BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > Reprezentacija

Reprezentacija (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: ...

This Post:
00
140381.469 in reply to 140381.467
Date: 3/1/2011 1:57:13 PM
Overall Posts Rated:
104104
Eh vako gledo sam našu repku igračle, taktike i ostalo i sad ću otkucat neki moj zaključak:
Najbolji smo na pozici C(centra) i to bi trebali koristiti u fazi odbrane kombinacijom 2-3 zone i unutrašnje box and one, tj. naš protivnik bi teško šta napravio pod košem (jedino da ga taj dan krenu trice), jer bi imali 1 igrača ispred a pozadi bi mu 4 pružala podršku, dva KC-a bi bila nešto isturenija a to su Š. Gušić i a. Vižitin, a C bi čuvao koš. Slično je tako sa 2-3 zonom i bilo bi pametno kada bi u budućnosti jednom KC-u malo poboljšali i vanjsku odbranu jer bi mogli eventualno staviti da u napadu igra KC a u odbrani neku vanjsku poziciju( to samo u posebnim situacijama, ili kod isprobavanja u PR mečevima).
Za napad trebali bi probati Vanjsku izolaciju jer najbolji nam je šuter F. Cerkez (predpostavljam da mu je vanjski šut oko 13-14) jer bi sve lpte išle na njega dok bi naši KC zavaravali protivničke irače ulaskom pod koš i on bi imao slobodan šut eventualno za tri. Ili ako naši KC imaju dobar unutrašnji šut probat sa unutrašnjom izolacijom.
Ovo bi se već sada moglo probat jer nemamo šta za izgubiti. Ovo je neki moj kometar i voli bih čuti šta drugi misle, da iznesemo neke svoje taktike i unaprijedimo repku. Pozdrav!

Last edited by ... at 3/1/2011 1:58:22 PM

From: Dadoni

This Post:
00
140381.470 in reply to 140381.468
Date: 3/1/2011 2:09:47 PM
Overall Posts Rated:
242242
Kakav nastup. Uživao sam čitajući u poluvremenu. Vatra, oganj, strast, želja, moć, znanje, autoritet.
Skoro pa za Oskara ali malo konkretnog. Nije čak niti za Motovuna :).
Nastaviti ćemo zanimljive noćne razgovore na temi na kojoj se treba razgovarati o takvim stvarima. Ipak je ovdje tema reprezentacija zar ne?

PS: Boldirati ukoliko me sjećanje ne izdaje znači "označavati ili markirati" slova a šta znači blondirati predpostavljam da ti znaš.
Nemoj samo onda u daljem nastavku "blondirati" slova jer zaista ne razumjem onda gdje griješim ;)

From: ...

This Post:
00
140381.471 in reply to 140381.470
Date: 3/1/2011 2:18:22 PM
Overall Posts Rated:
104104
I ja reko komentar na moj post pa da promjenimo temu heheh

From: Brato-MO

This Post:
00
140381.472 in reply to 140381.470
Date: 3/1/2011 2:58:41 PM
Overall Posts Rated:
4646
Hvala,Hvala....polaskan sam hahah :) kako volim kad nemaš odgovore na moje stavke ,koliko me dobro pamcenje sluzi ni prošli put mi nisi odgovorio haha ;)

Naravno da je tema reprezentacija,koliko se sjecam ti si ovdje napisao prvi "živcani"roman,a ja samo odgovorio na postavljene upitnike :)haha

PS: Moram ti covjece boldirat jer pišeš ne povezane postove,pa da ti prijatelj malo pomogne da u nastavku ne griješiš,kako kažu "Svaki post treba da se rimuje "ima i ova "na greškama se uci" ;)

From: Dino
This Post:
00
140381.473 in reply to 140381.472
Date: 3/1/2011 5:33:46 PM
°° Golden Lilies °°
II.4
Overall Posts Rated:
8888
po ovim a i po prethodnim postovima od utakmice kupa izmedju vas dvojice da se zakljuciti da si ti vuce veoma ljubomoran na dadu i da ti je pravo krivo sto je covjek odigrao ct protiv tebe.uglavnom to je njegov klub i moze da radi s njim sta hoce.ti se stalno hvalis ja sam najbolji takticar i tako to ima vec 8 sezona kako ovo igram a to svoje hvaljenje si opravdao tek u ovoj prosloj sezoni.
spusti se na zemlju imas ti kao i svi ostali jos da uradis da se priblizite dadoniju.
najblizi tome je leonidas koji sada vec bez problema moze da osvoji sve sto hoce ako zeli,ali covjek nece da isprazni kasu.ko zna sta je u njegovoj glavi :D
vodite ljubava a ne rat ;)

This Post:
00
140381.474 in reply to 140381.473
Date: 3/1/2011 6:32:25 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Da i ja kazem koju jer sam ga i ja bio selektor 4 sezone.

Reprezentaciju sam naravno nastavio pratiti, sto se tice sadasnjeg selektora i rezultata nemam bas puno toga da kazem.
Sto se mene licno tice jako lose, nsiam vise ni ocekivao, ali toliko velik izbor da na kraju nisam glasao na izborima, Vuku sam dao glas ali posto je preuzeo mladu selekciju nsiam obavio svoju BB duznost.
Rezultati su jako losi, trenutno imamo dobar igracki kadar s kojim se po meni moralo napraviti vise, nisam s ejavljao jer nsiam htio covjeku prisjedati na muku, a ni on nije nesto puno pisao o reprezentaciji, o protivnicima, utakmicama, djelovao mi je nekako nezainteresovano i vec nakon par pobjeda demoralisano i izgubio volju za repkom, to je moje vidjenje, mozda i grijesim.

U sezoni 15 imamo samo 1 pobjedu i to nad Maltom, a igracki kadar je za nekoliko klasa iznad nego sto je to bilo u moje vrijeme ako se ne varam, trebali smo ga napredovati, zar ne?

Ne znam u cemu je problem, to sto neki pisu da vise ljudi treba raditi za repku, NE, ja kazem da ne treba, reprezentaciju vodi 1 covjek, koji odgovara za rezultate te reprezentacije, Selektor nije kolektivna pozicija pa kad krene lose da mozes okriviti nekog drugog, sve se preuzme na sebe, sam slazes taktike, dovodis igrace, razmisljas o protivnicima, pogadjas i slicno. Tako da to smatram losom idejom, dovoljan je broj dobrih menadjera koji imaju volju i znanje da nam reprezentacija krene uzlaznom putanjom.

Eto napisah i ja Dadoni dobri moj ucitelju stari stvari o sadasnjem stanju u reprezentaciji, do sada se nisam htio javljati iz jednostavnog razloga, nisam osjetio potrebu da se javim, jer to ni selektor niej cesto radio, rezultati su skroz losi, pa da jos i ja prisjedam covjeku na muku.

This is where we hold them!
From: Dadoni

This Post:
22
140381.475 in reply to 140381.467
Date: 3/3/2011 12:10:51 PM
Overall Posts Rated:
242242
Mislim da nije loše napraviti malo marketinga po pitanju reprezentacije. Mislim da bi to svim korisnicima, uključujuči i tebe naravno, puno koristilo.
Moj ti je skromni prijedlog da probaš napraviti malo marketinga kako bi se korisno podigao nivo adrenalina.
Napravi par dana prije utakmice najavu iste. Ništa spektakularno, ne mora biti u ravni ESPN-a ili BBC-ja, ali neka bude konkretno. Iz vlastitog iskustva znam da selektor mora biti i promoter, jer smo siromašna zemlja bez pravog PR-a ;). Neka zajednica da svoje viđenje, neka se raspravlja malo o strategijama i igračima i na kraju samostalno donesi odluku. Na ovaj načiin mislim da bi oživjela zainteresovanost za NT. Ako neko od kolega zatraži, od domaćih korisnika naravno, pošalji mu i skilove reprezentativaca kako može da predloži konkretnu sugestija po pitanju taktike.

PS: Podrazumjeva se da nećeš prije utakmice objavljivati svoje vizije, špijuni su svuda okolo nas :).

Message deleted
From: Lisac
This Post:
00
140381.477 in reply to 140381.475
Date: 3/7/2011 2:16:59 PM
KK Lisac
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
166166
Shqipëria 87 - 132 Bosna i Hercegovina

Druga pobjeda A reprezentacije