nie wiem jak maja to zamiar robic, ale czytalem ostatnio wywiad z min. kapica i takie brednie wyglaszal
w sumie nie wiem czy juz obecnie banki maja obowiazek powyzej kwoty bodajze 15k euro zglaszac kazda podejrzana kwote pochodzaca z konta zarejestrowanego w raju podatkowym czy tym podobne... nie wiem whatever
tu w sumie nie chodzi o to ze sobie wyplacisz alternatywnymi kanalami srodki - bo nawet jak trudne to jest do udowodnienia to predzej czy pozniej to gdzies wyjdzie - nie mowie tu o kupnie lapka czy tv za kilka tysiecy, bo u nas skarbowka po smietnikach nie lazi (moze zyczliwy sasiad najwyzej doniesc ;p ), ale jak juz masz zamiar grac powiedzmy 'zawodowo' i sie z gry utrzymywac to potem kiedys przyjdzie obowiazek np. rozliczenia podatku od czynnosci cywilnoprawnych, np. kupno mieszkania i fiskus w tym momencie moze powiedziec: 'mamy cie' ;) kolo ma zero dochodow, a nagle kupuje sobie mieszkanie... aha trzeba go sprawdzic, niech udokumentuje to i owo, choc od tego tez mozna pokombinowac, jak sie wie co i jak...