BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XVII.

Kérdés és csevegő XVII. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
211756.45 in reply to 211756.44
Date: 3/1/2012 9:48:48 AM
Overall Posts Rated:
310310
A tréder is a saját érdekét nézi, lehet, fel akarja multisítani és utána eladni, mondván multis játékos, relatív alacsony fizetéssel, minden taktikához jó, erre van most kereslet és ezért fizetik a legtöbbet. Csak éppen mellette folyamatosan árulja, hátha akad egy madár és akkor keresett egy millát.
Biztos vagyok benne, hogy nem értelmetlen dolgot kértél, csak nem biztos, hogy neki ugyanaz a lehető legértelmesebb terv, mint neked, tekintve, hogy te hosszútávra tervezel, ő meg max fél szezonra, ha tréder.

Don't feed the troll
This Post:
00
211756.46 in reply to 211756.45
Date: 3/1/2012 10:29:26 AM
Overall Posts Rated:
173173
Ez még mind rendben is lenne, csakhogy majdnem 150k-t keres. Ha egy hónapig megtartja, akkor az már 600k. Ha egy szezonig, az meg több, mint 2 milla. Lehetnek esetek, amikor tényleg úgy van, ahogy mondod, de én megfontoltam ezt az eshetőséget is, és ezért mondom, hogy amit csinál, az nyilvánvalóan értelmetlen. Van egy megérzésem, hogy miért, de az most nem érdekes, meg nem is ide tartozik, a lényeg, hogy senki sem számolhat azzal, hogy egy 25 évesen annyit fog fejlődni, hogy csillió milliókért eladja, főleg nem ekkora bekerárral. Valamivel nincs tisztában, vagy a piaccal, vagy az edzéssel (ezzel kapcsolatos a megérzésem is), de annyi bizonyos, hogy nem tervez vele hosszabb távra, mert akkor semmilyen anyagi előnye nem tudna származni belőle.

This Post:
00
211756.47 in reply to 211756.46
Date: 3/1/2012 10:30:50 AM
Overall Posts Rated:
310310
no majd meglátjuk, mi lesz, de szerintem nem fog rosszul kijönni belőle

Don't feed the troll
This Post:
00
211756.48 in reply to 211756.47
Date: 3/1/2012 11:17:27 AM
Overall Posts Rated:
350350
Ez nem az én találmányom, egy aukciós portál alkalmaz hasonlót. Mit szólnátok hozzá?

Minden játékosnak lenne egy kezdő és egy villámára. A kezdő ár 0 és a játékos fizetésének hússzorosa között lenne beállítható (de maximum 3 millió). A villámár minimum a játékos fizetésének a hússzorosa, de maximum 3 millió (ezt az értéket automatikusan adná a rendszer, felfelé lehetne módosítani). Ezzel a rendszerrel kiszűrhetőek lennének a túlzott összegért kirakott játékosok, hiszen 150k fizetés felett már mindenki maximum 3 millióért lehetne kirakható (reális ár az eltarthatóság függvényében), az ettől kevesebbet keresők pedig általánosságban megérhetik a fizetésük hússzorosát.
Ezt persze még finomítani kellene, hiszen pl a frissen draftoltak, illetve azok akik a szezonkezdet után frissen alakult csapatoknál képződnek, sokszor a fizetésük ötvenszereséért mennek el (MVP-k, legendák), így 18 és 21 éves kor között bevezetnék egy szorzót: 18 éveseknek ötszörös, 19 éveseknek háromszoros, 20 éveseknek kétszeres.
A licit megmaradna a jelenlegi formájában, de a villámárért azonnal elvihető lenne a játékos (kivéve, ha épp meccset játszik, ekkor a meccs lefújása után kerülne az új tulajához.

Példákkal, kor miatti szorzók nélkül:
10k fizetésű játékos: kezdőár 0 és 200 ezer között, villámár 200 ezer és fölötte bármeddig
50k fizetésű játékos: kezdőár 0 és 1millió között, villámár 1 millió és fölötte bármeddig
100k fizetésű játékos: kezdőár 0 és 2 millió között, villámár 2 millió és fölötte bármeddig
300k+ fizetésű monster: kezdőár 0 és 3 millió között, villámár 3 millió és fölötte bármeddig (tehát itt nem 6 millió+ lenne a minimum, gondolva azokra, akik reális áron szeretnének gyorsan szabadulni a világklasszis játékosuktól - persze kitehető annyiért is villámáron)

Ugyanezek a játékosok ha fiatalok: 10k fizetésű 18 évesen nincs, 19 évesen kezdőár 0 és 600k között, villámár efölött, 20 évesen kezdőár 0 és 400k között, villámár efölött.
50k fizetésű 18-19 évesen nincs, tehát 20 évesen 0 és 2 millió között, villámár efölött
100k fizetésű talán még 20 évesen sincs, de ha mégis, akkor 20 évesen kezdőár 0 és 3 millió között, villámár efölött. Ha valaki ki is nevel egy ilyet 20 évesen, úgyis 3 milla fölé megy a licit.
Vegyük pl az elképzelhető legjobb drafteet, 18 éves legenda 8000-es fizuval, kezdőár 0 és 400 ezer között (ennél úgyis lényegesen többet fog érte kapni), de kiteheti pl 3 millás villámárral, szerintem még arra is lenne vevő.

Mivel általánosságban nem sok játékos rohangál, akik megérnék a 3 milliót, elenyésző lenne azoknak a száma, akik ténylegesen többet érnek mint a maximum kezdőár, őket meg úgyis elviszik többért.

This Post:
11
211756.49 in reply to 211756.48
Date: 3/1/2012 11:54:28 AM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
villámár sztem ebben a játékban butaság lenne... egy csomó olyan trade lenne amit előre lebeszélnek. ami senkinek se jó - kivéve talán annak a két félnek aki lebeszélte...
sztem semmi baj nincs a jelenlegi piaccal - (kivéve 200k feletti játékosokat )
aki akar és kivárja a megfelelő alkalmat az tud jól vásárolni illetve tradelni , nekem is abból volt nagyon sok bevételem.

értem hogy neked az a problémád hogy sokan kiteszik horror áron a játékosukat - de ez ellen nem lehet és sztem nem is kell semmit sem csinálni - ha a való életet nézzük és mondjuk egy aukciós portált akkor feltehetsz te is pl egy egyszerű villát 100ezer forintért vagy megveszik vagy nem - pontosabban szinte biztos hogy nem veszik meg mert nem ér annyit de miért ne tehetnéd fel és miért ne lehetne valami iszonyat nagy szerencséd...

This Post:
11
211756.50 in reply to 211756.48
Date: 3/1/2012 12:26:26 PM
Overall Posts Rated:
106106
Nem érted a trade rendszer lényegét, amíg "túlárazott" játékosokról beszélsz.

Maximum Neked lehet túláras egy játékos.
Ez viszont nem jelenti, hogy másnak is az.

Mivel gyakran kötöd az ebet a karóhoz (most is, legutóbb a TS volt terítéken?), hozok neked egy jól ismert példát is: Babinéni.

És bármilyen hihetetlenül hangzik, a trade rendszer nem csak a vevőkről szól, hanem az eladókról is.
Hogy nekik mennyiért éri meg.

És hozok neked itt is egy remek példát: 2* bajnok menedzser, 0, azaz 0 dollárért rakja ki a piacra a jobbnál jobb és válogatott játékosait is, mert úgy döntött, hogy befejezi a játékot (vagy új csapatot épít).

Last edited by Dawa at 3/1/2012 12:31:05 PM

This Post:
00
211756.51 in reply to 211756.50
Date: 3/1/2012 12:52:04 PM
Overall Posts Rated:
350350
1. Ki beszélt itt trédelésről?
Pontosan értem a lényegét, amúgy nem erről volt szó, hanem a piaci árképzés szabályozásáról. Ugyanis azok nincsenek rendben amíg egy 10-10-7-es sztár potos center kikerülhet 1.3 millióért!

Úgyis lehet trédelni ha villámár van. Nem kell kiraknod a játékost 400k-ért, kiteheted 550-ért is. Nyersz rajta 150-et.

2. Én nem hinném, hogy csak nekem tűnnek fel ezek. Nem én linkeltem az 5 milliósat sem és még jó pár hasonló elszállt árút.

Amúgy kezd elegem lenni a hozzáállásodból, hogy te mindig jössz és megmondod az igazat. Neked soha egy ötletem/javaslatom nem tetszett. Mindig antiskodtál a pozitív ötletekkel szemben és egyszer nem hoztál fel olyat, ami építő jelleggel továbbvinné a gondolatmenetet.
Várnám a véleményed a játékosárazással kapcsolatban. Ez most jelenleg nincs rendjén.

Domi: Most is vannak lebeszélt árak, ez tévedés, hogy ezzel a villámáras rendszerrel ez kárt okozna.

This Post:
00
211756.52 in reply to 211756.51
Date: 3/1/2012 1:01:59 PM
Overall Posts Rated:
9797
Mi nincs rendjén? Az, hogy mindenki annyiért teszi kia játékosát amennyiért akarja? És ha csalás van akkor a GM-ek büntetnek? Szvsz a legkisebb gond ezzel van a játékban...

This Post:
22
211756.53 in reply to 211756.51
Date: 3/1/2012 1:04:32 PM
Overall Posts Rated:
9999
Amúgy kezd elegem lenni a hozzáállásodból, hogy te mindig jössz és megmondod az igazat. Neked soha egy ötletem/javaslatom nem tetszett. Mindig antiskodtál a pozitív ötletekkel szemben és egyszer nem hoztál fel olyat, ami építő jelleggel továbbvinné a gondolatmenetet.
Várnám a véleményed a játékosárazással kapcsolatban. Ez most jelenleg nincs rendjén.

Igazából az a baj, hogy még ha igazad is van, azzal hogy itt vitatkozol mindenkivel, érdemben semmi haszna nincs. Mivel semmi hatása nincs az itteni vitának a játékra, sem a mostani, sem a korábbi elégedetlen felvetésednek, ezért felesleges, értelmetlen hőbörgésnek tűnik. Az nem baj ha elégedetlen vagy valamivel, akkor írj a javaslatok topikba és majd lesz valami. Ennek ez a menete, nem az hogy itt szítod az indulatokat.

This Post:
00
211756.54 in reply to 211756.51
Date: 3/1/2012 1:26:59 PM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274

Ne tévedjünk a személyeskedés ingoványos talajára, ha kérhetném... A konstruktív vitát támogatom, de ennek így nem sok veleje van/lesz.

This Post:
00
211756.55 in reply to 211756.52
Date: 3/1/2012 1:39:12 PM
Overall Posts Rated:
350350
Tegnap leírtam pontosan. Nem akarnék újra 40-50 példát hozni a piacról helyhiány miatt.
Felőlem kitehet bárki egy 100 centet érő senkit 80 csrilliárdért, DE azzal tisztában kéne lennie, hogy a büdös életbe nem fog elmenni hacsak direkt (csalási) szándék nincs a dolog mögött Pl az 5 milliós ember esete..

Az egyenesen röhej kategória, hogy 21 éves sztár potos 10-10-7-es extramentes center 1,3 millióért kikerülhet a piacra
A mai javaslat -ami nem is saját ötlet, hanem átvett- pont ezt szolgálná, hogy ilyen brutális túlárazás ne fordulhasson elő kezdőárként. konkrét esetet véve a játékos fizetése 10258$, akkor 20*10258= 205160$-ért legyen kirakva és NE 1,3 millióért!

Ezt végképp nem értem mi a bajotok ezzel, a gm-ek helyzetét könnyítené meg nem kéne a túlárazásból eredő ügyeket intézniük ezentúl.

Máté: Azt gondolom ez fórum, ahol szabadon kifejtheti a véleményét bárki. Én is, Dawa is, más is.
Azt viszont nem tudom elfogadni, hogy egy JÓ ötletet ilyen pitiáner módon lekezeljen valaki és azt mondja rá reflexből, hogy nem jó. Indokolja vagy fejtse ki az ötletét és a konszenzusost majd felvethetjük a javaslat fórumon is akár.

Advertisement