POLSKA - Holandia - godzina 18,35
Dziś start kolejnej wielkiej imprezy - Mistrzostw Europy - tym razem z naszym udziałem;) Świetny poprzedni sezon zapewnił nam przywilej bycia gospodarzem tej imprezy. Przewaga własnego parkietu to poważny argument w walce o medale. Chociaż łatwo nie będzie, takie zespoły jak Włosi czy Węgrzy "na papierze" wydają się lepsze - bardziej perspektywiczne z uwagi na potencjał wysokich. Ale powalczymy:) Mam nadzieję, że oddanie dla sprawy poszczególnych właścicieli sprawi, że nasz cel uda się osiągnąć... a celem przynajmniej półfinał.
A pierwszy mecz już o 18,35... rywalem Holandia - 45 zespół w aktualnym rankingu światowym. Przeciwnik ten wydaje się idealnym na start mistrzostw. Na tle stosunkowo silnego rywala będziemy mieli szansę ocenić, czy faktycznie ze składem i taktyką podążamy w dobrym kierunku. Wśród rywali podstawowymi zawodnikami są:
Igor Vinkers (28762161) (28762161) - PF
George Overdijk (28762484) (28762484) - SG z wysoką pensją... JR? OD?;)
John Bulder (29711698) (29711698)Rywal wcześniej nie kombinował i grał najczęściej bezpiecznym LI i mtm ...
A u nas... ciągle bez Wyrazika - został mu tydzień kontuzji, więc mam nadzieję, że uda się mu już wystąpić w czwartek i zaliczyć trening. By było świetnie! Do tego mamy trochę rollercoaster w formie... zdarzają się nawet "słabe" (Jur, Kopecki). Mocno trzeba od przyszłego tygodnia z tym powalczyć... uwaga - będę spamował mailami;)) hehe
Cieszy za to stan obwodu/SF... i skoki u kilku ważnych zawodników.
ZAPRASZAM do oglądania:)))
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)