Sprawdziłem sobie jak grał duet Desgurra Rodwell odkąd grają razem. Okazuje się ,że Rodwell czując silną konkurencję niesamowicie ożył:)
Desgurra 41% z gry 37% za 3 średnia na mecz 24,3pkt w sumie nieźle ale nie powala
Rodwell 51% z gry 43% za 3 średnia na mecz 27,3pkt naprawdę dobrze
Ogólnie mimo odpadnięcia z PO, po dośc dramatycznym meczu jestem zadowolony z przebudowy składu i z tego sezonu, który zaczął się bodajże od bilansu 1-5 i odpadnięciu w III rundzie puicharu. W przyszłym sezonie Deklaruję walkę o 1 miejsce w konfie i ew. próbę awansu jeszcze niewiadomo kto będzie z nami grał więc trudno zadeklarowac awans...:)
Ze zmian składu zastanawiam się nad sprzedażą Slomnickiego i kupno jakiegoś talenta i ewentualną wymianą centra Angeliniego, ale jeszcze zobaczę co będzie gral w dobrej formie.
Finał LZS-Młoty wydaje się pewny i tylko kwestia komu się uda awansowac ja osobiscie obstawiam Młoty, bo mają dużo łatwiejszą drogę i lepszy entuzjazm plus przewagę parkietu, Jesliby Thurin jednak wygrał z toshiim czego nie można wykluczyc sytuacja będzie wyglądala dokładnie tak samo. Brak awansu darkonzy przy tak sprzyjających okolicznosciach będzie wielką porażką, a ta szansa może się tak szybko nie powtórzyc