K tej stranke, co poslal chlebo.
Hraca mozes trenovat v skille aj cez uroven 20, len Ti to dalej neukazuje (ukaze sipku pri skoku, ale zobrazuje uz iba 20+). Druha vec je, ze skill nie je cele cislo. To znamena, ze ked ma hrac napr. 8 a ty ho trenujes, tak ked neskoci, tak neznamena, ze sa nezlepsil. Cize z 8.0 sa mohlo stat 8.4. Preto tam mas pri kazdom skille za desatinnou ciarkou este moznost 0-9.
Kazdy skill ma inu vahu vo vypocte potencialu pre kazdu poziciu. Na zaklade skillov a ich vah sa vypocita potencial pre kazdu poziciu. Najvyssi potencial vyhrava.
Napr. mame modeloveho hraca. Skilly zanedbame. V supiske ukazuje, ze je Small Forward. Po nahodeni skillov do tej stranky zistime, ze pre PG ma potencial 3.5, pre SG 5.5, pre SF 6, pre PF 7, pre C 6. Najvyssi potencial je 7, takze vysledny aktualny potencial je 7. Kebyze ma potencial MVP (9), znamena to, ze sa zasekne, ked jeho aktualny potencial bude medzi hodnotami 9-10. Potencial totiz tiez nie je cele cislo.
Kedze kazdy skill ma urcitu vahu a pre kazdu poziciu inu, da sa to vyuzit. V prvom rade, potencial je linearny (vahy sa nemenia). Cize napr. vidis, ze Tvoj hrac ma potencial Hviezda (6) a vidis, ze aktualny potencial ma najavyssi na pozicii PG 5.5, ale na pozicii PF ma iba 4. Ked nechces, aby sa este zasekol, mozes trenovat skilly, ktore nezvysuju potencial PG, ale PF (napr. vnutorna strelba, vnutorna obrana, blokovanie lopty)
EDIT: Dokonca, ked zadas hraca, tak tam aj mas, kolko Ti nasledujuci skok v urcitom skille zvysi potencial a plat.
Last edited by Sib at 11/26/2012 5:20:57 AM