznego rozwiązania a nie półśrodków, którymi karmią nas Stany Zjednoczone.
:-).
Takiego, żeby nie było możliwości kupienia mutanta na ostatnią chwilę lub żeby totalnie się to nie opłacało.
Jak dla mnie to wystarczy :
- Zawodnik musi przebywać w nowym klubie minimum 30 dni.
- Blokada łącznych pensji zespołu. Np. dla II lig max. 600tyś.
- Po zakupie grajka forma spada do minimum niezdarnej a przez dwa tygodnie może wzrosnąć do max. porządnej.

Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz.
This Post:
00
251950.495 in reply to 251950.494
Date: 3/19/2014 9:16:13 AM
Overall Posts Rated:
261261
mozna tez wprowadzic okan transferowe np. na poczatek i w polowie sezonu wtedy kupowanie mutantow na pol sezonu by bylo nierealne

This Post:
00
251950.496 in reply to 251950.495
Date: 3/19/2014 9:35:08 AM
ASPK
PLK
Overall Posts Rated:
10881088
Second Team:
ASPK Gostynin
Myślałem też nad podobnym rozwiązaniem (np. Zamknięcie okienka po ASG) ale po analizie doszedłem do wniosku, że nie należy bblokować rynku transferowego. Raczej to nie przejdzie, żeby stanął nagle cały TL.
Poza tym co byś zrobił gdyby przytrafiło ci się kilka kontuzji?
Rynek musi istnieć.

Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz.
From: Jax

This Post:
22
251950.497 in reply to 251950.494
Date: 3/19/2014 9:47:19 AM
Overall Posts Rated:
773773
Co sezon przy okazji PO pojawia się ten sam problem i ten sam temat.
KUPOWANIE SOBIE AWANSU. Niestety tak to trzeba nazwać. Pojawiły się różne pomysły na ograniczenie tego i rzeczywiście BB-cy pewne kroki już poczynili. Wydaje mi się jednak, że te utrudnienia przypominają trochę sankcje UE dla federacji rosyjskiej.;-). Tak naprawdę są żadne. Bo niby co taki podatek przeszkodzi w skompletowaniu sobie składu za milion pensji tydzień przed PO? Nic!!!!. Wystarczy mieć odłożoną lekką rezerwę finansową i jeden czy dwa tygodnie spokojnie da się przeżyć.
Co proponują jeszcze BBcy? Obniżenie formy grajka. Kolejny żart. Co to za kara skoro przy wciśnięciu trena formy można ją spokojnie odbudować w jeden tydzień. ?!!!
Co tam jeszcze nam dali,? Jakieś limity na kupno, że niby LeBron nie będzie chciał grać w Izolatorze Boguchwała w V lidze.
W czym to przeszkadza skoro granica limitu jest absurdalna! Najniższe ligi może i mają trudniej ale wyżej to i tak można kupić sobie praktycznie każdego grajka na TLu.
Czy coś jeszcze? A.. już wcześniej nas postraszyli i teraz trzeba trzymać grajka conajmniej tydzień w składzie, żeby móc się go dopiero pozbyć. Ojojoj... boję się. Taa.. martwy przepis w tym wypadku bo i tak zazwyczaj taki mutant potrzebny jest nam na całe playoffy, czyli na dwa tygodnie.

Farsa polega na tym, że nikt się tym nie przejmuje. Nie wiem czy zauważyliście ale trend coraz wyższych pensji na same PO jeszcze wzrósł! Taka moda na awans po prostu, której te dotychczasowe obostrzenia nic dadzą.

Potrzeba nam skutecznego rozwiązania a nie półśrodków, którymi karmią nas Stany Zjednoczone.
:-).
Takiego, żeby nie było możliwości kupienia mutanta na ostatnią chwilę lub żeby totalnie się to nie opłacało.
Jak dla mnie to wystarczy :
- Zawodnik musi przebywać w nowym klubie minimum 30 dni.
- Blokada łącznych pensji zespołu. Np. dla II lig max. 600tyś.
- Po zakupie grajka forma spada do minimum niezdarnej a przez dwa tygodnie może wzrosnąć do max. porządnej.

Z tym co napisałes jest sporo racji i nawet się z niektórymi argumentami zgadzam , ale ja do wyliczanki co należy zmienić dodałbym brak możliwości trenowania formy było by jeszcze bardziej sprawiedliwie .

Chodzi mi o to ze sa zespoły które maja właśnie taki sposób na granie , zyskują wtedy lepszymi wynikami plus do tego lepszą kasę z biletów plus do tego lepsze rozstawienie w PO . Dla składów które chcą trenowac więc nie ma innego wyjscia trzeba być droższym na czas PO . Podatek od treningu własnie troche pomaga im bo nietrenowacze jezeli chcą jeszcze się dodatkowo napiąć na PO muszą zabulic podatek . Ci co trenowali nie .

W wypadku braku trena formy w sezonie wszystko w miarę by było równe bo ci co trenują mieli by szansę na wyższe rozstawienie w PO , nie musieli by sie bardzo napinać na PO . A ci co nietrenują zaczeliby wtedy moze kombinować :-) , pensje musieliby troszkę w sezonie podnieść żeby walczyć o lepsze miejsce w PO a co za tym idzie mialiby mniej kasy na zakupy last minute. Jeżeli było by ograniczenie maks pensji do tego co napisałem było by całkiem cacy .

No i mam ostatni postulat całe PO grajmy na neutralu :)

This Post:
00
251950.498 in reply to 251950.496
Date: 3/19/2014 9:50:42 AM
Overall Posts Rated:
261261
nie caly rynek a rynek mutantow gosci powyzej jakiejs ustalonej pensji.

This Post:
00
251950.499 in reply to 251950.498
Date: 3/19/2014 10:04:14 AM
ASPK
PLK
Overall Posts Rated:
10881088
Second Team:
ASPK Gostynin
nie caly rynek a rynek mutantow gosci powyzej jakiejs ustalonej pensji.

Ale dla V ligowca 40 tyś to już mutant.

Last edited by Tomi. at 3/19/2014 10:05:42 AM

From: Tomi.

To: Jax
This Post:
00
251950.500 in reply to 251950.497
Date: 3/19/2014 10:17:10 AM
ASPK
PLK
Overall Posts Rated:
10881088
Second Team:
ASPK Gostynin
Brak możliwości trenowania formy- świetny pomysł!!!

No ale granie PO na neutralu to przesadziłeś.;-)
Nie po to staram się cały sezon i jestem pierwszy, żeby potem na sam koniec ograł mnie byle leszcz, który cały sezon zasadniczy się ślizgał i bąki zbijał.
HCA to znakomity bonus dla tych co grają cały sezon dobrze.
Już wystarczająco wkur... mnie BBcy zabierając 2/3 z biletów i dzieląc dochody z meczu na pół.

Zawsze trzeba premiować tych co solidnie grają przez trzy miesiące a nie tych co się napną tydzień przed końcem sezonu.

Advertisement