Nisam se nikad bavio košarkom. Da li se tebi u tvojoj profesionalnoj karijeri desilo da na najvažnijoj utakmici sezone šutiraš 2-24 trojke ako si pretežno unutra orijentisana ekipa. Partizan je inače šutirao 11-30 što i nije mnogo slab procenat za njih al opet svi znamo da ove sezone partizan nije ona ekipa duleta vujoševića jer se uopšte ne oslanja na centre i uglavnom šutira spolja. Ne znam ko je taj što je vidovit bio za Simonovića ali mogu da primetim da je Simonović prilično bezmud u tim situacijama. Bili su bolji ali mi upravo pričamo zašto im se dozvolilo da budu bolji, zašto je Zvezda odigrala najgoru utakmicu sezone u najvažnijem trenutku ili Partizan ispustio plus 11. Ja mislim da je to do trenera koji nije dobro vodio utakmicu.
Zvezda je sutirala 32-2,ne 24-2.Ovde nije bitno da li se meni desavalo da ne mogu vola da ubodem,a siguran da je svako od nas imao takav dan, vec cinjenica da je ekipa lose pripremljena za utakmicu.Jednostavno, cim se mali crv nervoze uvuce u ekipu, ista krene da pada.Dolazi do nesigurnosti pri sutu, pri gradjenju kosa, gubi se koncetracija,srlja se iz greske u gresku.
Siguran sam da su sami igracu, u toku utakmice, vec zamisljali naslove u medijima, vec zamisljali kako ih "bese" na Terazijama...
Sto se Partizana tice, sve da je pogodio 25 od 30 suteva, to nije igra koju DV forsira, to je, jednostavno, odustajanje od, toliko godina gradjenog, sistema.
Kao sto znas, Partizan je svih ovih godina dominirao jer je imao kristalno jasno izgradjen sistem, gde je sve islo kao po koncu.U petak, pak, to nije buo slucaj, u, kako ti rece, najbitnijoj utakmici sezone.
Slazem se da Simonovic nije igrac za velika dela, ali da li je to razlog da ga neki omalovazavaju, neki salju u zatvor?Na nacin na koji je promasio trojku, a pre njega su svi zivi masili, na isti nacin moze sledeci put i pogoditi.
Ne treba zaboraviti da nas je on sam vratio u Kazanju sa one 2 trojke, da je postigao trojku u posl sec protiv ove iste Cibone prosle sezone, za pobedu...
Naravno,kao sto sam i rekao, velika je odgovornost i na treneru.Medjutim, nije samo on kriv, krivi su svi redom, pocev od uprave pa do igraca.
Neverovatno mi je da Tadija, na samom pocetku utakmice, dok je jos utakmica u egalu bila, baci dva kamena za 3pts, a pri tom je sam kao duh bio, da li je i to greska trenera?