Zawodnik o tych skillach wykorzystał swój potencjał do poziomu:
(Potential Score)
5,870
Szczegóły (Details):
PG : 5,870 <--- czyli tu
SG : 5,420
SF : 4,070
PF : 0,000 <--- a np: tu? po co są te pozostałe pozycje wymienione?
C : -1,805
Ja właśnie dokladnie po to używam wszelagiego rodzaju narzędzi do liczenia pensji/potencjału.
Jezeli masz Allstara PG, który teoretycznie zablokuje Ci się przy 6 a teraz ma 5,87 to zaczynam mu trenować skille, które są "za darmo" dla pozycji PG (w tym konkretnym przypadku). Potem obserwuję, jak mi się zawodnik zachowuje i co mu skacze. Jak zaczyna mi się zbliżać do zmiany domyślnej pozycji, to znów zmieniam trening. Dzięki temu żyłuję zawodników do granic ich możliwości, co przekłada się na wyniki a nie na wypłatę!
I tak np. trenując 18 letnią Gwiazdę SG na 1 pozycji zablokujesz ją mając 13JS 13OD i 10JR w wieku 21 lat. I tak. Trenujesz gościa do poziomu 13/13/8 i zabierasz się za Podania, bo nie podnoszą pensji u SG. Sprawdzasz sobie co skok ile mu brakuje do zostania PG, bo jak Ci za bardzo skoczy - to mu się pensja zesra i Ci się zblokuje jako PG. Znów na 1-2 skoki przed zmianą zaczynasz trenować ISy IDy czy inne skille - znów do odpowiedniego momentu. A na koniec gibasz 2-3 ostatnie skille do bloku na potencjale i masz Gwiazdę SS10=100+ z DMI 3.000.000 zarabiającego niecałe 30.000 - proste.
Wiadomo, że Gwiazdy nie będziesz grubo multiskilował, bo się nie opłaca więc trzymasz go w Klubie nawet i 9 sezonów (bo tyle czasu będzie zdolny do treningu) i dokładasz go do treningu kiedy innym się minuty sypną, czy będzie jakaś kontuzja.
Wydaje mi się, że m. innymi dlatego wprowadzono trening przekrojowy. Masz 10% szans, że se zablokujesz grajka przez przypadkowy skok trenując zupełnie coś innego.
Pozdrawiam: ParaszczaK