Polska 127 - 125 Canada (47010)Ostatni w tym sezonie mecz naszej kadry u21. W sparingu wygraliśmy nieznacznie z ekipą Kanady. Tradycyjnie w pierwszym sparingu po Mistrzostwach dałem zagrać zawodnikom, którzy byli blisko kadry, ale z jakiś przyczyn się w niej nie znalezli. Niemniej chciałem ich uhonorować chociaż tym symbolicznym występem.
Tymczasem intensywnie przygotowujemy się do kolejnego sezon, w którym niestety przyjdzie nam się zmierzyć w Pucharze Pocieszenia. Trzeba walczyć o HCA na kolejne mistrzostwa i to będzie naszym celem (aczkolwiek konkurencja w tym sezonie może być duża, z chociażby Hiszpanią, która miała równie nieudany sezon co my).
Jako, że nowy sezon w trakcie liczenia to chciałem skorzystać z okazji i mam parę ogłoszeń
Szukam osób zainteresowanych pomocą taktyczną w kadrze. Chodzi o analizę rywala oraz pomoc w wyborze odpowiednich taktyk. Myślę, że tutaj mamy największe braki i to może być ta brakująca cegiełka do upragnionych medaliJeżeli jest ktoś chętny na trening zawodnika pod u21, ale nie trafił nikogo w drafcie, to teraz jest najlepsza okazja na zakupy. Na TL w ciągu najbliższego tygodnia-dwóch powinno być sporo zawodników z potencjałem na kadre u21 w niskich cenach. Zachęcam do śledzenia wątku dotyczącego potencjalnych kadrowiczy. Dodatkowo jak tylko przygotuje bazę obecnych draftowiczy, to będe starał się dotrzeć do tych najlepszych z najlepszych i mam nadzieje, że uda się kilku z nich wyciągnąć.
Przy okazji chciałem podziękować wszystkim zaangażowanym w pracę kadry u21. Sztabowi (Barteqr, sowa24, Fiololo, akanders, N-M) oraz wszystkim trenującym menadżerom. Wierzę, że nasza praca przyniesie w końcu wymierne efekty w postaci medali