BuzzerBeater Forums

Makedonija - I.1 > Сезона 28

Сезона 28

Set priority
Show messages by
From: Dadimo

This Post:
00
261335.47 in reply to 261335.46
Date: 10/13/2014 11:36:39 AM
Overall Posts Rated:
5555

А за GE, истиот е отсекогаш тој не бил сменет никогаш. Единствената промена е само ако годиш тактика, а и тоа мислам дека е едноставно изведено а не навлегува во сржта на GE. Не е совршен далеку од тоа, ама како за игра е добар. Сепак за да биде интересно мора да има одреден фактор на случајност, секоја игра така се прави.

Честитки за одбраната на двојната круна, ретко кој ја освоил а уште поретко ја одбранил :)
А за ББ симулаторот на натпревари целосно се согласувам со тебе, истото и јас го зборам веќе подолго време(особено болдираното).

Last edited by Dadimo at 10/13/2014 11:44:10 AM

From: Onisifor

This Post:
00
261335.49 in reply to 261335.48
Date: 10/13/2014 2:50:43 PM
Overall Posts Rated:
203203
Колку што ме служи помнењето, ентузијазмот има директен ефект врз одбраната (и скоковите; тоа значи поголем број на поседи т.е шутови). Во принцип, колку поголем ентузијазам има противникот толку потешко се постигнуваат поени против него. Моја претпоставка е дека Xsago имал максимално можно ниво на ентузијазам во пресрет на последниот натпревар и тоа би можело да биде објаснување зошто толку малку поени допушти против тебе (69 е малку). Така што, оној период кога долго не си можел да постигнеш поени и бројот на загубени топки можеби доаѓа од тој фактор. Притоа, треба да се има во предвид дека твојот ентузијазам нема скоро никакво влијание врз ефикасноста на нападот, така што директно не се анулира ентузијазам vs. ентузијазам; твојот ентузијазам повторно има ефект само врз твојата одбрана.

Твојата ефиканост во нападот губи од друга страна и со настапот на гостински терен, а на противникот се потенцира (кумулативно, по анализи од повеќе натпревари, разликата при исти услови е околу +15 во корист на противникот само од тој фактор). Така што двата фактора негативно се имаат одразено воопшто на твојот напад.

И стварно, во нападот си ужасен 27/83! Брзото темпо можеби дополнително го влошил исходот во напад. Ама и тоа е премногу. Јас прогнозирав окоу 10тина поени разлика за шампионот, но очигледно те има стрефено и ужасен рандом малер што те чинел дополнителни 10тина поени негатива.

This Post:
00
261335.51 in reply to 261335.50
Date: 10/13/2014 3:05:04 PM
Overall Posts Rated:
22
Srekno na site vo narednata sezona :)

From: Onisifor

This Post:
00
261335.52 in reply to 261335.50
Date: 10/13/2014 3:52:53 PM
Overall Posts Rated:
203203
Твојот ентузијазам не го анулира оној на Xsago кога ја набљудуваме одбраната на Xsago. Твојот ентузијазам е за твојата одбрана.

Кажав дека 10тина разлика ќе ми беше пообјасниво. Ја имав предвид твојата форма. Затоа најмногу сум изненаден за висината на поразот. Го имав предвид и неиграњето на Stojku vs. неиграњето на Robev. Кај тебе загубата е посериозна отколку кај Xsago по моја проценка. Дополнително би претпоставил дека негативен рандом бил многу против тебе.

Скоковите секогаш ми се енигма. Има улога индивидуалниот сооднос (скил), но генерално се зема за тимска особина (сите играчи влијаат, во опаѓачки придонес од Ц кон П). Надворешни фактори кои влијаат се домашниот терен и ентузијазмот. Брзината на нападите индиректно се одразува - поголема брзина дава зголемен број на скокови (повеќе промашувања); мислам дека тогаш дистрибуцијата се поместува кон надвор односно бековите се со зголемена можност да фатат некоја топка. А инаку можно е играч со скил 1 на скок да фати 4 скокови. Се случило и претходно.

This Post:
00
261335.54 in reply to 261335.53
Date: 10/13/2014 7:50:44 PM
Overall Posts Rated:
5555
Ќе ти го кажам истото што му го кажав и на Тонио, немој од 1-2 натпревари да генерализираш и да извлекуваш заклучоци. Според мене требаше да изгубиш 15-20 разлика изгуби малку повеќе, ништо страшно, рандомот ти го завртел грбот во натпревар кој секако ќе го изгубеше. На твое место би бил среќен а би се бунел ако рандомот беше против мене во натпревар во кој очекувам тесен резултат. И на крајот, цела сезона беше ОК, си победуваше и си беше задоволен ама се случија 1-2 натпревари малку нелогични и ајде се да фрламе во вода, играта не чини.

Last edited by Dadimo at 10/14/2014 1:37:37 AM

This Post:
00
261335.55 in reply to 261335.52
Date: 10/13/2014 8:15:04 PM
Overall Posts Rated:
66
А инаку можно е играч со скил 1 на скок да фати 4 скокови. Се случило и претходно.

Само овој дел од дискусијата ке го дополнам со пример мојот игараш Jetnor Sylejmani сезонава има утакмица 8 скока и тоа на позиција PG од кој 5 офанзивни , има една со 6 скока ама ај таа сум бил превише доминантен, него баш против ксаго кога ме издоминира со 50 разлика и надскока квалитетни има 5 скока од кој 2 офанзивни, просекот му е во лига 2.4 скока од кој 0.9 офанзивни, прошла сезона во втора лига имаше поголем просек. Овој дел од статистиката ми е многу нелогичен јасно е дека целиот тим има влијание и тактика и противник ама па играч со 1ца скок да има така солидна бројка за бек е премногу, целокуната негова статистика во кариера со 106 одиграни натпревари и просек 29.6 минуит и 2,3 скока ја мислам дека се многу...

From: ^ToNiO^

This Post:
00
261335.56 in reply to 261335.53
Date: 10/13/2014 8:34:56 PM
Overall Posts Rated:
66
Абе гари ја кога зборев сезонава за некој работи ме праите луд, ја сум имал се нелогични испади против касаго сум го напаѓал незнам ти што испаѓаше, врати се назад и прочитај го моабетот јас што го пишував кога изгубив од него 50 разлика на гостински терен со исто залагање и ист ентузијазам не се сеќавам на формите ама мислам дека ни беа на двајцата солидни. Исто тоа ти се дешава и на тебе сега, пази тоа беше пред ксаго да се засили со двајца врвни игачи а потоа во куп на неутрален терен кај што го изгубув најдобриот игач после 7 минути и гагав погрешно напад и каде ксаго беше многу појак од претходната утакмица изгубив 22 разлика. И јас сезонава победнив некој утакмице многу подоминантно од што очекував ама па ова испадна или газиш или те газат...
Еве од оваа сезона нема да работи повеќе празната постава па ќе видиме како тоа ќе влијае на ГЕ-то и што друго све ќе испревртат во ГЕ-то освем тоа...

Last edited by ^ToNiO^ at 10/13/2014 8:40:36 PM

This Post:
00
261335.57 in reply to 261335.55
Date: 10/14/2014 1:43:03 AM
Overall Posts Rated:
5555
Скилови како скокови, додавање, блокади и надворешен шут џабе ги тренирате немаат многу влијание кај симулаторот на натпревари. А за скоковите дополнително битно влијание има и скриениот скил агресивност. Тоа го има кај Наце Бичковски кој е многу агресивен играч и прави многу фаули ама прави и скокови како да има 4-5 нивоа повеќе од вештината скокови.

Advertisement