BuzzerBeater Forums

BB Poland > [CUP] Prawie jak 3B IV - Faza grupowa

[CUP] Prawie jak 3B IV - Faza grupowa

Set priority
Show messages by
From: Dejvidd
This Post:
00
115610.45 in reply to 115610.44
Date: 10/19/2009 4:41:45 PM
Overall Posts Rated:
188188
Po długich dyskusjach oraz rozmowach z obydwoma managerami, rozważaniem różnych i różniastych możliwości, poszukiwaniach dziury w całym oraz wnikliwych analizach prokreacyjnych wędrówek węgorzy, z czego to wynikło tak wiele, że właściwie tyle co nic, zgodnie z sugestią Avirto uznajemy to jako jego niedopatrzenie i przyznajemy walkowera zespołowi przeciwnemu.. Myślę, że należą się tu podziękowania dla Avirto za jego postawę - za co zarówno ja jak i Mr.President serdecznie dziękujemy.

Jednocześnie wszystkich Prezesów, zarówno tych obecnie uczestniczących w Pucharku, jak i tych mających takie zamiary i w przyszłości biorących udział w tymże wydarzeniu wraz z Mr.Presidentem prosimy, aby poza regulaminem wykazać choćby odrobinę zrozumienia dla drugiej strony, bo przecież nie samymi regułami człowiek żyje, a to dlatego, że te właśnie reguły nie są w stanie przewidzieć nieprzewidzianych komplikacji (vide przepisy BHP - skoro powstały konkretne zakazy, to widać ktoś już próbował zrobić coś, co raczej mało komu przyszłoby do głowy ;)) i nie da się nimi określić sposobów postępowania w każdej możliwej sytuacji.. Bo jak niektórzy twierdzą, reguły są po to żeby je łamać (do czego raczej nie namawiam), inni są zdania, że istnieją one po to, by zastanowić się przed ich złamaniem (niezgorsza opcja, ale ostrożnie z nią), jeszcze inni mówią, że reguły są po to, by je czasem nagiąć do własnych potrzeb (co w połączeniu z drugą opcją daje nam całkiem niezły zestaw ;)) Już nie mówiąc o tym, że te reguły kiedyś wyjdą bokiem.. ;)

From: Avirto

This Post:
00
115610.47 in reply to 115610.46
Date: 10/19/2009 5:01:39 PM
Overall Posts Rated:
11
pisalem do Dejvidda zeby napisal do Ciebie zeby napisal do Ciebie zebys poczekal do 22 bo wtedy bede przed komputerem. Pisalem to z telefonu i przy wyzwaniach nie zaswiecilo mi sie nic. Moze bylo wyzwanie tylko moj telefon tego nie wylapal. Sorki za klopot. Szkoda ze nie poczekales do 24:( Ja pierwszy nawalilem. Nie mialem jak usiasc przed kompem. Ale robilem do Ciebie wyzwanie ale nie wiem dlaczego go nie dostales. Nie klamie bo nie mam w tym zadnych intencji. Wierze w Twoja wersje zdarzeń bo wiem ze czasem w BB przeczytany mail sie moze swiecic przez kilka minut po jego przeczytaniu. Tez moze nie zaswiecilo Ci sie wyzwanie albo u mnie w telefonie pokazalo mi ze jest a w rzeczywistosci nie zatwierdzilo. Zwykle nie porozumienie powstalo i zaraz to samo umieszcze na forum i zeby Ciebie nikt nie osadzal o to czego nie zrobiles.

Pozdrawiam
Avirto

I sprawy nie bylo, wazne ze gramy dalej:D okolo 10 rano pisalem do Dejvidda a pozniej juz bylem na poprawinach na weselu i pozniej jechalem kawal samochodem wiec nie mialem kiedy wejsc. Pewnie wisialo zalogowanie przez komorke:/ glupia sytuacja ale wszystko jasne i sony juz lezy w smietniku ;)

From: Dejvidd

This Post:
00
115610.48 in reply to 115610.46
Date: 10/19/2009 5:03:57 PM
Overall Posts Rated:
188188
Bo te nasze polskie reguły to nieraz aż żal o kant tychże trzech kropeczek potłuc.. ;)

This Post:
00
115610.49 in reply to 115610.47
Date: 10/19/2009 5:15:09 PM
Baltic Strong
II.4
Overall Posts Rated:
17181718
Wymieniłem chyba ze 30 maili z managerem Stara Starachowice na temat tego zdarzenia...Sugerowałem że pewnie właśnie oboje macie rację ale z przyczyn technicznych on nie dostał Twojego wezwania. Wymyśliłem nawet sposób w jaki można by w sposób łagodny zakończyć sprawę. Zaproponowałem aby wybrał drużynę z dzisiejszego meczu Francja-Niemcy (druga została by dla Ciebie:) a wynik tego meczu potraktowalibyśmy jako wasz wynik.W ten sposób byłaby jakaś rywalizacja a i uniknęlibyśmy walkowera.Niestety manager Stara nie był tym zainteresowany.
Dobrze że skończyło się tak jak skończyło szkoda tylko że musiał być ten walkower...

This Post:
00
115610.50 in reply to 115610.49
Date: 10/19/2009 5:31:02 PM
Overall Posts Rated:
4747
Wymieniłem chyba ze 30 maili z managerem Stara Starachowice na temat tego zdarzenia...Niestety manager Stara nie był tym zainteresowany.

dobrze, że nie mam Stara w swojej grupie, bo na samych walkowerach pewnie on wyjdzie z grupy... Akurat komórki nie używam do łażenia po BB i HT (mam Sony, ale niem mam Opery) i się nie loguję, ale dla mnie ta sprawa jest niesmaczna... Po prostu, na w.o. nie powinno się jechać cały Puchar, bo taki klient może być tylko pogardzany przez społeczność, a nie wychwalany za jakieś tam wygrane... No i umniejsza to rangę Waszego Pucharu... Ja się cieszę, że z matim sprawę na spokojnie sobie załątwiliśmy, ma być, jak będzie i jedziemy dalej... Szkoda mi Asty i jego w.o., ale cóż... Także, oponenci Stara, uważajcie na jego wyzwania;P!

This Post:
00
115610.51 in reply to 115610.50
Date: 10/19/2009 5:45:29 PM
Baltic Strong
II.4
Overall Posts Rated:
17181718
Naprawdę długo zastanawialiśmy się z Dejviddem co z tym zrobić. Przecież wszyscy wiemy że Avirto jest super wiarygodnym gościem i dla zwycięstwa walkowerem nie nakręcałby całej sprawy. Jednakże manager Stara miał też i swoje rację w dużej części poparte dowodami. Naszym zdaniem (moim i Dejvidda) zabrakło jemu dobrej woli aby wbrew regulaminowi ale zgodnie z prośbą Dejvidda poczekać na ustawienie tego meczu. Myślę że to byłby wystarczający powód aby sprawiedliwie podzielić walkowera na obje strony...Ale skoro Avirto zachował się dzisiaj tak jak się zachował i całą sprawę wziął na siebie to postanowiliśmy że walkower z jednej strony wystarczy.Tym samym zamykamy tą sprawę.
Jednakże chciałbym wszystkim powiedzieć że owszem jest regulamin ale są też organizatorzy którzy nie są tylko po to by wlepiać w.o. lecz po to by jednak mecze się odbywały nawet kosztem niejednokrotnie naginania regulaminu...
I żeby było jasne - jeśli ktoś z opiekunów grup napisze aby poczekać z ustaleniem meczu ze względu na to iż ma informację od rywala że przez jakiś czas będzie nie dostępny- a mimo to ktoś nie poczeka to przy przyznawaniu walkowera nie będziemy kierować się tylko regulaminem...

Last edited by Mr.President_ELIT at 10/19/2009 5:46:43 PM

From: jckpl

This Post:
00
115610.52 in reply to 115610.47
Date: 10/19/2009 6:27:21 PM
Star Starachowice
II.1
Overall Posts Rated:
5656
Moje wyzwanie wisiało prawie całą sobotę, od około 10:00
ty się logowałeś w sobotę wiele razy i go nie zaklepałeś, a ja czekałem i czekałem i się tylko wkurzałem czemu nie chcesz go zaakceptować,
na koniec dnia byłem już wściekły bo to nie do mnie należało wyzwanie tylko do ciebie, wykazałem dobrą wolę sam wysłałem wyzwanie żeby ci ułatwić zaklepanie meczu, niestety nie zaklepałeś

informację od opiekuna o twoich kłopotach z komórką dostałem dopiero w niedzielę tuż przed 14:00

Czy można wogóle wysłać takie samo wyzwanie, jak już identyczne ode mnie było wysłane wcześniej i wisiało - może dlatego twoje się nie pojawiło u mnie??

Kiedy wysyłałeś to wyzwanie do mnie, o której godzinie i w jaki dzień?
Pomiędzy sobotą 23:00, a Niedzielą 14:30 - nie było nic bo sprawdzałem i wysłałem kopię i screena do kierownictwa

jeśli wysyłałeś w sobotę to może dlatego się nie pojawiło bo już wisiało moje takie samo??

From: jckpl

This Post:
00
115610.53 in reply to 115610.50
Date: 10/19/2009 6:32:27 PM
Star Starachowice
II.1
Overall Posts Rated:
5656

dobrze, że nie mam Stara w swojej grupie, bo na samych walkowerach pewnie on wyjdzie z grupy... Akurat komórki nie używam do łażenia po BB i HT (mam Sony, ale niem mam Opery) i się nie loguję, ale dla mnie ta sprawa jest niesmaczna... Po prostu, na w.o. nie powinno się jechać cały Puchar, bo taki klient może być tylko pogardzany przez społeczność, a nie wychwalany za jakieś tam wygrane... No i umniejsza to rangę Waszego Pucharu... Ja się cieszę, że z matim sprawę na spokojnie sobie załątwiliśmy, ma być, jak będzie i jedziemy dalej... Szkoda mi Asty i jego w.o., ale cóż... Także, oponenci Stara, uważajcie na jego wyzwania;P!

dobrze że i ja ciebie nie mam w grupie bo już cię nie lubię,

a na wyjściu z Grupy jak i na zdobyciu trofeum wcale mi nie zależy, liczy się tylko liga i trening
zapisałem się do pucharu w BB pierwszy raz, tylko po to żeby nie szukać co tydzień sparingów

ale jak jakimś cudem na Ciebie trafię to cię zmotsuję 1 składem

i nie pozwolę sobie na żadne bezpodstawne oskarżenia i wmawianie mi czegoś czego nie zrobiłem,
fakty są takie że wyzwania nie dostałem,
sam wysłanie wysłałem i liczyłem na to że mój rywal je klepnie, rywal mimo że się logował w sobotę wyzwania nie klepnął, a ja czekałem i na to liczyłem, niestety nie zaklepał, na wyzwanie od niego też się nie doczekałem.

A co do ostatniego stwierdzenia, to rzeczywiście w tym Pucharze nie warto wysyłać wyzwania samemu, bo można zostać tylko posądzonym o nieuczciwość. Zapewniam cię, że jeśli w kolejnym meczu będę gościem nie wyślę już żadnego wyzwania rywalowi, bo nie potrzebne mi dodatkowe kłopoty, nerwy i emocje,
będę cierpliwie czekał na wyzwanie i informował opiekuna o przebiegu,a sam wysyłając wyzwanie jako gospodarz na pewno zrobię screena żeby mnie ominęły takie nieprzyjemności i nieuczciwe komentarze niektórych osób.

Last edited by jckpl at 10/19/2009 6:57:55 PM

This Post:
00
115610.54 in reply to 115610.51
Date: 10/19/2009 6:32:45 PM
The French Bulldog's
PLK
Overall Posts Rated:
11571157
Second Team:
The French Bulldogs II
Nie chcę sie wtrącać ale sytuacja jest na prawdę dwuznaczna, i może najuczciwiej po prostu uznać ten mecz za remisowy i dać po 0,5 pkt (jeżeli za zwycięstwo jest 1 pkt, w regułach nie znalazłem) i wilk będzie syty i owca cała, a o kolejności w grupie rozstrzygnął pozostałe mecze.

This Post:
00
115610.55 in reply to 115610.54
Date: 10/19/2009 6:47:07 PM
Baltic Strong
II.4
Overall Posts Rated:
17181718
Masz rację sytuacja jest dwuznaczna ale chyba jednak nie będziemy już tej sprawy bardziej roztrząsać. Doceniamy to co zrobił dzisiaj Avirto i tak jak już napisałem wcześniej myślę że tym powinniśmy zamknąć sprawę, życząc wszystkim powodzenia w czwartkowych meczach:)

Advertisement