Já bych to jen doplnil.
Samozřejmě každý má právo na jakýkoli mail někoho z realizačního týmu napsat něco ve stylu: "Hraju si svým stylem, repre mě nezajímá a už mi, prosím, ohledně mých hráčů nepiš a prodávat je taky nehodlám". Předpokládám, že s takovým manažerem již dále komunikovat nechceme.
Spíše jde o ty, kteří nereagují vůbec a nebo ti něco slíbí, ale pak dělají něco jiného. Je pochopitelné, že s těmito manažery se snažíš komunikovat dále a snažit se v první případě navázat kontakt a ve druhém přijít na to, v čem je problém (můžou to být různé důvody, třeba že hraje hráče na SF, ale trénuje SG apod.).
Obvykle po těch manažerech nechceme nic, co by vyloženě škodilo jejich klubu. Troufnu si říct ze svého působení u U21, že spousta manažerů se díky informacím, které získaly ode mne díky tomu, že měli v týmu nějaký český talent, rychleji adaptovala a dokázali týmu rychleji zvednout úroveň, než by tomu bylo, kdyby se v tom "plácali" sami.
Jedinou věcí, která je problematická je jednopostový vs. dvoupostový trénink. Podle mne pro některé týmy je vhodnější jednopostový trénink, pro jiné dvoupostový trénink. V dnešní době jsme se již dostali do situace, že pro seniorský NT asi nikdo nevytrénuje hráče, pokud mu bude trénovat dvoupostově vlastnosti, které jde trénovat jednopostově. I když v minulosti to šlo, např. hráč, který má nevyšší součet vlastností v ČR (což je můj Erik Žalud) byl valnou většinu kariéry trénován dvoupostově, až v posledních sezonách trénoval častěji jednopostově. Takže pouze v této jediné věci můžeme chtít po manažerech něco, co je pro jejich tým ne úplně to nejlepší, pokud je to zrovna tým s dostatkem mladých hráčů na trénink a celkově s dostatkem hráčů, aby odehrál v silné sestavě 2-3 zápasy týdně. Ale vždycky je to o dohodě. Ale musím říct, že spousta manažerů je velice vstřícných a jsou ochotni trénovat dle našich požadavků.