BuzzerBeater Forums

BB Poland > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: darkonza

This Post:
11
306068.44 in reply to 306068.43
Date: 9/12/2020 7:05:44 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
850850
Co dostaniemy w zamian?
W mojej opinii doświadczenie jest jednym z najbardziej niedocenianych skillów. Pierwszy (w moim gronie) zwrócił uwagę na to kozilk parę sezonów temu (jak byłem jeszcze coachem NT). Zdaje się miał wówczas ekipę starszych centrów, którzy pomimo słabszych skillów, ale za to z wysokim doświadczeniem dawali radę. Chyba każdy pamięta, jak trudno nam się wówczas grało i jak trudno było nam wygrać

w skrócie Twoja propozycja polega na tym by kosztem spadku w rankingach posuchy w wynikach dzisieciu wybrańcom w ciagu dwóch sezonów wytrenowac jeden dodatkowy skill doświadczenia
doświadczenie jest ważne, ale poświecić dwa sezony dla jednego punktu expa?
dobry wybór GDP jest wart wiecej niż 20 punktów expa
a dla przykłądu tasior w ciągu sezonu 50 i 51 zrobi swoim znacznie wiecej doswiadczenia w B3 bo gra tam po 40 minut i wiecej swoimi kadrowiczami, ale ze mna wygrał nie dzieki doswiadczeniu a dzięki GDP

ps. na pewno wszyscy doceniaja pracę ludzi przy kadrze, ale ludzie w BB rotują
ktokolwiek młody kto zacznie grac w BB i zobaczy wasze wyniki kliknie na "nie" jeśli chodzi o poparcie dla selekcjonera, tego myślę nie bierze sie pod uwagę, ze za sezon z wyjątkiem tych którzy maja ludzi w kadrze i sie interesują mocno, wiedząc o co chodzi , wszyscy pozostali obserwując z doskoku będą mieli dośc tego eksperymentu

p.s.1 jeszcze raz podkreślę ze mi się "opłaca" ten pomysł, bo robi pod górkę tasiorowi, ale moim zdaniem 1 punkt expa nie jest warty poswiecenia dwóch sezonów i straty reputacji selekcjonera

Last edited by darkonza at 9/12/2020 7:14:38 AM

From: Krzychu

This Post:
77
306068.45 in reply to 306068.43
Date: 9/12/2020 7:18:03 AM
KK Falcons
III.1
Overall Posts Rated:
701701
Moim zdaniem byłoby wysoce nie fair odcinanie dwóch, trzech roczników od szansy jakiejkolwiek na grę w kadrze, gdybym miał gracza 26 letniego, którego trenowałem od początku pod kadrę i nagle by się okazało że zmienia się drastycznie koncepcja trenowania pod kadrę to już więcej by mi się nie chciało trenować dla takiej NT.

This Post:
00
306068.46 in reply to 306068.44
Date: 9/12/2020 7:22:13 AM
KK Falcons
III.1
Overall Posts Rated:
701701
Zapomniałem dodać, że może lepsze by było większe wykorzystanie graczy z U21, którzy podbijają sobie doświadczenie grając w młodzieżowej kadrze.

From: Leszczym

This Post:
00
306068.48 in reply to 306068.47
Date: 9/12/2020 8:04:02 AM
Ponitki Sokoły
II.4
Overall Posts Rated:
122122
W sumie nie powinienem się w ogóle mieszać, bo dorosła kadra to dla mnie kosmos, ale może jest do przemyślenia i obgadania jakaś formuła mieszana?

Last edited by Leszczym at 9/12/2020 8:04:46 AM

From: MyCu

This Post:
11
306068.50 in reply to 306068.49
Date: 9/12/2020 9:16:41 AM
Toruńskie Twarde Pierniki
PLK
Overall Posts Rated:
200200
Second Team:
Twarda Akademia
Rozumiem Twoje 'innowacyjne' myślenie, możliwe nawet, że trollujesz zakładając jednak, że piszesz całkiem serio to obiecujesz, że będą słabe wyniki, ale za to za kilka sezonów będzie SZANSA (nikła, biorąc pod uwagę, że nikt przez 50 sezonów w BB nie forsował doświadczenia, a raczej nie zauważył, aby miało ono aż tak drastyczne znaczenie) na lepsze wyniki. Do tego z góry skreślasz grajków, którzy często byli trenowani z myślą o NT. Z całym szacynkiem do Ciebie, ja tego nie kupuję. Uważam, że Krzychu jest idealnym następcą Sztukera. To kontynuacja myśli wyżej wymienionego. A myśl ta doprowadziła naszą kadrę z niszy do Mistrzostwa Europy i półfinału MŚ. Do tego spore oświadczenie i obycie w kadrze. Mój głos powędruje do Krzycha

Jedziemy wam wpierniczyć! ;)
From: Anzej

This Post:
11
306068.51 in reply to 306068.50
Date: 9/12/2020 9:36:02 AM
Overall Posts Rated:
1010
Hej

Jestem tu świeży i pewnie się zbytnio nie znam, ale spojrzałem z ciekawości na wyniki reprezentacji z ostatnich sezonów i wychodzi na to, że ostatnie dwa sezony to pasmo sukcesów których nie było od co najmniej 7.

Zrozumiałbym takie rewolucyjne podejście gdyby było z 4-5 sezonów temu kiedy sukcesów brakowało, ale teraz kiedy reprezentacja jest wydawałoby się na fali to chyba marnotrawstwo obecnych roczników w niej grających.

Pomysł może i nawet ciekawy, ale nie lepiej z nim poczekać na gorsze czasy?

Ja głosu jeszcze nie mam możliwości oddać, ale chętnie się poprzyglądam z boku

Message deleted
This Post:
11
306068.53 in reply to 306068.51
Date: 9/12/2020 10:31:10 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
850850
własnie wpadłem na to ze najlepszym miejscem do robienia expa są.... młoty
moge zagwarantować ponad 120 minut co tydzień (plus reprezentacja)
tylko trzeba by mi przygotowac zawodnika zgodnie z moimi potrzebami bym jedyne co miał do zrobienia to główne skile
ale watpie ze do tego akurat chetni sie znajdą
a przeciez niegdzie tak jak u mnie taki zawodnik nie nabiłby expa

p.s. Zhavelli jako 32 latek zrobił doswiadczenie legendarne

From: Campos

This Post:
00
306068.54 in reply to 306068.53
Date: 9/12/2020 11:01:01 AM
CampoLeony
II.3
Overall Posts Rated:
832832
Second Team:
CampoLeons
Niestety jak każdy wizjoner zostałem wyśmiany i zmieszany z błotem! Jest to dla mnie trudne, ale sądzę, że jakoś to przeżyję.

Jednak prawda jest taka, że moje myślenie wyprzedza 'naszą epokę'! Prędzej czy później sami przyznacie mi racje i będziecie żałować, że nie daliście mi robić swojego jak mi się jeszcze chciało!

Tak czy inaczej cieszę się, że zmotywowałem kilka innych osób, nie udzielających się tutaj wcześniej do wpisów! Miło Was było poczytać. Oby ta tendencja się dalej utrzymała! Być może z rozpędu rozważycie zaangażowanie się w trening pod NT?

Tak, żeby Młot miał kim grać później w B3!

;)

Last edited by Campos at 9/12/2020 11:05:12 AM

Advertisement