1) Bo jak na PLK to ja mam cienki skład, więc sam awans do fazy PO, to dla mojej paczki wynik satysfakcjonujący. Zresztą prowadząc kadrę U-21, mam mniej czasu na siedzenie na TL-u, na czym cierpi mój klub, którym też jakby mniej się przejmuję.
2) Klucz do przyszłych sukcesów reprezentacji, leży w każdym roczniku, ale najwięcej można jeszcze zrobić z 18-19 latkami.
Dlatego nowe inicjatywy obejmują głównie 18 latków, bo ich można najprościej ukształtować.
3) Mamy sporo dobrych graczy, ale każdy kolejny z wysokim potencjałem nie zaszkodzi kadrze, zawsze jest szansa, że będzie trenowany i może w przyszłości przyda się seniorom.
4) Moim zdaniem dla C: podania=kozłowanie (po zmianach lekka przewaga kozłowania, C mają więcej strat, niż asyst). Jeśli dany gracz jest sporo lepszy od swego następcy, to musi mieć formę 2 poziomy niższą, by nie brać go pod uwagę do rotacji.
A jeśli miałem odpowiedzieć ogólnie to forma 6 dyskwalifikuje z gry.
5) Tak nadal się będę umawiał na 2 razy TiE, jeśli mi to będzie pasować. W poprzedniej kadencji nawet z kanciarzem z Francji grałem 2 razy TiE, ale wtedy byłem pewny, że i tak zagram TiE.
6) Pomysł Myszy jest bardzo dobry, bo zebrał kilku ludzi, którzy mają kasę i nie zależy im na wynikach.
Ale forowanie jego graczy w sparingach kadry nie będzie miało miejsca, jeśli będą najlepsi to będą grali.
Pozdrawiam :) i dziękuję za oderwanie od draftu :P