BuzzerBeater
BuzzerBeater Forums
BB Poland > [U21] Sezon 37 - aka oszukać przeznaczenie, przynieść Polsce pocieszenie
Back to the Sneak Peek
BB Poland
National Team Speeches
2
Election Rules
1
Spadek o 2 ligi ?
5
[U21] Sezon 38 - eliminacje do...
46
Proszę o pomoc w trenowaniu mo...
5
Młodzieżowa karuzela transfero...
1
sparing
3
[U21] Bazy roczników
174
Co ma wpływ na trening?
27
Przydomki graczy
6
U21 National Team Debate Threa...
14
ME Sezon 37
40
cierpliwy :D
5
U21 National Team Speeches
1
U21 Election Rules
1
draft
9
[U21] Sezon 37 - aka oszukać p...
58
Witam.
2
[U21] Typer - sezon 37
79
<
>
Favorite Folders
[U21] Sezon 37 - aka oszukać przeznaczenie, przynieść Polsce pocieszenie
Set priority
High
Normal
Low
Show messages by
Everybody
alicja (1)
Polo (1)
Tom. (1)
Krzychu (3)
Siwy (3)
gooziec (2)
N-M (1)
Search this Thread (Supporter Feature)
From:
alicja
To:
Siwy
This Post:
3
284067.47
in reply to
284067.46
Date: 2/20/2017 3:40:11 PM
Overall Posts Rated:
635
Kiedy przestaniecie sępić się na entuzjazm ?? Włochów już nie było :)
Mark Unread
Ignore User
From:
Siwy
To:
alicja
This Post:
0
284067.49
in reply to
284067.47
Date: 2/20/2017 4:05:17 PM
Overall Posts Rated:
1506
Ale Bośniacy i Czesi jeszcze zostali!
Poza tym puknięcie Słowacji było w zasięgu i nadal twierdzę, że mieliśmy trochę pecha.
Niemniej rzeczywiście, może trochę zlekceważyłem południowego sąsiada. Niemniej gdyby udało się Słowaków przejść, zdobyty w ten sposób dalej entuzjazm powiększyłby naszą przewagę nad rywalami.
Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
Mark Unread
Ignore User
From:
Krzychu
To:
Siwy
This Post:
0
284067.51
in reply to
284067.50
Date: 2/21/2017 2:16:30 AM
KK Falcons
III.1
Overall Posts Rated:
701
szlag by to...
Mark Unread
Ignore User
From:
Tom.
This Post:
1
284067.52
in reply to
284067.51
Date: 2/21/2017 5:37:10 PM
Overall Posts Rated:
96
A ja podpisuję się pod tym co napisała Ala!!! Jak dla mnie to blamaż i cały sezon w piz.u!!! Łakome podejście do enta.
Mark Unread
Ignore User
From:
Siwy
To:
Tom.
This Post:
1
284067.53
in reply to
284067.52
Date: 2/23/2017 3:18:48 PM
Overall Posts Rated:
1506
W sumie to nawet cieszę się z tego typu postów. Pamiętam, jak kilka sezonów temu tego typu wyniki powodowały na forum ciszę, bądź komentarze pokroju "pech" (mimo iż wydaje mi się, że było w tym mniej pecha niż w ostatni poniedziałek). W każdym razie, jest świadomość, że nie wolno sępić enta - może dzięki temu nareszcie uda się pominąć ten powtarzający się już n-ty raz błąd.
Co do ogłoszeń parafialnych - typer w weekend trzeba będzie uzupełnić, ale nie kończymy go jeszcze. Spróbuję poszukać sparingu i jeśli się uda, może już wejdą bazy 20-latków i zagramy nimi w poniedziałek. Choć z drugiej strony Kowal prosił, żebym pozostawił Domagalskiemu znaczek naszej repki (swoją drogą, polecam, w końcu ze Słowacją został rekordzistą polskiej U21, przynajmniej tyle dobrego z tego meczu wyszło).
Przypominam też, że za 3 tygodnie wybory selekcjonera. Jeśli wiesz, że jesteś w stanie poprowadzić polską reprezentację lepiej niż ja - zachęcam do wzięcia udziału już teraz w dyskusji. Mi też zależy na polskiej kadrze, więc głównie od niego uzależniam to, czy będę starał się o następną kadencję. Na pewno im więcej przedyskutujemy przed sezonem, tym lepiej będzie dla przyszłego selekcjonera.
Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
Mark Unread
Ignore User
From:
gooziec
To:
Siwy
This Post:
0
284067.54
in reply to
284067.53
Date: 2/23/2017 4:23:02 PM
Overall Posts Rated:
544
Tak się zastanawiam czy nie za bardzo ograniczyliśmy się do określonej grupy zawodników (w kluczowych meczach bodaj do 8 czy 9). Bo wyglądało to troche tak, że na siłe staraliśmy się dopasować taktykę do zawodników. Oczywiście nie wiem jak to wygląda w praktyce ale czy nie powinniśmy mieć bardzo szeroką kadre pierwszego zespołu (powiedzmy 40-50 zawodników) i po 3-4 z każdej pozycji trenować pod kątem określonych strategii ofensywnych i defensywnych. Czyli np. trenujemy paru obwodowych z naciskiem na IS i ID, u kilku innych trenujemy zasięg rzutów i podania, itp.
Tak by potem taktykę dobierać pod przeciwników i dopiero na podstawie założeń takytcznych dobierać zawodników.
Tutaj mam wrażenie, że mamy sztywną wyselekcjonowaną grupe i się jej trzymamy i w jej obrębie szukamy rozwiązań. Widać na przykładzie Słoweńców, że udało się im nas przeczytać (obrone nastawili głównie na obwód, gdzie my mieliśmy atakować).
Jak pisałem nie jestem jakimś specem i moje przemyślenia są raczej luźne i jestem ciekaw jak to wygląda w praktyce ;)
Mark Unread
Ignore User
From:
Krzychu
To:
gooziec
This Post:
0
284067.55
in reply to
284067.54
Date: 2/24/2017 1:06:58 AM
KK Falcons
III.1
Overall Posts Rated:
701
Nie da się niestety co mecz wymieniać kadry - powoduje to spadek entuzjazmu. W kadrze może być maksymalnie 18tu zawodników, tym bardziej cenni są zawodnicy pasujący pod więcej niż jedną taktykę.
Mark Unread
Ignore User
From:
gooziec
To:
Krzychu
This Post:
0
284067.56
in reply to
284067.55
Date: 2/24/2017 2:16:43 AM
Overall Posts Rated:
544
No ok, ale 18 zawodników to i tak 3x6 więc pod 3-4 taktyki da rade wyselekcjonować zawodników.
Czy ten spadek jest zależny od ilości wymienianych zawodników? Czy bez znaczenia czy wymienie jednego, pięciu czy piętnastu i tak będzie ten spadek entuzjazmu?
Albo może dałoby radę wybrać po jednym uniwersalnym na kazdą pozycję, a potem kolejnych 13 już z zamysłem grania pod konkretną taktykę?
Jak odbywa się teraz selekcja? Czy są brani po prostu najlepsi subiektywnie, ci z najwyższym SS (albo SS4 czy SS6 w zależności od pozycji)? Czy może Ci najbardziej uniwersalni?
Bo z tą uniwersalnością to mam wrażenie, że to taka troche bezpieczna opcja. Tzn nie mamy za wielkich obaw, że przeciwnik wykorzysta nasze słabości (bo mamy ich relatywnie mniej skoro wszyscy wszystko umieją), ale też ciężko będzie nam wykorzystać jakieś atuty (z tego samego powodu, każdy wszystko umi, ale nie jest jakoś super wybitny w niczym)
Mark Unread
Ignore User
From:
Krzychu
To:
gooziec
This Post:
0
284067.57
in reply to
284067.56
Date: 2/24/2017 3:45:23 AM
KK Falcons
III.1
Overall Posts Rated:
701
mozna zmieniac jednego zawodnika bez straty entuzjazmu na tydzień.
Co do reszty pytań to każdy z selekcjonerów robi pewnie po swojemu.
Pod koszem - siła - skille podkoszowe jak najwyższe
obwód - tradycyjne OD i PA plus na SG jak najwyższy rzut i zasięg (np. Domagalski)
SF - tutaj zazwyczaj używamy graczy z programu HoF do Kadry NT - są najlepiej zbilansowani.
Mark Unread
Ignore User
Disable Emoticons and Images