Jeżeli wyniki go bronią, to dlaczego nie pokazał tych wyników w Japonii?:).
Kurde zaraz wyjdzie, że jestem jakimś adwokatem Kinga a tak nie jest :)
No ale skoro skierowałeś do mnie to pytanie to odpowiem.
Nie wiem co masz na myśli pisząc że nie pokazał tych wyników w Japonii. W pierwszym sezonie osiągnął najlepszy rezultat jaki kadra Japonii miała od wielu sezonów, pomimo tego że przejął kadrę w trakcie sezonu. Jeśli masz jako takie pojęcie o kadrach to wiesz jak bardzo takie coś ogranicza możliwości tego co selekcjoner może zrobić z kadrą w sezonie.
W drugim sezonie osiągnął to co prawdopodobnie osiągnąłby każdy inny manager na jego miejscu. W przypadku krajów takich jak Japonia (chodzi o ilość userów) zawsze potrzebujesz trochę szczęścia w losowaniu terminarza, inaczej nie ma szans na jakieś wyniki. Taka rzeczywistość.
Dla mnie jeśli chodzi o wyniki Kinga z reprezentacją Japonii najlepiej świadczą opinie userów z Japonii. Pomijając Wolpha z którym King prowadzi prywatną wojnę to większość userów jest bardzo zadowolona z jego pracy i wyników i piszą, że zagłosowali by na niego gdyby wystartował. Nawet user (chyba Izaman), którego wszyscy tam namaszczają na następnego selekcjonera napisał, że jeśli King wystartuje to on się wycofa ponieważ uważa że King kadrę poprowadzi lepiej od niego.